RegisterenInloggen
Blauwkous
Blauwkous
18 dagen geleden

Garagist veroorzaakt ongeval, ik schuldig???

18 dagen geleden

Eind mei heeft een garage in Herentals, België, na werkzaamheden aan mijn buscamper bij het maken van de proefrit een ongeval veroorzaakt. Een kettingbotsing, waarbij 1 gewonde zou zijn gevallen. De garage heeft de schade aan mijn bus hersteld.
Maar tot mijn verrassing werd ik later door de verzekeringsmaatschappij van de voorste wagen aansprakelijk gesteld. Volgens mijn verzekeringsagent zou dit correct zijn. Die dringt bij mij aan op het schadeformulier. Deze heb ik natuurlijk niet. Maar omdat ik een motorreparatie liet doen, was een proefrit normaal en zou ik zodoende toestemming verleend met de wagen te rijden. Daarom mijn schuld!
De bedrijfsverzekering van de garagist vergoedde ook alleen de schade aan mijn buscamper aan de garagist. Verder willen ze van niets weten.
Hoe zit dit, klopt dit? Ben ik aansprakelijk en verlies ik zo doende veel punten van schadevrije jaren?

  • Debree
   18 dagen geleden

   Schade met de auto waarvan u eigenaar bent wordt inderdaad beoordeeld aan de had van een schadeformulier. In uw geval zou de garagist daarvan een kopie moeten hebben toen het ongeval gebeurde. Op basis daarvan kan uw verzekeringsagent de schade aanhangig maken bij de verzekeraar van de garagist.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • SuperBitch
   18 dagen geleden

   Ja dat klopt: uw bent als eigenaar en verzekeringsnemer van het motorvoertiig aansprakelijk.
   En helaas, dat kán ten koste gaan van uw schadevrije jaren (hoeft niet maar kán).

   De garagist heeft een schadeformulier ingevuld als het goed is en u heeft wsch een kopie van het proces verbaal toegezonden gekregen.
   Met deze formulieren/afschriften gaat uw verzekering vervolgens pogen uw schade te verhalen op de garagist.
   Tenminste: volgens het Nederlands (verzekerings)recht…

   18 dagen geleden

   Geef een reactie