RegisterenInloggen
Catharinajp
Catharinajp
meer dan een maand geleden

garantierecht bij vernieuwen van tablet

meer dan een maand geleden

Nadat ik hoorde dat mijn tablet binnen de garantietermijn na 3x hetzelfde euvel niet meer te maken is, had ik te kennen gegeven dat ik een nieuwe tablet wil. ik ben blij dat ik als antwoord krijg dat ik een nieuwe tablet krijg van samsung, maar wel dat mijn garantie onverandert blijft, dat betekent voor mij dat dat nu nog 3 maanden is. zou ik eigenlijk nu toch recht hebben op volledige garantie van 2 jaar? graag hoor ik het snel, moet binnen 5 dagen reageren.

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Beste Catharinajp,

   Helaas moet ik u teleurstellen.
   De garantie gaat niet opnieuw in wanneer een product wordt vervangen (al dan niet in de garantieperiode).

   Wel heeft u natuurlijk recht op een goed product en de wet stelt zelfs dat u dit recht heeft voor de levensduur van een product. Is uw product niet in orde en komt dit niet door eigen gebruik, dan kunt u de verkoper hierop aanspreken. U heeft dan namelijk recht op kosteloos herstel of vervanging van het product. Dit ongeacht of de garantie is verstreken. 

   Wel geldt dat de garantie (verkopers-, fabrieks- of wettelijke garantie) ingaat op het moment van de aankoop. Meer informatie over uw rechten als consumenten kunt u lezen op https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie