Registeren Inloggen';
Job Maurice
Job Maurice
meer dan een maand geleden

gehandicapten parkeerkaart

meer dan een maand geleden

Op vrijdag 12 november 2021 heeft mijn invalide echtgenote onze auto, voorzien van onze gehandicapten parkeerkaart in Goes geparkeerd op een invalide parkeerplaats. Toen zij terug kwam zat er een aankondiging van beschikking onder de ruitenwisser van 400 euro. De kaart bleek verlopen (al maanden). De enige mogelijkheid tot bekeuren voor een BOA is toepassen van feitcode R402B. Parkeren zonder geldige kaart. Hetzelfde dus als een niet invalide/zonder kaart op een degelijke plek gaat staan. Terwijl er sprake is van een administratieve fout, immers mijn echtgenote is invalide, haar auto is duidelijk zichtbaar aangepast en er lag een kaart (weliswaar verlopen) zichtbaar achter de voorruit. Wij hebben vandaag direct een nieuwe kaart aangevraagd en zullen die ongetwijfeld krijgen. Mijn echtgenote is linkszijdig zeer beperkt na een zwaar herseninfarct. Ook cognitief is er schade. Geen reden voor de BOA om dit anders op te lossen, b.v. contact op te nemen dat de kaart is verlopen. Los van het feit dat wij vinden dat hier onrecht wordt gedaan heeft de BOA formeel gelijk en verschuilt de gemeente zich tot nu toe lekker veilig achter de protocollen (bezwaar) Tot zover. Maar onze opmerking en vragen zijn: Hoe kan het dat er geen feitcode is voor verlopen kaarten zoals ook bij rijbewijzen b.v. (veel lagere sanctie dan geen rijbewijs) en het is toch vreemd dat het RDW en de gemeente wel brieven/mails sturen bij het verlopen van identiteitskaarten, rijbewijzen en b.v. APK en niet bij een dergelijke kaart die in ons geval 5 jaar geldig was. Een fout ligt dan snel op de loer. Nu zullen er veel handhavers zijn die 400 euro voor een verlopen kaart ook onrecht vinden, maar het lijkt mij een waarschuwing waard voor kaarthouders die met een wat minder empatische BOA te maken krijgen, zoals wij.

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Bron Appjection (quote)

   Wanneer je een boete hebt gekregen voor het het foutief parkeren van je voertuig staat er R402c op de boete, met als omschrijving: als bestuurder op een gehandicaptenparkeerplaats parkeren anders dan met het voor die gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats bestemde voertuig.

   Dat het niet is toegestaan om te parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats zonder geldige gehandicaptenparkeerkaart volgt uit artikel 26 lid 1 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

   Ben je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart, maar was deze ten tijde van de boete verlopen? Indien je nog steeds in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart en je een nieuwe hebt aangevraagd, kan er reden zijn tot matiging van de boete. Je verzoekt dan om coulance. Er is uiteraard geen garantie dat er ook coulance verleend wordt.

   Unquote
   Voorbeeldbrief vindt u op de site van Appjection.

   meer dan een maand geleden
  • wim48
   meer dan een maand geleden

   Bezwaar indienen bij de officier van Justitie waarvan je de boete krijgt verhaal uitleggen copie van de kaart meesturen,
   bij mijn heeft hij de boete ingetrokken.

   meer dan een maand geleden
   • Frenkie55
    meer dan een maand geleden

    Hier precies hetzelfde meegemaakt. Kaart vergeten te verlengen vanwege de Corona pandemie. Kaart daarom ook lang niet meer gebruikt. Eindelijk weer vrij van Corona, uit naar de schouwburg, en een boete vanwege verlopen kaart. Meteen nieuwe aangevraagd en verkregen. Bezwaar gemaakt en alle bewijsstukken aangeleverd, oude en NW kaart. Ongegrond verklaard, volle mep betalen, alsof ik een hufter ben die zonder kaart op een invalide plek sta. Schandalig, nu naar de rechter!

    meer dan een maand geleden
   • Frenkie55
    meer dan een maand geleden

    Wim48, ik kom graag in contact met je, om een en ander uit te wissel daar jij geen boete hebt moeten betalen, gr Peter

    meer dan een maand geleden