RegisterenInloggen
Rogier de Haan
Rogier de Haan
meer dan een maand geleden

Heb ik recht op pensioenreparatie? Antwoord ombudsman

meer dan een maand geleden

Veel gebruikers van dit forum vragen of zij recht hebben op pensioenreparatie. Maar het is moeilijk om op basis van één bericht te zeggen of ook uw pensioen gerepareerd kan worden. Dat hangt af van uw dienstverband destijds, en de voorwaarden die het pensioenfonds hanteerde in de periode dat u werd afgekeurd.

Met deze vraag kunt u het beste bellen naar ons spreekuur, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op 035 – 6775511. Let op: dit is een ledenservice, dus u moet wel lid zijn van MAX.

Is onze eerste inschatting dat u mogelijk in aanmerking komt voor pensioenreparatie? Dan sturen we u een informatiepakketje dat ú dan weer kunt voorleggen aan het pensioenfonds. Wij blijven de zaak volgen, en helpen u waar mogelijk.

In de praktijk van ons spreekuur blijkt dat niet alle bellers aan de voorwaarden van de premievrijstelling voldoen. Toch hielpen wij de afgelopen paar jaar honderden mensen aan een pensioenreparatie. En we hopen dat die teller nog flink oploopt.

Natuurlijk kunt u ook vragen plaatsen op het forum. Andere gebruikers kunnen u wellicht van een advies voorzien.

Rogier de Haan, MAX ombudsman

  • Hilbrand Zuidema
   meer dan een maand geleden

   Ik heb onlangs bericht gekregen van het pensioenfondsvervoer dat mij pensioen met terugwerkende kracht wordt uit betaald vanaf 1974 tot aan 2014 in de maand Mei, dit nadat ik een brief had geschreven omtrent mijn pensioen gat en een veel te lage pensioen uitkering. Het pensioenfonds heeft nu een coulance regeling toegepast en is goed gekeurd door de raad van bestuur. Wij zijn hier natuurlijk heel erg blij mee omdat ik destijds niet wist dat men dit moest melden bij het pensioenfonds.Nu wordt het automatisch gedaan.
   Mede dank zij de uitzending van het programma Meldpunt van Omroep Max wil ik Omroep Max en de redactie daar hartelijk voor bedanken

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • SnelleJopie
   meer dan een maand geleden

   Ik stoor me ontzettend aan al die rijke gepensioneerden die maar zeuren over dat ze meer geld willen.
   Als je doorvraagt naar hoeveel er elke maand binnenkomt blijkt het 4000 tot 5000 euro per maande te zijn. En dat vinden ze niet genoeg. Wat een stelletje egoïsten.
   Begrijp niet waarom MAX hieraan meewerkt.
   Het is geen wonder dat de jongeren een hekel aan die ouwe zeurders krijgt.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • faniersel
    meer dan een maand geleden

    Denk dat je verkeerde mensen hebt gesproken. De meeste gepensioneerden hebben een klein pensioentje. Het gemiddelde pensioen is €800 bruto voor de gepensioneerden.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie