RegisterenInloggen
easyjan
easyjan
22 dagen geleden

eigen bijdrage zorg cak

22 dagen geleden

mijne heren.10 jaar geleden heb ik 3 cva’s gehad en ben sindsdien linkszijdig verlamd, zit in de wao en woon in een xorgappartement.ik betaal op basis van mijn inkomen, waouitkrting een eigen bijdrage aan het cak.nu ik 66 ben vervalt mijn waouitkering en krijg ik aow.omdat dit netto 500 euro per maand minder is heb ik het cak gevraagd om verlaging van mijn eigen bijdrage.ik heb gevraagd het peiljaar te veranderen in 2019, zodat ze van mijn huidig inkomen uitgaan.
dit werd botweg geweigerd..de eigen bijdrage is een zak/kleedgeld regeling, alles boven 330 euro wordt afgepakt, dit bedrag is niet van deze tijd, de helft hiervan ben ik door mijn beperking al kwijt aan een wasvrouw, thuispedicure, thuiskapper en door medicijngebruik het eigen risoco van de zorgverzekering..
kleren kopen van het restant kan alleen door maanden geld te sparen..mijn eigen bijdrage is 1540 euro voor een tot appartement verbouwde garage met 24 uurs zorg,
wat kan ik nog ondernemen? ik heb tegen de beslissing bezwaar aangetekend, maar nog geen reaktie gehad.
ik hoop dat u mij sugesties kunt geven voor wat ik hiertegen kan doen.ik ben het eens met een eigen bijdrage, mits het een redelijk deel is van mijn inkomen..
zodat nog een normaal sociaal leven mogelijk blijft, ik mis al genoeg…

met vriendelijke groet, jan laros

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Beste Jan.
   Het is niet normaal wat bij het CAK gebeurd . Ben onderhand een vermogen en tijd aan belkosten kwijt en geen stuiver op geschoten , steeds door verwezen naar weer een ander en ga zo maar door .
   De linkerhand weet niet wat de rechterhand doet daar ene puinhoop . De mensen die je aan de telefoon krijgt bij het CAK weten van toeten nog blazen compleet idioot , zitten er blijkbaar voor spek en bonen achter de telefoon . Heb al een aantal keren bezwaar gemaakt tegen een veel te hoge beschikking waar ik zowat een hartinfarct van kreeg . Ik verneem niets van ze terwijl ze me telefoon nr en adres hebben schandalig gewoon . Dit moet echt compleet aan de aan de kaak gesteld worden
   hoor want hier deugt totaal helemaal niets van .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie