Registeren Inloggen
Soef1951
Soef1951
meer dan een maand geleden

Geen (extra) garantie

meer dan een maand geleden

Wij, grensbewoners (Terneuzen/Zeeuws-Vlaanderen), ervaren geen grens tussen Nederland en België. Hoe anders is dit met een groot concern als Miele. Wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht en daar moest, naast een aantal andere zaken, ook een keuken in. In Stekene (België) zit een keukenfirma, met in onze omgeving een uitstekende reputatie. Wij hebben daar onze keuken, met keukenapparatuur gekocht. In Nederland is er van Miele een actie om bij de koop van > 3 x keukenapparatuur een gratis garantie verlening te kunnen krijgen tot 5 jaar. Wij hebben hiervoor geopteerd. Groot was onze verbazing toen bleek dat het feit dat wij de keukenapparatuur in België (bij een officiële Miele dealer) hadden gekocht, maar de apparatuur in Nederland was geïnstalleerd, er voor te zorgen dat wij buiten de (Miele) boot vielen. De claim voor extra garantie werd zowel in België (via de leverancier) als in Nederland (door ons zelf aangevraagd) geweigerd. Ook viel te horen dat er onzekerheid bestond of wij überhaupt nog wel in aanmerking zouden komen voor garantie (ook binnen de 2 jaar termijn). Hoe anders kan het ook. Bij Bora, de producent ven onze kookplaat, was extra garantie bij registratie geen probleem. Individueel voor ons vervelend, maar een ernstige waarschuwing voor grensbewoners is dus, in ieder geval bij de aanschaf van Miele producten, op zijn plaats.

  • Haaluwrecht
   meer dan een maand geleden

   De apparatuur die over de grens gekocht worden heb een landelijk serie nummer. En u valt dan idd buiten de boot. Veel consumenten zijn hier niet van op de hoogte, maar de feiten zijn anders. Het vreemde is dat 90% van de keukens die in Nederland verkocht worden uit Duitsland komen, en dan is er weer wel garantie, terwijl als je daar een TV koopt niemand in Nederland garant staat als er wat mis gaat. Raar dat Europa op veel gebieden 1 is en op veel gebieden ook niet.

   meer dan een maand geleden
   • Haaluwrecht
    meer dan een maand geleden

    Europese wetgeving maakt dat bedrijven en consumenten producten binnen de hele EU mogen kopen. Dat een televisie door de fabrikant niet is bedoeld voor de Nederlandse markt is dus geen reden om deze als klant te weigeren.

    meer dan een maand geleden