RegisterenInloggen
vlyman
vlyman
meer dan een maand geleden

Géén enkele euro uitkering als Nederlander, ook geen Bijstand

meer dan een maand geleden

Ik ben Nederlander van 64 jaar, met een Nederlands paspoort en heb vanaf 1976 tot 2007 in Nederland gewerkt.
Deels in loondienst, deels via mijn management bv (van waaruit ik mezelf een salaris uitkeerde en natuurlijk belasting en sociale lasten over betaalde). Ben in 2007 op straat komen te staan nadat ons bedrijf was.
Sindsdien GEEN inkomen en/of uitkering. Alleen in Spanje heb ik van 04-2015 t/m 09-2016 een tijdelijke ziektewet uitkering van ca. € 500 per maand ontvangen. Deze uitkering is maximaal 18 maanden en is dus definitief gestopt. Ik leef dus tot de dag van vandaag van mijn spaarpot, echter die is zo goed als leeg!
Ik ben in 2013 naar Spanje verhuisd, omdat ik daar beter/gemakkelijker weer iets voor mezelf zou kunnen starten dan in Nederland i.v.m. diploma’s, leeftijd, vergunningen etc. Ik ben echter in 24-12-2013 in het ziekenhuis terecht gekomen met volledig nierfalen. Daarna moest ik zwaar aan de Prednison, om mijn nieren weer op gang te krijgen. Dat is goed gelukt, echter de Prednison heeft veel in mijn lichaam kapot gemaakt. Onder andere mijn onderste 6 tussenwervels zoals de specialist zei, zijn “totally destroyed”. Ik kan nu niet langer dan 2 minuten staan of lopen. Operatie is te gevaarlijk, volgens het team van specialisten, heb ik meer dan 60% kans dat ik dan helemaal niet meer kan lopen. Dus het enige wat ze kunnen doen is proberen mijn pijn te managen met cortisone injecties in mijn rug. De warmte in Spanje en de invloed van de zoutmeren (plaats waar ik woon hoort bij de 10 gezondste plaatsen ter wereld) doen me wel goed. Waarschijnlijk zou ik in het vochtige Nederland helemaal niet meer kunnen lopen.
Vanaf begin 2014 tot heden ben ik meer dan 130 keer bij een medische instantie geweest. Heb in traject gezeten om 100% afgekeurd te worden in Spanje. Dat lukt gewoon niet, omdat ze maar 40% afkeuren(omdat mijn ogen nog goed zijn, ik nog zelfstandig kan wonen en niet in een rolstoel zit!), dan krijg je dus niets!
UWV zegt gewoon dat er niets is voor mij. Geen enkele uitkering of bijstand, geen apart potje. Ik ben dus Nederlander, heb bijna mijn hele leven premies betaald en nu laten ze me gewoon barsten. Er wordt altijd geroepen: “Geen enkele Nederlander hoeft om te komen van de honger”. Ook als ik een uitkering van UWV zou krijgen, ben ik nog een van de goedkoopste klanten van de staat. Ik kan namelijk geen enkele aanspraak maken op allerlei toeslagen, waar iemand die in NL bijslag ontvangt, uiteraard wel aanspraak op maakt.
Ik heb mijn probleem voorgelegd aan de Seguridad Social (de UWV van Spanje), de UWV, de Nationale Ombudsman, de PVV, de SP, 50Plus, de dienst informatie Rijksoverheid, Juridisch Loket, Commissie SZW, Kassa, Consuwijzer en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar!
Kort maar krachtig, ik ga dus niet verder kunnen leven en zal er een eind aan moeten maken. Ik word nu nog geholpen door mijn broer en enkele vrienden, maar dat houdt spoedig op natuurlijk. Mijn vraag is dus.
Wel geld, bed, bad en ontbijt voor vluchtelingen en NIETS voor een mede-Nederlander, die gewoon 39 jaar belasting en Sociale lasten heeft betaald in Nederland. Die laten ze gewoon letterlijk sterven.
Niet dat ik het de vluchtelingen niet gun, maar “Hoe kan dit nu?” Dit is toch volledig scheef.
Wie heeft de gouden tip voor mij! AUB help mij, ik wil nog een poosje blijven leven!

  • Eagle1954
   16 dagen geleden

   Allereerst wil ik u veel sterkte wensen. Ik ben het volledig met u eens, dat vluchtelingen en immigranten meer voor elkaar krijgen terwijl ze hier in Nederland nooit premies e.d. hebben betaald. Ze laten hun eigen burgers liever creperen dan dat ze hun een helpende hand bieden.
   Ik weet niet veel oplossingen te bedenken voor uw situatie, maar weet dat MAX een Soresdienst heeft waar veel mensen geholpen worden en misschien is dit een mogelijkheid voor u. Veel succes verder.

   16 dagen geleden

   Geef een reactie