Registeren Inloggen
Leo Evers
Leo Evers
20 dagen geleden

ENERGIEPLAFOND / -COMPENSATIE

20 dagen geleden

Het betreft de vraag m.b.t. de vaste korting en het energieplafond. Onderstaande vraag hebben wij voorgelegd aan Essent (v.w.b. electriciteit) en ook geprobeerd om in contact te komen met Eneco (v.w.b. gas) maar die zijn onbereikbaar.
Onze vraag:
Aan: Eneco

Van: L. Evers en E.A. ten Hoor

Betreft: vaste korting november, december 2022 en energieplafond vanaf januari 2023.

Geachte mevrouw, meneer,

Zoals wij uit de media hebben begrepen zal er per huishouden in november en december een vaste korting van € 190,– worden verrekend op de energierekening en gaat er vanaf januari 2023 een energieplafond gelden.

De situatie is dat wij met twee huishoudens (fam. Evers en de fam. ten Hoor) het pand bewonen met één aansluiting. Het pand is een oude pastorie ter grootte van twee onder één kap.
Onze vraag is derhalve welke informatie u nodig heeft zodat beide families in aanmerking komen voor de vaste korting van november en december en voor het energieplafond vanaf januari.

Wij vernemen graag van u wat we moeten doen.

Met vriendelijke groeten,
L. Evers

Het antwoord van Essent:
Van
Leo Evers

Aan
“Elsa en Fred ten Hoor”
Aan
Onderwerp
Re: Antwoord van Essent

Hoi Elsa, Ik kan mij heel goed voorstellen dat je niet weet hoe het precies werkt en daarom contact opneemt met mij. Heel goed ook dat je mij vraagt hoe je dit kunt regelen. Ik heb je gebeld op telefoonnummer 0402913438 jammer genoeg heb ik je niet kunnen bereiken. Het vervelende is dat ik met niet zulk leuk nieuws kom voor jullie. De compensatie van € 190,00 voor november en ook voor december geld enkel voor huishoudens met een eigen hoofdaansluiting voor stroom. Ik weet wel dat de overheid nog nadenkt of en hoe e eventueel de gedupeerde zoals jullie alsnog kunnen helpen. Dit geld ook voor het prijsplafond voor 2023. Dit wordt toegepast op de meter die zoals jij beschrijft voor beide families wordt gebruikt. Ik geef je hierbij ook de link naar de overheid waar alles wordt uitgelegd.: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopkracht/vraag-en-antwoord/hoe-krijg-ik-de-190-euro-korting-op-mijn-energierekening-in-november-en-december Ik had ook liever leuker nieuws gebracht voor jullie. Hopelijk kom de overheid nog met een oplossing hiervoor. Groetjes Mariska

Vraag aan Max meldpunt:
Hebben jullie al enig idee hoe we moeten regelen hoe we voor twee huishoudens met één aansluiting in aanmerking kunnen komen voor 2 x € 190,– per maand voor de vaste korting en 2 x het energieplafond vanaf januari?

Alvast hartelijk bedankt voor jullie reactie.
Met vriendelijke groeten,
Leo Evers

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Leo,

   Ook ik ga u niet blij maken:
   Iedere ZELFSTANDIGE AANSLUITING komt in aanmerking voor de 2 x € 190 in 2022.
   Iedere ZELFSTANDIGE AANSLUITING heeft in 2023, naar verwachting, een prijsplafond.

   En zo lang de Overheid niets anders beslist moet u ‘de poet’ met 2 huishoudens delen.

   Wees nog enigszins blij: mensen met blokverwarming o.i.d. krijgen helemaal niets.

   meer dan een maand geleden
   • EdTeunissen
    meer dan een maand geleden

    Over compensatie voor gebruikers gebonden aan blokverwarming wordt nog behandeld in de Tweede Kamer vanwege een ingediende motie.

    meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    EdTeunissen,
    Zo lang die motie niet aangenomen is, krijgt deze groep niets.

    Laten we on topic blijven voor ts.
    Kijk eens op Energievergelijk.nl, artikel: ‘Dit wist je nog niet over de 190 euro energie compensatie’.
    Het artikel is duidelijk over wie wel en wie geen compensatie krijgt.
    En laten we even realistisch zijn: ts betaalt 1x de vaste leveringskosten energie , wsch ieder huishouden 50%, omdat er maar EEN aansluiting is.

    meer dan een maand geleden
  • Alex van Kampen
   meer dan een maand geleden

   Hallo Leo, ik gun jullie echt die 2x 380 Euro en een prijsplafond, echt.

   Maar julie besparen toch elk jaar voor 1 aansluiting het vastrecht van de Elektriciteitsaansluiting uit? Ik zie in het Ean codeboek wel 2 gasaansluitingen op dat adres, beide huishouden 1?

   De leverancier van de elektriciteit keert het geld uit, meen ik.
   Succes Leo.

   meer dan een maand geleden
   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Hallo Alex. Prima redenering (m.i.). Daarnaast, na eindeloos veel klachten (en antwoorden) op diverse sites te hebben doorgespit vraag ik mij werkelijk af hoe dit anders geregeld had kunnen worden. Een (1) compensatiebetaling per aansluiting is, denk ik, de enige manier om dit (vanuit de overheid) snel te kunnen regelen. Voor veel mensen was deze ondersteuning NU nodig. En inmiddels is denk ik wel duidelijk dat, wat ze ook bedenken, op welk gebied dan ook, er is altijd (echt altijd) wel weer een groep of situatie die “er buiten” valt.

    Ten slotte aan Meneer Evers; Misschien de volgende keer privacy-informatie even weglaten? Succes!

    meer dan een maand geleden