RegisterenInloggen
Bezorgde Nederlander
Bezorgde Nederlander
21 dagen geleden

Gaan we straks tieners en twintigers redden in de ziekenhuizen?

21 dagen geleden

Terwijl Nederland weer langzaam rood kleurt en Nederland dus weer in de gevarenzone gaat komen, blijken Peppie en Kokkie(De Jonge, Rutte) nog nooit gehoord te hebben van zelfreflectie.
Dat en dit ging niet goed ,maar het lag niet aan hun zelf of aan het kabinet.
Hoe lang kunnen ze hier nog steeds mee weg blijven komen?
Al anderhalf jaar lopen zij achter de feiten aan en maken de ene fout na de andere. Zo’n zingende Grapperhaus met zijn ” Zeg mondkapje waar gaat gij hene”net na de versoepelingen van 2 weken geleden is toch ook totaal ongeloofwaardig geworden.
Zij hadden zoveel besmettingen niet zien aankomen…… nou er komen er nog een heleboel meer aan vooral met vliegtuigen, ladingen vol zuipende, hossende, leeghoofdigen tieners en twintigers die hun net behaalde waardeloze corona diploma’s wilden gaan vieren in Spanje of Portugal. Dat dit straks een groot gevaar is voor de kwetsbare groepen in Nederland beseffen zij blijkbaar nog niet.
De beschermingsgraad van deze eerste gevaccineerden ( 90/ 95 jarigen) is aan het afnemen, terwijl de Deltavariant juist aan een inhaalslag is begonnen.
De zorg is net een beetje aan het bijkomen en zal gegarandeerd straks teruggeroepen gaan worden van hun vakantiebestemming omdat dan ook de ziekenhuis- en IC”-opnames zullen gaan stijgen en daarmee ook weer een stop op de nog in te halen operaties.
Daarnaast zal de zorg nog meer onbetaalbaar worden omdat wij nu een nieuwe generatie erbij krijgen die, ik zal deze generatie voor het gemak maar even de LongCovid-generatie noemen, straks als twintigers niet meer kunnen studeren of werken en dus chronische covid patienten blijven.
Alleen om het feit dat zij tijdens de avondklok/lockdown zo ontzettend veel hebben moeten missen ach………. errug he ik zit hier bijna met tranen in de ogen dit stukje te schrijven.
Deze meestal leeghoofdigen, labiele tieners en twintigers zijn dus zoals bekent om de schade in te halen nu dus helemaal los gegaan in eerder genoemde populaire vakantielanden.
Vraag is nu moeten we straks deze jongeren met blijvende coronaklachten gaan redden?
Aan de ene kant is dit de generatie die we nodig hebben om de economie weer op gang te krijgen(Dit is trouwens ook de voornaamste reden voor versoepelingen geweest van dit klote demissionair kabinet) en aan de andere kant kun je ook zeggen zij hebben dit voornamelijk aanzichzelf te danken en het is dus hun eigen schuld en hoeven wij de oudere generatie daar niet voor te zorgen, haal liever de uitgestelde operaties in en geef de zorg de kans om rustig te herstellen.
Het is een keiharde uitspraak, maar dit lijkt toch een soort van verloren generatie voor Nederland.
Trouwens nog niet zo lang geleden werd er nog geopperd dat we het ”dore dikbuikige hout” niet moesten gaan redden op onze IC’s.
Dus zo hard is mijn uitspraak niet.
Kwaad kan ik mij ook maken aan coronacritici zoals Viruswaarheids -gek Willem Engel en nog wat zelfverklaarde instanties die gisteren op het Malieveld protesteerden tegen vaccinatie voor 12/18 jarigen en dragen van deze groep van mondkapjes. Deze dansleraar had beter danslessen kunnen blijven geven want hij heeft net als zijn criminele jurist (strafblad in Duitsland)totaal geen kennis van een virus.
Maar ja er zijn nu ook nog steeds mensen die denken dat er chips in je lichaam gevaccineerd worden of dat de aliens dit virus de wereld hebben ingestuurd om net als met de Spaanse griep overbevolking tegen te gaan!
Ja ik zal het hier ook maar gewoon zeggen ja de integratie is hier totaal mislukt en daarom zijn er nog steeds groepen die zich in bepaalde achterstandswijken niet laten vaccineren.
Hoe lang kan dit kabinet zo nog doorgaan…….
Als Grapperhaus zich wat minder bezig zou houden met zijn zangcapaciteiten, maar wat meer met de justitiele zaken had bemoeid dan hadden we ook die toestanden rondom Peter R. de Vries niet gehad.
Wilders had gelijk blijkt nu, alleen had hij moeten zeggen ”minder criminelen Marokkanen”

Met bezorgde groet,

BN- er

  • Bezorgde Nederlander
   20 dagen geleden

   UPDATE

   Nu schijnt Rutte toch een soort van zelfreflectie te hebben.
   Hij heeft zijn excuses aangeboden voor de te snel oplopende besmettingen door de te vlugge versoepelingen.
   Gisteren vroeg viroloog Drs Gommers zich ook al af waar de zelfreflectie van dit kabinet bleef.
   Het is de arrogantie van de elite, zie zingende Grapperhaus en zie de verlopen rijbewijs van De Jonge bij zijn vaccinatie in Rotterdam…….ja meneer heeft natuurlijk wel een eigen chauffeur en ja zijn vrouw had niet gekeken toen zij in de haast zijn koffertje met boterhammetjes inpakte of dat rijbewijs nog geldig was. Oh oh dat partijkartel je zou er haast meelij mee krijgen.
   Met bezorgde groet,

   BN-er

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    19 dagen geleden

    UPDATE
    Waarschijnlijk was Rutte gewoon weer vergeten om tijdens de PC zijn excuses aan te bieden.
    Morgen extra debat in kamer waarbij de elite jammer genoeg terug moet komen van reces lees vakantiebestemming.
    Vandaag neemt Aura Timen van het RIVM de honeurs waar van Van Dissel als hoofd infectiezaken om dit kabinet bij te praten.
    Vind u haar ook zo ongeloofwaardig overkomen?
    Altijd maar die lach bij de meest ernstige berichten en feiten.
    Zelfs bij een reproductiecijfer van 1,36 glimlacht zij……….. heel vreemd en onnatuurlijk om dan te gaan glimlachen.
    Maar er zijn meer acteurs tijdens deze pandemie wat dacht u van de CEO van Justitie Grappenhuis ja het zit in zijn naam eigenlijk.
    Allemaal krokedillentranen tijdens de aanslag op De Vries, hij deed dit al een keer 2 jaar geleden met de brute moord op die advocaat. Grapperhaus leert er niet van en blijft niks doen.
    En neem bijvoorbeeld onze demissionaire Minister president Rutte. ook totaal ongeloofwaardig hoe hij lachend reageert op deze aanslag op de democratie.
    Die glimlachjes verraden bij hem een soort ´´leedvermaak´´ zeg maar desinteresse voor De vries.
    In- en intriest natuurlijk.
    Maar ondanks een lichte daling in het weekend(wat altijd al zo was)gaan we nu toch over op rood vanaf donderdag voor Noord-Holland, Groningen, Zuid-Holland en Utrecht, waarbij onze vakantiepret zal worden belemmerd.
    Frankrijk kom je al niet meer binnen met alleen een geel boekje, maar zal je ook je DCC moeten hebben oftewel je Digitale Corona Certificaat.
    Verder wens ik van Dissel sterkte met zijn herstel en verdere werkzaamheden.
    Oh ja en Aura lach je nu ook in de plenaire kamer met al die lastige vragen over de besmettingen en R-getal?

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Georgie
    18 dagen geleden

    En toch nog even melden, superveel besmettingen, wat logisch is, want je moet overal getest worden. De leverancier van al die testen is de lachende derde.
    Maar waar blijven de ziekenhuisopnamen. Want díe komen eraan!!!
    Jaja, u mag me dan weer antwoord geven.
    Als u de griep heeft waarschuwt u toch oook een ander? Kijkt uit, niet te dichtbij, geen kus eze keer, ik heb de griep.
    En zo moeten we dan nu ook dien.
    Eigenlijk is heel Nederland inmiddels besmet. Daar gaan we niet dood van hoor. Alleen de mensen die de kracht niet meer hebben om die griep te overwinnen. Dan gaan we toch ook geen 98-jarigen in het ziekenhuis opnemen om koste wat het kost toch te proberen die persoon eroverheen te tillen, ook al is de kans 0 procent.

    Laten we paniek maken wanneer dat nodig is. Maar verder een keertje pas op de plaats maken. We moeten ook nog gezellig leven hè. Dat is me al anderhalf jaar niet gelukt met al die verschrikkelijke opgeklopte verhalen.

    Op naar de volgende variant.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   19 dagen geleden

   UPDATE

   R-getal loopt op naar boven de 2 volgens hoofd infectiezaken RIVM.
   Wat vind u moeten we straks tieners en twintigers gaan redden in ziekenhuizen of is dit toch al een verloren generatie?

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Superbitch
    19 dagen geleden

    JA, of we het nu leuk vinden of niet; dat moet.

    Iedereen in Nederland heeft het recht op de hoogst mogelijke standaard van gezondheid en daarmee op gezondheidszorg.
    Als je ziek bent, bevind je je in een kwetsbare en afhankelijke positie en het medisch ingrijpen kan verstrekkende gevolgen hebben.
    De overheid heeft de verplichting om het recht op gezondheid en een aantal andere grondrechten te bevorderen, beschermen en verwezenlijken.
    De overheid mag mensen geen noodzakelijke gezondheidszorg onthouden en niet discrimineren in de toegang tot de gezondheidszorg.

    Bij het recht op gezondheid gaat het om ‘het recht op zorg voor de gezondheid’ en niet over een recht om gezond te zijn.
    Want dat laatste is natuurlijk onmogelijk te garanderen.
    Het recht op gezondheid is onder te verdelen in kwaliteit, toegankelijkheid, beschikbaarheid en aanvaardbaarheid van gezondheidszorg.
    Dit is van belang voor iedereen; ouderen, jongeren, gedetineerden, asielzoekers en ongedocumenteerden.

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Georgie
    18 dagen geleden

    Wat een gezeur allemaal. Ja, als een mens naar het ziekenhuis moet dan moet dat. l
    Daarom is het zo erg dat alle ziekenhuizen incl. de IC’s afgeschaald zijn de laatste +10 jaren. Dat was het eerste wat ze vorig jaar hadden moeten doen, de ziekenhuizen weer op ‘normaal’!!!
    Wat een domme discussie, spijt me wel.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   17 dagen geleden

   Superbitch en Georgie,

   Iedereen in NL heeft natuurlijk het recht op de hoogst mogelijke standaard van gezondheid en daarmee idd op gezondheidszorg. Alleen kan bij wet daar een uitzondering opgemaakt worden door dit kabinet waarna de eerste kamer er dan nog over stemt.
   Ik bedoel natuurlijk bijvoorbeeld de Code zwart- oftewel Triage wet die onlangs is aangenomen en die dus wel degelijk bepaalde mensen kan uitsluiten van zorg.
   Zover is het in NL niet gekomen bij de derde golf, maar het had niet veel gescheeld of we hadden Triage gehad, de tenten stonden al klaar voor de ziekenhuizen.
   Wat ik schetste was dus de uitzonderlijke situatie waarin artsen moeten kiezen wie zij gaan helpen bij een overvolle IC of ziekenboeg! Het zal ook tijdens de vierde golf die nu gaande is niet tot Triage komen maar ik zou niet in de schoenen willen staan van artsen die de eed hebben afgelegd (Hypocrates) die dan moeten kiezen tussen een jonge twintiger met corona opgelopen op een feestparty lees: zuipfestijn op de Balearen en een coronapatient van 65 die de pech had dat zijn kleinzoon met de Deltavariant na vakantie even voor het eerst na 10 maanden weer bij hem of haar langskwam.
   Dan zie je het in andere perspectieven en dat maakt het verdomd lastig.
   Voor wie moet je dan kiezen.
   En Georgie het is misschien een ver van je bed show maar je hebt waarschijnlijk met de verkiezingen weer op de partij gestemd die alle ziekenhuizen heeft afgeschaald en wegbezuinigd en dat is dezelfde partij die nu ook nog elke keer tijdens deze pandemie achter de feiten aan blijft lopen met al die besmettingen weer als resultaat.
   Nederland loopt daarmee weer te pronk als slechtste jongetje qua gezondheidskwaliteit binnen Europa!
   Met bezorgde groet,
   Bn-er

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Superbitch
    17 dagen geleden

    Bezorgde Nederlander,
    Ik begrijp u volledig.
    Ik heb vanaf maart 2020 iedere maatregel stipt nageleefd.
    Ik heb bewust gekozen voor vaccinatie; nog 10 dagen en dan word ik als “gevaccineerd” betiteld.
    Ik hou dan nog 1,5 meter afstand, was mijn handen veel en vaak, hoest in mijn elleboog, ventileer mijn werk- en woonruimte goed, ga niet naar mensenmenigten en ga zeker niet van “God los”.
    Maar dat ben ík, wat een ander doet kan en wil ik niet aan die ander voorschrijven.
    Het is niet de ver van onze bed show; covid-19 maakt nog steeds slachtoffers (milde en zwaardere ziekteverschijnselen, wel of geen ziekenhuis-opnames, wel of geen IC-opnames, wel of geen long covid).
    Ook ik ben bezorgd; ik hoop dat de keuze hij/zij wel vs hij/zij niet behandelen nooit en te nimmer door een arts gemaakt hoeft te worden.

    Hold your head up high and keep your fingers crossed.
    (Uit: The Dick van Dyke Show-titelsong)

    17 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Georgie
    17 dagen geleden

    Geachte bezorgde BN’er.
    Ik heb op Wybren Haga gestemd. Misschien vind u dat nog wel veel erger. Maar voorlopig zegt hij tenminste waar het op staat. Nog steeds. Ik kom van de linkse kant maar gelukkig niet meer. Er wordt met miljarden steun gegooid, allemaal leuk en aardig, maar vergroot nu toch de zorg!!!! Ja maar, we hebben geen zorgmedewerkers genoeg….. Nee, natuurlijk niet, wat verdien je nu helemaal met dat beroep. Voordat die weer beschikbaar zijn, m.a.w. de studie hebben afgerond. Niemand wil meer zorgmedewerker worden, op een paar roepingen na. Want daar draaien de IC’s op. Dat wordt door iedereen maar vergeten voor het gemak.
    Officieel zijn er 400 doden te wijten aan het niet kunnen behandelen van zorg buiten corona om. Officieel……. Maar ik stop hierover, heb me weer laten verleiden. Ik zit in een ander forum mee te puzzelen en zag u voorbij komen.
    Laten we met z’n allen hopen op een dat de normale samenleving weer snel terugkomt. Maar daar heb ik een hard hoofd in.

    Groeten, een getergde G

    17 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    16 dagen geleden

    Geachte Georgie,
    Ja ik moet hier toch ook echt even op reageren.
    De heer Baudet en consorten heb ik persoonlijk een paar keer mogen ontmoeten tijdens mijn tijd bij Leefbaar Rotterdam.
    Deze voormalige VVD-er Haga is net als Baudet volledig de weg kwijtgeraakt met deze pandemie. dat zij beiden omgaan en aanhanger zijn van Viruswaarheid Willem Engel(zelfbenoemde viroloog) dat staat iedereen vrij natuurlijk. Maar waar Haga en andere coronacritici mee aankomen slaat helemaal nergens op en daarom is het maar goed dat Covid 19 nu officieel tot de A- status behoort net als Ebola en Polio!
    Het cijfer wat u geeft over de sterftegevallen door uitgestelde zorg is erg aan de lage kant, sterker nog u kan het wel vertienvoudigen ,ik denk dat het in de 4000 gevallen loopt.
    Schandalig in zo´n ontwikkelt land, maar te danken aan de gevestigde elite met hun onuitstaanbare arrogantie over de hoofden van onze burgers.
    Dit kabinet leert niet, weer zijn we naar de 11.000 vandaag op weg en maar bezuinigen in de zorg en weer is er een journalist vermoord en ja Grapperhaus. Laat ik maar stoppen.
    Ik maak mij weer kwaad als ik dit teruglees. Haga en Baudet totaal van het padje af, daarom mag u weten dat ik mijn lidmaatschap bij FvD daarom gauw heb opgezegd. Ik moet geen uil van Minerva boven mijn ziekenhuis bed als ik daar nog eens terecht kom, u wel?

    met bezorgde groet,

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Georgie
    16 dagen geleden

    Weet u, ik begrijp echt de agressie in uw stem niet. Maar die agressie en meer bestaat bij de twee kampen als het zo mag noemen.
    Ik leef het leven dat ik wil leven. U begon al onmiddellijk in uw eerste reactie in te vullen hoe ik wel in elkaar zit. Dat moet u eerst echt maar even afleren.
    Ik volg alles vanaf het begin. Krijg de nieuwsbrieven van de rijksoverheid en de RIVM. Ik heb een map aangelegd en alle artikelen over Covid erin gedaan. Gekopieerd en wel met de originele links erbij.
    U gaat mij toch niet vertellen hoe ik in het leven moet gaan staan vanuit uw visie. Ik zou dat echt niet duren.
    En nog even, stress is slecht voor u, zeker voor uw immuunsysteem.. Maar dat weet u vast wel, u bent op de hoogte, weliswaar aardig gekleurd.

    Fijn weekend gewenst.

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

  • antoon51
   16 dagen geleden

   Ik ben ook niet bezorgd, simpelweg omdat ik dat vaccin niet neem en gezond leef, ik leef zoals het de bedoeling is, dus met een goed immuunsysteem voor geen goud neem ik dat virus waarvan men niet alles weet.

   16 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Georgie
    16 dagen geleden

    Helemaal goed. Gezond leven zorgt voor een afdoend immuunsysteem.

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

  • antoon51
   16 dagen geleden

   Ik bedoel natuurlijk het vaccin dat ik niet neem

   16 dagen geleden

   Geef een reactie