RegisterenInloggen
Dijkkie Rdam
Dijkkie Rdam
26 dagen geleden

Eneco tarief stroom

26 dagen geleden

Hoe kan het zijn dat het tarief van stroom bij het Nutsbedrijf Eneco, verkregen door “Eneco HollandseWind & Zon, 100% groenstroom, volledig opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken” (tekst jaarnota) zo enorm in prijs is gestegen. Dit vanwege de “gas” perikelen gezien de huidige situatie in Oekraine!!!
Jaarnota 2021/2022 d.d. 14 mei 2022 het tarief van € 0,07956 per kWh van toepassing.
Per 1 mei 2022 het bedrag van € 0,53438 per kWh. Per 23 mei 2022 een aanpassing voor het bedrag van € 0,41789 per kWh.
Mijn inziens een > giga < verhoging van € 0,3383 voor een puur “Hollands product”, hierbij lijkt mij geen bemoeienis van Poetin!!!

  • Max Pay
   26 dagen geleden

   Het antwoord is: “Greenwashing”. Bij groene stroom denken wij aan stroom die is opgewekt met wind, zon enzovoort (zonder CO2 uitstoot dus). In werkelijkheid is dit echter zelden het geval (slechts voor een deel). Het gaat er bij groene stroom om WAAR de stroom is opgewekt en dus de vervuiling plaats vond. Extreem voorbeeld, in Polen wekken ze stroom op door de verbranding van bruinkool. Dit is de meest schadelijk en vervuilende vorm van energie opwekking. Deze stroom wordt op “de Europese markt” gezet en bijvoorbeeld Nederland koopt die stroom. Omdat de vervuiling in Polen plaats gevonden heeft en niet in Nederland mogen ze dat hier als “groene stroom” verkopen. In uw geval kan de “groene stroom” dus geleverd zijn door een gasgestookte centrale uit Duitsland. Dat is dus Russisch gas en dat wordt duurder maar…. in Nederland is die stroom nog steeds 100% groen, de vervuiling was namelijk in Duitsland. Ach ja….. politiek 🙂

   26 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   26 dagen geleden

   Dus… om kort te gaan, groene stroom is “feel good” stroom, U betaald er meer voor en koopt een goed gevoel, thats is. Er kan zo meer aan verdiend worden. Net zoiets als een paar euro betalen om een vacantiereisje “CO2 neutraal” te maken. Onzin maar je haalt wel een paar euro extra binnnen en de klant krijgt een goed gevoel…..

   26 dagen geleden

   Geef een reactie