RegisterenInloggen
Birdjb
Birdjb
27 dagen geleden

frauduleuze website ja of nee?

27 dagen geleden

In november heb ik op de site bodyline.nl een proefflacon anti-aging creme besteld, je hoefde alleen de verzendkosten te betalen ad. euro 2,95. dat heb ik gedaan en ik heb een tubetje van ongeveer 3 cm. toegestuurd gekregen. na een maand kreeg ik plotseling een rekening van Euro 58,00 en daarna een met herinnerinneringskosten Euro 40,00 erbij op. Blijkt er onderaan een notitie te staan dat als de creme niet bevalt je het tubetje binnen 14 dagen terug moet sturen en dat je anders Euro 58,00 moet betalen voor 10cl. creme.
Dit is wel een doortrapte manier om iemand geld af te troggelen. Je kan natuurlijk zeggen dat ik dit had kunnen weten door goed te lezen. Inderdaad dat is waar, maar hoeveel personen trappen hierin waar ze op deze manier geld binnen krijgen? Mag dat zomaar?? Ze doen het in eerste instantie voorkomen dat je voor de verzendkosten een proeftubetje krijgt.
Graag uw reactie.

  • Anoniem
   27 dagen geleden

   Birdjb,
   1. Wat is de exacte benaming van de site/leverancier? Op de door u gemelde naam komen div.schoonheidsinstituten, clinics e.d. naar boven met heel veel heel positieve ervaringen.
   2. Dit wordt/werd al lange tijd gedaan.
   U heeft eigenlijk dus een koopovereenkomst gesloten.
   Wanneer door een consument iets gekocht wordt op het internet, dan wordt dit een zogenaamde ‘koop op afstand’ genoemd (art. 7:46a sub b BW). Ook indien via de televisie, post of via de telefoon iets wordt gekocht, is hiervan sprake. In al deze situaties heeft u als consument geen persoonlijk contact met de verkoper, zoals wanneer u een aankoop doet in de winkel of aan de deur.

   Als sprake is van koop op afstand dan gelden voor de leverancier een heel aantal regels die hem verplichten om consumenten voldoende informatie te verschaffen. Zo is de verkoper bijvoorbeeld verplicht om u heel duidelijk de voorwaarden van de overeenkomst te vertellen, de minimale duur van de overeenkomst en hoe deze eventueel is te beëindigen (ontbinding). Al deze voorschriften zijn te vinden in artikel 7:46c BW (e.v.) die als doel hebben om consumenten te beschermen bij een op afstand gesloten koopovereenkomst.
   Deze artikelen zijn tot stand gekomen als gevolg van een Europese Richtlijn (nr. 97/7/EG), die Nederland namelijk verplichtte om consumenten deze bescherming te bieden bij koop op afstand.
   De verkoper is in geval van koop op afstand verplicht om voorafgaand aan een eventuele koopovereenkomst (art. 7:46c BW – zie ook art. 6:227b BW):
   Informatie te geven: de identiteit van de verkoper, zijn adres (als het om vooruitbetaling gaat), de prijs (en ook b.t.w.), de verzendkosten, de minimale duur van een eventueel ‘abonnement’, bij telefonische verkoop de kosten van het gesprek etc.).Te laten weten dat de overeenkomst kan worden ontbonden en dat daarvoor een wettelijke bedenktijd geldt van 7 dagen (zie onder).

   Verder moet de verkoper deze informatie ook bij aflevering aan u verstrekken, bijvoorbeeld op papier of per e-mail (art. 7:46c lid 2 BW). Deze gegevens moet u met andere woorden ook later (duurzaam) kunnen terugvinden. Als deze informatie bijvoorbeeld per e-mail wordt verstuurd, dan moet u deze e-mail dus in elk geval kunnen opslaan (Kamerstukken II 1999/2000, 26861 nr. 3, p. 19). De verkoper moet bij aflevering onder meer:
   Laten weten hoe u de overeenkomst kunt beëindigen (ontbinden) en wat in dat geval de kosten zijn.
   Laten weten wat zijn adres is, welke garantie u hebt e.d.
   Als de verkoper bij aflevering van het product of pakketje niet de vereiste informatie heeft verstrekt (zie hierboven), dan hebt u zelfs een wettelijke bedenktijd van 3 maanden! (art. 7:46d lid 1 BW).
   Zie ook de uitspraak in een soortgelijke zaak: Rotterdam 25-02-2010, ECLI:NL:RBROT:2010:BL6368.

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   27 dagen geleden

   Website Address Bodyline.nl
   Last Analysis 3 seconds ago | Rescan
   Blacklist Status 0/35
   Domain Registration 2015-06-15 | 6 years ago
   Domain Information WHOIS Lookup | DNS Records | Ping
   IP Address Unknown
   Reverse DNS Unknown
   ASN Unknown
   Server Location Unknown
   Latitude\Longitude Unknown
   City Unknown
   Region Unknown

   Wie of wat er achter schuilt is een raadsel . Voorspelt niet veel goeds , als er een degelijk bedrijf achter had gezeten had er meer informatie bekent moeten zijn .

   27 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Birdjb
   26 dagen geleden

   De naam van de firma is PerfectionBody.nl. Er staat een adres in Engeland bij namelijk
   27 Old Gloucester Street, Lndon United Kingdom WC1N 3AX info@perfectionbody.nl.
   Betalen moet je aan een belgisch bankrekeningnummer t.n.v.nPower Digital Marketing Ltd.
   Je kan ze alleen bereiken via een chat op bepaalde tijden.

   26 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   26 dagen geleden

   Birdjb,
   Argh, heb eens de (juiste)naam ingetypt, nl. PerfectionBody.nl
   En gelijk zie ik dit:
   AANBIEDING! Ja, ik wil graag ook een abonnement voor Anti aging creme aanvragen voor 6 maanden met 10 % procent korting (52.20 euro per maand). In totaal ontvang ik 7 leveringen

   Kijk dus uit, het kan zo maar zijn dat u een abonnement aan uw broek heeft hangen.

   Opzeggen (z.s.m.)!

   26 dagen geleden

   Geef een reactie