RegisterenInloggen
Rita Kleise
Rita Kleise
meer dan een maand geleden

Gebruikmaken van Openbaar Vervoer – geen auto

meer dan een maand geleden

Automobilisten mogen blijkbaar overal heen, ook dagjesmensen.
Maar als je steeds gebruik maakt van fiets of openbaar vervoer, blijven er weinig opties over. Nu komt de vakantieperiode eraan, maar van het openbaar vervoer mag je alleen gebruik maken als dat dringend noodzakelijk is. Kan dit wel voor een (korte) vakantie ?

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Beste Rita,

   Onze MP Rutte heeft in de aankondiging van de mondkapjes opgeroepen alleen het OV te gebruiken als het niet anders kan en zeker niet voor de fun of in de spits (06.30-09.00 resp.15.30-18.30 uur).
   Ook is aangegeven dat shopping for fun not done is.
   Onze MP Rutte heeft vandaag opgeroepen om helemaal niet op vakantie te gaan in Nederland deze zomer als men niet aan de zomermaanden gebonden is.

   En ondertussen zijn er volgens Haagse bronnen plannen in de maak die ervoor moeten zorgen dat toeristen ondanks de aanwezigheid van het coronavirus verantwoord naar ons land kunnen komen. 

   Ik zou, geheel ongehoorzaam aan de oproepen van oonze MP, lekker een paar dagen er op uit trekken wanneer u het wilt en verantwoord vindt aldanniet met een mondkapje in het OV (buiten de spits).

   Bij deze: veel plezier en geniet er van.
   Dagmar

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • keesje39
   meer dan een maand geleden

   Beste Rita,
   Soms zal het wel moeten! Ik had in april een wandelvakantie in Limburg geboekt, en die is verschoven naar begin augustus. Ook ik heb geen auto. Ik kan moeilijk aan een vriend of vriendin vragen om me een paar honderd kilometer te brengen en weer te halen. Dus ik MOET wel met de trein.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • FRATER
   meer dan een maand geleden

   Het is slechts een dringend advies om alleen noodzakelijke reizen te maken.
   Een advies kan en mag je naast je neer leggen.
   Er geldt GEEN VERBOD op niet noodzakelijk reizen.
   Dus er kan en mag ook voor het plezier gebruik gemaakt worden van OV.
   Er wordt geen enkele wet of regel mee overtreden als iemand met OV op vakantie gaat.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    meer dan een maand geleden

    Beste FRATER,

    Noch de topic starter noch de twee reageerders hebben hier het woord verbod gebruikt.
    Wél is er gewezen naar de oproep van onze MP om het OV alleen te gebruiken als het niet anders kan en zeker niet voor de fun of in de spits (06.30-09.00 resp.15.30-18.30 uur).

    Geen gehoor geven aan deze oproep is weliswaar niet strafbaar maar kunnen behootlijke lelijke blikken opleveren.
    En bovendien is een grote grorp “brave burgers” opgevoed “met luisteren naar de knappe koppen in Den Haag en doen wat zij zeggen”.

    Nogmaals “verbod” en/of “straf” is hier niet het punt maar de vraag of je met het OV naar je vakantie-adres kunt cq.mag reizen.

    Ik wens i.i.g. topicstartster Rita Kleise en reageerd(st)er Keesje39 een hele fijne vakantie óók al zij met het OV naar hun vakantie-adres reizen.

    Dagmar

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • FRATER
    28 dagen geleden

    Ik heb ook niet gezegd dat iemand het over een verbod had.
    Het gaat simpelweg om het principe dat als er geen verbod geldt op voor je plezier reizen dat je dat dus gewoon mag doen.
    En lelijke gezichten krijg je altijd wel van iemand, er is altijd wel iemand die ergens wat van vindt of het ergens niet mee eens is.
    Als je dáár rekening mee moet houden of voor thuis zou moeten blijven , kom je nooit je huis meer uit en raak je geisoleerd omdat je dan bij geen enkel mens meer in de buurt kunt komen , omdat élk mens een potentieel lelijk gezicht trekker ‘ kan zijn.

    28 dagen geleden

    Geef een reactie