Registeren Inloggen
InekeKamp
InekeKamp
meer dan een maand geleden

Gasmeter verzegelt

meer dan een maand geleden

Ik huur een flat van Openbaar Belang in Zwolle op de 11e verdieping. Nu heeft deze flat een gasmeter per woonunit alleen voor koken. Nu heb ik inductie en dus het ik vorig jaar Enexis de gasmeter laten verzegelen. Weghalen kan niet, want Openbaar Belang wil dit niet. En daarnaast is de gasvoedingsleiding voor meerdere woningen tegelijk. Dan zou de hele flat afgesloten moeten worden om bij mij de meter weg te halen. Ik heb voor de verzegeling zelf al € 127,= voor moeten betalen. Vorig jaar had Enexis nog niet de melding van 12 maanden op de site staan. Nu wel. Nu meld men dat ik elk jaar de verzegeling moet gaan betalen, omdat de gasmeter niet weggehaald kan en mag worden. Elk jaar € 137,=
Dit kan toch niet terecht zijn? En wat raar dat dat de meter nu wel verzegeld langer dan 12 maanden mag blijven zitten, als ik maar dok. Ze komen niet eens langs om te controleren op veiligheid.

  • Redactie Meldpunt
   meer dan een maand geleden

   Dag InekeKamp, als huurder zit u in een lastige situatie. Wat u kunt doen, is berekenen hoeveel het kost als u alleen leveringskosten voor gas (het oude vastrecht) betaalt. Is dit jaarlijks goedkoper dan het verzegelen van de meter, dan kunt u de verzegeling er af laten halen. Wat u ook kunt doen is de verzegeling opheffen, geen nieuw gascontract bij een energieleverancier afsluiten en kijken wat er dan gebeurt. Houdt u ons op de hoogte? Vriendelijke groet, de redactie

   meer dan een maand geleden
  • InekeKamp
   meer dan een maand geleden

   Geachte Lezer,

   Heb een telefonische reactie gehad van Enexis. Omdat ik vorig jaar de gasmeter al had laten afsluiten, zou ik nu nog onder de oude regeling vallen. Daarnaast is bij mij de gasmeter niet zo maar even weg te halen. Daarom zou men mij nu als volledig afgesloten zien. De gasmeter kan verzegeld blijven zitten, maar ik hoef niets te betalen. Ik zou in de gaten moeten houden wat SAMSAM gaat verrekenen op de jaarnota gas&elektra. Enexis meld op een speciale site wat de situatie is en SAMSAM zou dit moeten doorvoeren op de verrekening. De meterstanden doorgeven is in November en de jaarnota komt in februari 2020. We gaan het zien.

   meer dan een maand geleden
  • Luuk00
   meer dan een maand geleden

   Ik heb een update op dit onderwerp. Ik zit in een soortgelijke situatie maar dan in een woonhuis. Op moment van afsluiten(april 2018) €124 moeten betalen en een hangslotje gekregen. Deze manier van afsluiten was toen onbeperkt geldig en ik zou van alle kosten af zijn. Wat voor mij niet onbelangrijk was, was dat ik voor €124 ook weer aangesloten zou kunnen worden, maakt niet uit wanneer. Nou heb ik een brief gekregen van enexis dat ze sinds febr 2019 verplicht zijn na 1 jaar de meter en leiding te verwijderen, of ik moet een contract aangaan met een leverancier waar ik dan de netbeheerkosten kan betalen. Voor mij betekent dat in eerste instantie, haal maar weg, ik heb hem toch niet nodig. Dat doen ze gratis. Het probleem komt echter wanneer ik toch weer mijn aansluiting zou willen hebben, de kosten zijn dan €944! Gebeld maar er is niets mogelijk. Weghalen of netbeheerkosten betalen. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die het hier niet mee eens zijn of misschien wel een andere oplossing hebben. Voor nu kan ik de brieven negeren en gebeurt er niets.

   meer dan een maand geleden