Registeren Inloggen
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
meer dan een maand geleden

Fietsen op de stoep.

meer dan een maand geleden

Vorig jaar ben ik, terwijl ik op de stoep liep, aangereden door een fietser (die er van tussen ging). Ik liep hierbij fiks letsel op: beide ellebogen uit de kom, een dubbele onderarm breuk, een sleutelbeen fractuur en een gescheurd schouderblad. Vandaag overkwam mij het bijna weer.

Als fietser word je over het algemeen gezien als zwakkere verkeersdeelnemer, maar er zijn natuurlijk wel regels.
Het is bijv. niet toegestaan om op de stoep te fietsen. In Artikel 5 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens staat dat fietsers verplicht zijn om het fietspad te gebruiken. Als er geen fietspad is, moet je op de rijbaan fietsen en NIET op de stoep.

Ik heb echter de indruk dat de stoep meer en meer het terrein wordt van fietsers, scooteraars en (de verboden) elektrische steps hetgeen de veiligheid van voetgangers niet ten goede komt.

Wat is uw ervaring?
Wat doet u als voetganger op de stoep en u wordt gehinderd/tegemoet gereden door de bestuurder van een fiets/scooter/elektrische step?

  • Alex van Kampen
   meer dan een maand geleden

   Ik woon in een dorp. En in mij straat is de stoep aan mij kant zo smal dat de meeste mensen op straat lopen, met rollator is het te gevaarlijk om op de stoep te lopen. Niet vanwege de fietsers overigens.

   meer dan een maand geleden