Registeren Inloggen
Kar505
Kar505
meer dan een maand geleden

Geluidshinder Airco/warmtepomp buren

meer dan een maand geleden

mijn nieuwe buren hebben een airco/warmtepomp geïnstalleerd, hiermee kunnen ze ook verwarmen, bij het plaatsen maakte de installateur al een grote fout door de airco unit direct naast onze muur te plaatsen (30cm). ik klom zelf op het dak om te vragen of dat wel mocht en geen geluid maakte, omdat wij direct aan de andere kant van de muur slapen/werken. de buren woonden er nog maar 2 dagen en een vervelende brom toon was zo luid hoorbaar dat ik niet meer in mijn eigen slaapkamer kon slapen. ik ben er direct heengegaan. Ze hebben hem 3 mewter verplaatst en de uitblaas kant staat de andere kant op, uiteindelijk deden ze hem uit. maar de brom bleef nog hoorbaar. dus ik ging op zoek naar een andere oorzaak( werkzaamheden in de buurt, warmtepompkrachtcentrale van verzorgings tehuis en kantoor pand). nu al het andere uitgelsloten was en gestop/aangepast. hoorde ik het laatst weer, omdat de buurman overtuigd was nav mijn verhaal dat het zijn nieuwe airco niet was, had ik een filmpje gemaakt en gevraagd of hij de airco nu gebruikte en hij zei nee, het filmpje bewees wel degelijk dat het aanstond. hij besloot direct met de installateur contact op te nemen en kwam al snel met het antwoord dat hij gewoon aan mocht staan tot 22uu s ‘avonds. echter wilt de buurman ons niet hinderen met zijn installatie
hij wilt een goede oplossing gelukkig. dus nu vraag ik jullie om hulp. omdat we dit graag goed opgelost willen hebben.

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Tja ik vind het heel jammer , we zijn zo bezig met vervuiling en de warmte pompen veroorzaken vervuiling te weten geluidshinder . Moeten we zo dadelijk met mondkap ook nog eens oordoppen gaan dragen de ganselijke dag om nog enigszins gewoon te leven ? Dat kan niet de bedoeling zijn , buitendat die zogenaamde warmte pompen klauwen electriciteits kosten veroorzaken en de opbrengst nihil is .
   Een heel dom plan de lessen zijn er al ruimschoots mee geleerd .

   meer dan een maand geleden
  • Dwarsligger
   meer dan een maand geleden

   De regel ‘… tot 22 uur ’s avonds’ voor geluids- en andere overlast bestaat helemaal niet!

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Geluidshinder is niet gebonden aan specifice tijden , 24 uur per dag 7 dagen in de week kunnen mensen overlast ervaren en hebben van geluids-hinder . Denk ten alle tijden aan de buren , warmte pompen en airco`s veroorzaken geluid zowel binnen als buiten .
   Dat is ook 1 van de redenen dat ik niet gecharmeerd ben van die dingen .

   meer dan een maand geleden
  • Brss
   meer dan een maand geleden

   Als ervaringsdeskundige: maak van betonblokken ( sier of B2) een U vorm op 50 cm afstand van de pomp, voldoende afstand om te ventileren) leg evt opsluitbanden van beton op de U. Massa absorbeert geluid , de U zorgt ervoor dat geluid meerdere keren botst, ruw zorgt voor putjes, daaruit ontsnapt geen geluid. Massa zorgt voor absorptie van energie, en beton raakt niet in trilling. Mijn complimenten aan u en aan de buren om samen een oplossing te vinden! Dat is kostbaar. Dit kan mooi worden ingestapeld, met behoud van de bedoeling van de warmtepomp!

   meer dan een maand geleden