- Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren, 2 maanden geleden door .
gehandicapten parkeerkaart Hoorn
Onlangs heb ik mijn auto met zichtbare invalidenkaart geparkeerd in Hoorn. Vorige week ontving ik een bekeuring. De regels om te parkeren voor invaliden waren plotseling veranderd. Ik moet nu, in tegenstelling tot voorheen en tot bijvoorbeeld Amsterdam, betalen om te parkeren, behalve op de parkeerplaatsen voor invaliden. En daarvan zijn er maar heel weinig. Ik mag ook op woonerven, blauwe zone of parkeerplaatsen met een parkeerverbod staan. Maar dat is onhandig en niet in het centrum. Wat mij vooral steekt is dat inwoners van Hoorn wel mogen parkeren op betaalde plaatsen. Ik vind dit een inbreuk op de wet van gelijke behandeling. Overigens had ik bezwaar aangetekend tegen de bekeuring en “uit coulance” hoef ik hem niet te betalen. In het centrum zijn ongeveer 15 gehandicapten plaatsen. En dat voor een stad die een regio functie vervult! Nu moet ik parkeren en dan eerst bij een betaalpaal zien te komen.
-
-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
ElsjeE,
Het is een Janboel v.w.b. het parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart, elke Gemernte mag eigen regels hanteren.
Op 20 km afstand van Hoorn ligt Purmerend, alwaar deze regels gelden:
*Algemene gehandicaptenparkeerplaats
Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats is toegestaan als de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) in het voertuig te zien is samen met een parkeerschijf. U kunt hier maximaal 3 uur parkeren.
*Als u met een gehandicaptenvoertuig parkeert (zoals een Canta, Amica, Arola, Mini Cruiser City) heeft u geen GPK nodig. De parkeerschijf is wel nodig. Ook met een gehandicaptenvoertuig kunt u maximaal 3 uur parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats.
*Ligt de parkeerplaats in gebied voor betaald parkeren? Dan hoeft niet te betalen.In Alkmaar, op 27 km afstand van Hoorn, is het net wat anders;
*GPK-houders kunnen max. 3 uur gratis parkeren op de speciale plaatsen voor gehandicapten, op betaalde parkeerplaatsen en in vergunnings-gebieden, en max. 4 uur buiten het centrum.Wat verder weg ligt de gemeente Culemborg, alwaar deze regel geldt;
*Als u in het bezit bent van een Europese gehandicaptenparkeerkaart, kunt u in Culemborg op betaald parkeerplaatsen gratis parkeren als de gehandicaptenkaart duidelijk zichtbaar achter uw voorruit ligt.In Tiel, zo’n 20 km afstand van Culemborg, zijn de regels net wat anders;
*Met de Europese gehandicaptenparkeerkaart mag u in Tiel gratis en onbeperkt parkeren op de speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten en alle betaalde plaatsen op straat.
*U moet wel betalen in de parkeergarage en parkeerterreinen met slagbomen.In Leerdam, zo’n 16 km afstand van Culemborg, zijn de regels net wat anders;
*Met de Europese gehandicaptenparkeerkaart mag u in Leerdam gratis parkeren op speciale gehandicaptenparkeerplaatsen en op alle betaald-parkeren-plaatsen bij een parkeerautomaat.Het zijn kleine verschillen wellicht maar die maken wel het verschil op een boete ja of neen.
Hoogste tijd voor landelijke wet- en regelgeving.meer dan een maand geleden -
maxvjmeer dan een maand geleden
Dat u baalt van het betaald parkeren snap ik. Maar uw inbreuk op gelijke rechten begrijp ik niet. Want u mag toch ook overal parkeren? Alleen moet u dan betalen.
meer dan een maand geleden-
Max Paymeer dan een maand geleden
Hallo Maxvj. Uw antwoord overdenkend ben ik het wel met U eens. Een “ongelijke behandeling” zou zijn wanneer gehandicapten niet hoefden te betalen op andere dan invalide parkeerplaatsen. Dat ElsjeE dat anders ziet kan natuurlijk.
meer dan een maand geleden
-
-