RegisterenInloggen
kretacaro
kretacaro
22 dagen geleden

Dubbele servicekosten

22 dagen geleden

Zelf ben ik lid van Omroep MAX, maar wil graag iets aan de orde stellen voor een oudere vriendin (78) die niet op internet zit.
Zij is op 8 september verhuisd van een koopappartement naar een gehuurd service-appartement. Het is een zg dubbel appartment, met een grotere oppervlakte dan een enkel appartement. Dit gehuurde service-appartement kent veel extra services, zo ook voor de onderdelen `maandelijkse bijdrage basis, nuts en zorg´.
Toen de eerste factuur binnenkwam, stond er op de factuur tot mijn verbazing tweemaal hetzelfde onderdeel vermeld, en opgeteld bedroeg de factuur het dubbele bedrag.
Mijn vraag is nu: hoe kan ik nou dubbele service ontvangen, wanneer ik er een beroep op zou doen. Ik gebruik ook maar eenmaal de nutsvoorziening en heb ook maar eenmaal tegelijk een zorgvraag (als dat aan de orde zou komen).

Ik heb daarover gebeld met de verhuurder, maar zij zijn van mening dat dit normaal is en dat de factuur correct is. Het staat immers in uw huurcontract, was de reactie.

Kan dit zomaar, ik bedoel, het gaat mij niet zozeer om het geld, maar om het feit dat mijn vriendin als alleenstaande nooit dubbel gebruik kan maken van de genoemde services.

  • Gerard67
   21 dagen geleden

   Hebben ze uw vriendin voordat zij erin trok als zijnde alleenstaande niet vermeld of geteld dat het een dubbelservice-appartement was/is en dat er bij de huur dus dubbele service-kosten in rekening werden gebracht ?
   Ik vermoed dat dit de oorzaak is , dit zou dus duiden op nalatigheid vwb informatie van de verhuurder . Ook een verhuurder heeft zich aan regels te houden vwb zorgplicht en juiste informatie .

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

   • kretacaro
    19 dagen geleden

    Beste Gérard,
    Het dubbele serviceappartement met dubbele huur, dat was allemaal duidelijk. Echter toen de nota binnenkwam met daarop dubbele kosten, vroegen wij ons af óf je überhaupt dubbele service kunt ‘genieten’ en of dit juridisch wel kan.
    Er waren bij het aangaan van de huur zoveel papieren bij betrokken, dat mijn vriendin dat niet heeft opgemerkt. Bij het later nakijken van deze gegevens bleek wel een machtiging tot incasso te zijn, maar zonder een bedrag of het dubbbele karakter van deze kosten te vermelden.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   21 dagen geleden

   geteld is een type foutje sorry moet zijn verteld .

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   19 dagen geleden

   Kretacaro,

   Kunt u aangeven uit welke onderdelen de door u bedoelde servicekosten is opgebouwd?
   Wat is er specifiek vastgelegd in het door uw vriendin ondertekende HUURcontract en (aanhangsel) SERVICEkosten?

   19 dagen geleden

   Geef een reactie