Registeren Inloggen
PCdeVries-Verschoor
PCdeVries-Verschoor
meer dan een maand geleden

geen behandeling vanwege plafond budgetafspraak

meer dan een maand geleden

Omdat de contractafspraak met de zorgverzekeraar door de behandelaar voor dit jaar is bereikt kan er niet meer behandeld worden.
Betreft VGZ. Behandeling voor chronische noodzaak fysio 2Xp.week na zwaar hersenletsel en langdurig coma. Ontstaan na medische ingreep aan het hart. De ervaring is dat als fysio wegvalt er klachten ontstaan die slecht zijn voor het hart omdat er geen beweging meer is. (vocht, spierspasmes etc.).
Het is zoals behandelaar zegt niet persoonlijk maar budget niet toereikend.
Als er dus meerdere cliënten op jaarbasis komen die bij VGZ verzekerd zijn kan niet iedereen behandeld worden. Hoe krom kan het zijn. Ze willen graag dat je deze verzekering aanbeveelt en per saldo mogen het niet teveel mensen zijn.

  • PCdeVries-Verschoor
   meer dan een maand geleden

   Ik meld dit voor mijn man. Hij heeft na een medische ingreep bij hartritmestoornis een complicatie opgelopen. Het hart (atrium) is opengebarsten waardoor ernstig hersenletsel is ontstaan. Na zeven weken coma, de weg terug met 1 jaar verpleeghuis en verdere revalidatie thuis. Inmiddels ruim 6 jaar verder kan hij weer praten, slikken en eten, is niet meer incontinent, beperkt lopen.
   En dat is waar het om gaat. De begeleiding bij lopen. Balans is nog zoek. Hij moet worden vastgehouden maar loopt wel. De fysio is dus heel belangrijk. Volgens onze behandelaar gaat het niet om hoe wij verzekerd zijn want dat is wel goed en voorzien van een indicatie voor chronische fysiotherapie. Echter het budget voor alle VGZ verzekerden is niet voldoende dit jaar.
   Graag hier z.s.m. uw aandacht hiervoor want het gaat om de laatste weken van het jaar. En hoogstwaarschijnlijk herhaalt dat zich volgend jaar.

   meer dan een maand geleden
  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   Beste mevrouw, dit is inderdaad erg slecht. Maar u dient direct een afspraak met een andere fysiotherapeut te maken. Als dat niet mocht lukken: de zorgverzekeraar is verplicht zorg te leveren namelijk, dan moet de zorgverzekeraar het regelen. En wel met onmiddellijke ingang. Ik begrijp dat het vervelend is om een andere therapeut te krijgen, maar het kan ook zijn dat het geen verslechtering is.

   meer dan een maand geleden