RegisterenInloggen
Huub99
Huub99
meer dan een maand geleden

Gemeenschap van goederen getrouwd en toch geen recht op volledig pensioen

meer dan een maand geleden

Hallo, wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd wat tevens inhoud dat wij beiden -ook als één van ons overlijd- bezittingen en schulden delen.
Voor de pensioen pot ligt dat om voor mij onduidelijke reden anders. Als de partner overlijd heeft de achterblijver recht op weduwen en wezen pensioen wat ongeveer gelijk is aan een bijstandsuitkering.
Tijdens het werkzame leven -als er nog amper pensioen is opgebouwd – is dat een prima solidariteitsregeling. Maar als het gespaarde pensioen al meer per maand is dan deze “bijstand” regeling vraag ik me af met welk recht er minder wordt uitgekeerd dan er is opgebouwd wetende de we in gemeenschap van goederen – is dus gemeenschappelijk opgebouwd vermogen ( en schulden)…..
Is dat rechtmatig en eerlijk?
Als het niet eerlijk is wie kan ik daar op welke juridische gronden op aanspreken?
De ombudsman?
Ik (man) krijg het gevoel dat er gediscrimineerd wordt ….

  • GeborenAmsterdammer
   meer dan een maand geleden

   Hallo Huub,het is een politiek besluit geweest.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Huub99
   8 dagen geleden

   Wat ik van ondernemingsraad hoor is dat deze specifieke keuze geen politiek maar een besluit/onderdeel van de pensioenfonds statuten is.
   Ik begreep ook dat de vakbonden ook lid van de raden van bestuur van de diverse pensioenfondsen zijn. Voor zover mijn redenatie hout snijd (ofwel partnerpensioen solidariteitsbeginsel als aanvulling op het het opgebouwde pensioen tot het opgebouwde pensioen bedrag het vastgestelde partnerpensioen bedrag overstijgt waarna partner – na overlijden – recht heeft en houd op zelf het opgebouwde pensioen ) zou de vakbond een wijzigings verzoek bij de raad van bestuur op tafel kunnen leggen.

   8 dagen geleden

   Geef een reactie