RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  fhvanhulst 6 maanden, 3 weken geleden.

fhvanhulst
fhvanhulst
meer dan een maand geleden

Geen gas meer de woning willen hebben.

meer dan een maand geleden

Geachte LS,
Mijn vraag gaat over het leveren van gas!
Ik gebruik geen gas meer omdat ik zonnepanelen op mijn dak heb laten plaatsen.
Dit omdat ik als burger een klein steentje wil bijdragenaan het mileu voor nu en de toekomst. Het blijkt nu dat je overal “boetes” voor krijgt of dat men niet weet wat te doen. Gevolg vele telefoontjes en ergernis.
Enkele voorbeelden: ik wil van NUON alleen nog het electra afnemen en geen gas meer.
Dat kan maar dan komt Liander om de hoek kijken welke zegt dat kost U €687,- want je bent verplicht je aan te melden bij een energie leverancier. Als je dat niet doet dan komen wij afsluiten en dat kost niets. Alleen wij zeggen niet wanneer wij komen. Bent u niet thuis dan gaat de deurwaarder dit regelen wat kosten met zich meebrengt. Weer terug naar de NUON. Deze kan wel alleen het vastrecht regelen van de meter kost bijna €12,- per maand. Zonder dat ik dus gas gebruik. Dan dat maar doen, echter NUON geeft dan direct aan dat je geen korting meer krijgt ivm het kortingsysteem wat NUON hanteerd; NUON blijven loont geld niet voor alleen de stroom afname. Dit was bij ons al 25%. Tot zover de NUON en LIANDER. Dan ben ik nog in gesprek geweest met Feenstra. Toen ik hier kwam wonen moest eea verbouwd worden dus de gasketel overgenomen met contract van de vorige bewoner. Toen ik enkele maanden later geen gas meer had ook de CV ketel laten verwijderen door een installatie bedrijf. Contact opgenomen met Feenstra dat zij de CV ketel op konden halen en dat ik van mijn contract af wilde. Dit conform wat er op hun website (toen). Je kon iedere maand opzeggen wat niet zo was want dat was alleen voor nieuwe CV contracten. Wat echter nergens op hun website vermeld stond. Na veel heen en weer gesteggel, ook met hulp van verzekering, kon het afkopen zoals dat dan heet voor schappelijk bedrag van bijna €1400,-
De regereging geeft aan dat het allemaal makkelijker en goedkoper kan en moet maar als je als burger zelf hier initiatieven inneemt krijg je steeds de deksel op je neus door boetes, geen recht meer op korting, meter in je kast die je niet gebruikt enz enz enz. Het mileu is dan ineens van ondergeschikt belang bij al deze grote bedrijven en instanties.
Kunt u hier misschien iets betekenen?

Met vriendelijke groet Ferry