Registeren Inloggen';
Lilomahe
Lilomahe
meer dan een maand geleden

Geen contanten meer

meer dan een maand geleden

Het gaat om mijn kleine strijd tegen het inzetten van alleen maar pinnen in de samenleving. Het begon met mijn apotheek waar ik niet meer met contanten kan betalen en nu kunnen mijn buren, die vaak met de bus moeten reizen, niet meer contant betalen in de bus. Zij krijgen weekgeld door omstandigheden en nemen dat op wekelijks waardoor er geen ruimte is op een pinpas. Ik help mijn buren waar ik kan, maar het moet toch niet zo zijn dat ze afhankelijk worden van anderen met vervoer? Het begrip ‘openbaar’ in openbaar vervoer verliest daarmee kracht. In de apotheek zie ik vaak oudere mensen die nu maar afzien van aankoop, omdat ze dus moeten pinnen en niet begerijpen waarom hun geld wordt geweigerd.

Ik vind het een kwalijke en zorgwekkende ontwikkeling, vooral omdat de keuze vrijheid wordt beperkt en ik word gedwongen tot iets waarin ik me niet een vrij individu voel. Ik blijf even voor mezelf spreken, maar u begrijpt dat mijn buren ook ongelukkig zijn met deze ontwikkeling. Daarbij vind ik het vervelend dat bank en apotheek aan elkaar gekoppeld worden.

Vanuit mijn correspondentie met diversen van een politieke partij heb ik begrepen dat het mag van de wet. Dat kan zo zijn, maar waarom niet de wet veranderen wanneer er genoeg mensen het oneens zijn met zo een wet?

Ik hoop dat u mijn verhaal ter harte neemt. Ik heb begrepen dat e.e.a ook is besproken al in de Kamer, maar ik zou zo graag willen dat het verandert en dat de mogelijkheid om contant te betalen bij een zorgverlener en een openbare dienst niet verdwijnt. Of liever: überhaupt niet verdwijnt.

Met vriendelijke groet,

Liselotte ter Poorten

  • Feamare
   meer dan een maand geleden

   Helemaal mee eens door handicap aan de handen kan ik niet zelfstandig pinnen en de regering zegt mensen moeten zolang mogelijk zelfstandig zijn, dus niet met betalen. Men wordt op steeds meer plaatsen gedwongen om te pinnen. Neem b.v. Ikea als ik daar heen wil moet ik iemand meenemen die voor mij pint. Waar blijft mijn zelfstandigheid?

   meer dan een maand geleden
  • keesje39
   meer dan een maand geleden

   Stuur over het pinnen in de bus een klacht naar de OV Ombudsman (heette vroeger OV-loket).

   meer dan een maand geleden