Registeren Inloggen
YariFluitman
YariFluitman
meer dan een maand geleden

Gratis omboeken vlucht bij Transavia

meer dan een maand geleden

Ik heb op 3 oktober 2019 twee retourtickets geboekt bij Transavia naar Heraklion-Kreta en heb daar € 586 voor betaald. Voor data 9 sept. en retour 30 Sept.2020.
Nu wilde ik omboeken ivm corona en dat zou volgens Transavia nu kunnen tot een datum van 31 maart 2021. Dat zou je gratis kunnen doen, als je dit tot twee weken voor de initiële vertrekdatum zou doen, anders zou het wijzigen 50 euro kosten.
Ik had gisteravond 25 aug.2020 alles ingevuld en tot mijn stomme verbazing zie ik na de laatste stap dat ik wederom zou moeten betalen; wat ik dus al op 3 oktober 2019 heb gedaan; een bedrag van € 586 euro. Ziedend werd ik hier tegen aan te lopen. Ik begrijp hier niets van en weet niet meer wat te doen. Transavia is bovendien zeer moeilijk te bereiken. Ik krijg telkens een antwoord van een chatbot, om uit je vel te springen. HELP
Mijn boekingsnummer Transavia is TE3VFN
Mijn telnr. is 079-3213163

  • YariFluitman
   meer dan een maand geleden

   Na diverse pogingen om Transavia te bereiken, lukte het vandaag 27 aug.2020 om via het What’sApp 06-nummer (13022900) van Transavia contact te krijgen. Het maakt heel wat uit wie je aan de andere kant van het netwerk treft, want eerdere pogingen liepen op niets uit. Nu trof ik ene Andrea en die heeft ons uit de brand geholpen. Het was snel merkbaar dat zij van de hoed en de rand wist. Zij begreep waar het was mis gegaan en was zich bewust van het feit dat niemand een ticket omboekt die tweemaal zo duur is. Kortom, ik heb uiteindelijk een gewijzigde boekingsbevestiging ontvangen die helemaal naar ons zin is en voor het bedrag dat wij al eerder (in oktober 2019) betaald hadden. Doorgaans melden mensen slechts de negatieve ervaringen met ondernemingen, reden dat ik hier ’n medewerker bij Transavia ’n dikke pluim wil geven. NB : Een tip voor mensen die nu ook (vanwege corona) willen omboeken. Op de website van Transavia word wel duidelijk aangegeven waar je de omboeking moet beginnen; maar pas op. Als je nieuwe data selecteert zie je bedragen verschijnen die sterk kunnen variëren ten opzichter van het bedrag dat bij je oorspronkelijke boeking (die je dus wil omboeken) staat vermeld. Die nieuwe bedragen dien je te lezen als ‘het verschil in prijs t.o.v. het bedrag van de oorspronkelijke boeking. Het betreft dus de meerprijs, komt bovenop het oorspronkelijke bedrag. Ik kwam daar pas later achter, omdat ik er vanuit ging dat de nieuwe bedragen vervangende bedragen waren i.p.v het meerprijsbedrag.

   meer dan een maand geleden