Registeren Inloggen
Bezorgde Nederlander
Bezorgde Nederlander
meer dan een maand geleden

Hebben we de tweede golf te danken aan de vele coronablockers ?

meer dan een maand geleden

Is de tweede corona uitbraak te danken aan de zogenaamde coronablockers!!
Of komt dit door de invloed van bijvoorbeeld de influencers en Viruswaanzin of de invloed van andere influencers zoals politici als Wilders en Baudet, die veel coronablockers onder hun leden hebben.

  • Janbrink
   meer dan een maand geleden

   Ik ben een, zoals u het noemt, coronablocker. Ik heb het woord nog niet eerder gehoord, maar ik beschouw het coronavirus als een gewoon griepvirus, zoals influenza 1 en 2. Ook het sterftecijfer is praktisch gelijk. In andere jaren met oversterfte wegens de griep hebben we ook niet zo raar gedaan met het opsluiten van gezonde mensen, mondkapjes en anderhalve meter. Als u niet ziet, dat er zich iets heel anders afspeelt, nl. het onderwerpen van de bevolking op een manier die nog nooit gedaan is, dan heb ik, oprecht, medelijden met u. Tegelijkertijd ben ik, een beetje, jaloers op alle mensen die dit alles nog echt geloven. Uw leven is zoveel makkelijker als het mijne en de 3 miljoen anderen, die zich dagelijks zorgen maken, over hoe het weer goed moet komen met onze maatschappij. Dus of zoek op internet uit, wat er allemaal speelt of blijf lekker slapen. Wij, de 3 miljoen, halen u er tzt wel uit.

   meer dan een maand geleden
   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Beste JanBrink, Ik slaap goed en tevens zoek ik ook nog uit op betrouwbare sites en media wat er echt speelt. Feit is ieder geval dat zoals door u beschreven het geen gewoon griepvirus is, door coronablockers zoals u zal het sterftecijfer van corona de cijfers van 2018 ruimschoots gaan overschrijden, daar hoef je geen viroloog voor te zijn:
    van iedere 135 besmettingen komt er 1 op de IC terecht. Nu al zitten we dagelijks tegen de 4000 besmettingen aan te hikken. De cijfers zijn enorm aan het stijgen en zullen dit blijven doen ondanks de nieuwe maatregelen. Straks over week of 4 zitten we aan de 600 IC patienten. Het verschil tussen nu een mondkapje dragen als dringend advies of helemaal niks maakt enorm verschil als we deze maatregel niet hadden genomen dan hadden we in plaats van 25 sterfgevallen per week straks aan de 900 sterfgevallen in de week gezeten! Ik maak mij net zoveel zorgen als u over onze maatschappij en dergelijke.
    Ik vind het ook onacceptabel dat ruim 1 miljoen Nederlandse Burgers nu onder de armoedegrens leven en dat we nog lang niet af zijn van de vele faillisementen in NL. Dat ouderen dadelijk geen plek op de IC krijgen bij CODE ZWART omdat de jongeren die er op los geleefd hebben met bijvoorbeeld anti-corona feesten dan voorgaan! De triage tenten worden alvast weer te voorschijn gehaald hoorde ik van een bevriend arts. Dat er straks weer duizenden ouderen onnodig zullen sterven in de verpleeghuizen- verzorgingshuizen. Dat de reguliere zorg weer stil komt te liggen omdat er opgeschaald moet gaan worden, et cetera. Allemaal te danken aan de blockers, omdat die zo graag een dikke middenvinger naar de zorg willen maken. U bent in principe straks schuldig aan een nieuwe lockdown omdat u zich niet aan de regels wilt houden net als die andere 3 miljoen(bron NEWCOM)

    Volgens het opperhoofd van de Nederlandse RIVM, van Dissel is de tweede golf te danken aan jongeren die terug gekeerd zijn van vakantie uit Spanje en Zuid Frankrijk.
    Net als in het voorjaar(Oostenrijk, wintersport) hebben deze jonge gasten het virus daarna verder verspreid onder studentenfeestjes en anti corona feestjes waarna zij ook nog even langs opa en oma gingen om wat fotos te laten zien waarbij zij stoer zonder mondkapjes tussen de hotelgasten stonden en net als Famke Louise schreeuwden dat ze niet meer mee zouden doen.
    Doordat we nu eenmaal vastzitten aan die maatregelen motiveert dit sommige om alternatieve hypoteses te ontwikkelen over hoe we dit virus moeten aanpakken. Dit leidt weer net als bij u tot onzinnige uitspraken gebaseerd op implausibele hypoteses en verkeerd interpreteren van vergevorderd inzicht. Een mooi voorbeeld hiervan is momenteel de bierviltjes complotdenker Willem Engel met zijn viruswaanzin of waarheid. U kan deze gesjeesde meneer op gepaste afstand van 30 cm echt wel een hand geven en van mijn part een knuffel. Deze man met ruim 500.000 volgers in NL komt met onzinnige uitspraken omdat hij de pest heeft dat hij geen dansles nu kan gaan geven vanwege de corona. Deze rancune tegen de Overheid heeft hij niet van een vreemde, zijn sugardaddy ookwel ´´ de Krottenkoning van Rotterdam´´ genoemd belazerde ook de mensen in dat geval zijn huurders dan.
    Ik snap dat u niet rustig kan slapen zoals ik, ik zou ook niet al die verwijdbare sterfgevallen op mijn naam willen hebben als coronablocker.
    Hou wel in de gaten ik wil niemand de schuld geven, maar de eerder genoemde influencers met soms 1 miljoen volgers hebben wel degelijk aan die tweede golf meegedragen net als die 3 miljoen blockers, BN- ers en ook het RIVM en OMT zijn hieraan schuldig.
    Veel sterkte en vooral inzicht gewenst enneh oh ja ik heb een electrische wekker die mij wel wakker zal maken als er weer wat aan de hand is in dit eens zo mooie polderland.

    Met strijdbare groet,
    Bezorgde Nederlander

    meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Heel moeilijk te zeggen vind ik zelf , je kan geen bepaalde groep aanwijzen cq bestempelen van het komt door jullie simpelweg omdat we die zouden verdenken . Er is simpel te weinig kennis die exact de feiten weer kan geven . Het is de typisch bekende gedachte van Calvinistische Nederlanders om altijd een schuldige te vinden die er gewoon niet is . Corona is grillig en kijkt niet naar links of rechts , Wilders – FvD – Virus waanzin staat daar geheel los van . Stel je zegt ik weet het , komt door D66 of GL dan verklaren keihard voor g*k .

   meer dan een maand geleden
   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Gerard 67,
    Het is niet echt een kromme redenering van mij over de vele leden van FvD en PVV die verteld hebben aan het panel van de NPO1 Een vandaag dat zij coronablockers zijn gebaseerd op de houding en standpunten van deze Tweede kamer fractieleden. Heeft u de uitzending niet gezien, kan mij niet voorstellen voor iemand die alles nauwkeurig volgt, of even terugkijken.
    We weten natuurlijk dat deze NPO graag gasten, opinies en meningen verkondigd die qua nieuwsgaring in ´´hun straatje passen´´´nog los van de 2 miljoen euro subsidie , ons belastinggeld, die ze per dag ontvangen.
    Corona is inderdaad grillig en kijkt niet naar rechts, links, arm of rijk.
    Maar als je bijvoorbeeld als Baudet aan Rutte vraagt:
    ´´ Hoe gevaarlijk is corona nu eigenlijk´´ en dan verder gaat over het mortualiteitscijfer ,dat het met dat cijfer allemaal eigenlijk wel meeevalt, dan heb je als fractieleider niet veel begrepen van deze onzichtbare dodelijke vijand. Baudet moet nog een hoop leren, veranderd hij niet met zijn standpunten dan zal Wilders hem voorbij gaan.

    Met strijdbare groet,
    Bezorgde Nederlander

    meer dan een maand geleden
   • Gerard67
    meer dan een maand geleden

    Het zou best kunnen ja , ik heb de uitzending echter gemist . Corona is levens gevaarlijk dat weten we allemaal . Als we allemaal verstandig zijn krijgen we het eronder en anders blijft het een voortschrijdend probleem .
    Waar ik wel van vind , is dat de regering evenveel werk moet maken is van het steeds maar voortdurende en verslechterde situatie van de voedselbanken . Ik zat afgelopen week een uitzending te bekijken hierover , De aanvulling vanuit supermarkten richting de voedselbanken is niet meer wat het geweest is triest . Heel veel alleenstaanden met een karig inkomen en kinderen zijn hiervan de dupe maw de armoede neemt steeds grotere vormen aan , en de kinderen lijden gewoon honger in ons eigen Nederland werd vertelt , dit vind ik verschrikkelijk . Dat zoiets mogenlijk is , in ons Nederland totaal van de gekke . Terwijl ieder jaar miljarden en nog eens miljarden naar de EU gaan . Een regering moet altijd allereerst zorgen dat het met z`n bevolking goed gaat , voordat er miljarden naar het buitenland gesluist worden . Ik hoop mee te maken dat ze eens eindelijk hun hersens gaan gebruiken in Den Haag met betrekking op deze .

    meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Bezorgde Nederlander
   Dus wat je feitelijk zegt is dus , de oorzaak is gelegen in het feit dat de Sigrit Kaag D66 aanhangers links dus , en Baudet FvD aanhangers rechts , tja dat vind ik een wel heel merkwaardige kromme redenering . Het is gewoon zo , geen hond die het weet . Geen enkel zinnig persoon heeft uiteraard ooit gedacht dat we hiermee te maken zouden krijgen , en zie nu iTS all over the world nietwaar , zelfs bij Trump .

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Waar ik wel bang voor ben is wat die Duitse arts gisteren melde , dat er namelijk 3 kinderen zijn overleden binnen 1 week door het dragen van mondkapjes , daar heeft ie nu voor aan de bel getrokken en denkelijk met goede reden , en daar hecht ik ietsjes meer waarde aan dan als aan een politicus eerlijk gezegd .

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Beste Dagmar , ieder mens heeft zijn eigen gedachten over corona nietwaar . Ik ben geen blocker absoluut niet , maar aan de andere kant ook geen corona gekkie , simpelweg er bestaat geen exacte wetenschap erover . Misschien is alles van de ene kant waar of van de andere kant ik weet het niet .
   Het reguliere journaal en kranten bombarderen de mensen vanaf maart dagelijks met corona , vraag me af of dit niet ten koste gaat op den duur van gezondheid van de Nederlanders . Ik zoek informatie al over de earth . De reguliere NPO en kranten zijn gekleurd en duidelijk onder controlle van de overheid . Wat hun dus uitkomt wordt gezegt en geschreven en dat is 1-zijdig ik wil ook graag informatie van alle kanten weten zodat ik me eigen conclusie kan trekken . En wat een arts vertelt dat acht ik veel meer van waarde , Let wel mits dat dit echt gecontroleerde exacte berichtgeving is , als dat peppie en kokkie op een persconferentie doen . Vergeet niet dat iedereen zijn/haar eigen agenda heeft en heel veel dingen gewoon fake nieuws zijn .

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Die eerder genoemde viruswaanzin , dat is ontstaan als een soort uitvloeisel feitelijk door al het nepnieuw dat maar steeds verspreid word . Dus maw de mensen vertrouwen het niet meer onderhand allemaal . Dat komt niet door die mensen die zich indentificeren met viruswaanzin maar door reguliere nieuws diensten en dat is jammer .

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Een 13-jarig meisje is afgelopen maandag in een schoolbus in Duitsland in elkaar gezakt en gestorven.

   Om 13.45 uur werd er melding gemaakt van een noodgeval, nadat de scholiere bij Wörth am Rhein in een halfvolle schoolbus waarin 32 andere kinderen zaten, plotseling flauwviel en niet meer bijkwam.

   De vrijwillige brandweer Büchelsberg heeft nog geprobeerd haar te reanimeren voordat ambulance personeel ter plaatse was, maar het kind overleed in een ziekenhuis in Karlsruhe.

   Zij had een doktersverklaring voor het niet dragen van een mondkapje in de schoolbus vanwege bepaalde gezondheidsklachten.

   Desondanks werd zij dagelijks door de buschauffeur gedwongen het mondmasker op te zetten, anders mocht zij niet mee met de schoolbus.

   Het medisch rapport met daarin de doodsoorzaak verschijnt volgende week.

   De nabestaanden laten een autopsie op het meisje uitvoeren.

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Beste Dagmar
   Uiteraard fake-news dan waarschijnlijk , maar dat betekent voor mijzelf en velen anderen , niet automatisch direct dat we alles nu maar kunnen vertrouwen en zelfs ook niet wat , het reguliere nieuws genoemd word . Zoals van de NPO met het Journaal of het algemeen dagblad cq de telegraaf noem maar op . De tijd dat we iedereen op hun blauwe ogen kunnen geloven en vertrouwen is allang voorbij . Zowel voor bedrijven , organisaties en personen kortom alles . Die hebben ieder voor zich hun eigen belangen en agendas . Iedereen gaat momenteel overal aan twijfelen en het uitvloeisel ervan hebben we kunnen zien omdat er opeens een virus-waanzin groep opdook . Dat is wat ik met mn reactie wilde zeggen betreffende dit topic .

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Dagmar , bezorgde Nederlander ,
   Kwam net een artikel tegen van de vader van Mathijs Schoemaker ook een dokter nl . Op NineForNews , Zouden nu al die mensen ook niet deugen ? Wat denken jullie ?

   meer dan een maand geleden
  • avankempen
   meer dan een maand geleden

   Ik zal kort zijn. Wat vinden de mensen het belangrijkste?
   Kiezen voor keiharde maatregelen (ondanks gevolgen voor de economie) of slap optreden vanuit de politiek in den Haag (met nog meer zieken en nog meer doden). Kies maar!!!!!
   Dan Frankrijk. Sloten gisteren per direct alle horeca (ook restaurants) en legde supermarkten een verbod op om alcohol te verkopen. Erg hé even geen alcohol gebruiken of uit gaan dineren. Wat zijn we toch een verwend volkje geworden. Triest in en in TRIEST!!!!!!

   meer dan een maand geleden
  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Dagmar,
   bedankt voor je aanvullende zeer goede informatie over die betreffende Een Vandaag aflevering.
   Avankempen, Nederland loopt al meer dan half jaar constant achter de feiten aan.
   Kijk inderdaad eens naar de andere landen, zoals Italie waar nu direct een mondkapjesplicht is voor zowel binnen als buiten. Frankrijk doet ook keiharde maatregelen.
   Opperhoofd van Dissel van RIVM wil zijn geloofwaardigheid niet verliezen en zal nooit aan de mondkapjesverplichting gaan. Terwijl hij toch al gigantisch de mist in is gegaan met de beschermingsmiddelen in de verzorgingshuizen in maart/april.
   Het bleek dus voornamelijk daar om schaarste te gaan.
   Soms denk ik wel eens het lijkt wel of deze pandemie deze regering ergens wel goed uitkomt.
   Rutte 3 komt zo makkelijk weg met de pensioen- en AOW problemen wanneer dit sterftecijfer zich zo voort blijft zetten.
   Een harde gedachte, ik weet het, maar je hoort vaak dat de jongeren zeggen:
   ´´Wij betalen nu mee voor de oudjes hun pensioen en AOW´´
   Een onjuiste gedachte want de problemen met de pensioenen die er altijd al geweest zijn en Aow hebben zichzelf altijd vanzelf opgelost.
   Toch blijf ik hier maar aan denken als je die ´´slappe´´ maaatregelen voorbij ziet komen.

   Met strijdbare groet,
   Bezorgde Nederlander

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Snap dat wel Dagmar zondermeer maar FvD lezers springen eruit zeg je kwa reacties . Goed , maar alle inwoners worstelen ermee nietwaar , waarom uit gerekend FvD lezers de aanhangers alleen ? Zou het niet zo kunnen zijn dat FvD ‘ers meer volgen inzake de politiek en daarmee zich ook veel bewuster er mee bezig zijn , bredere interesses hebben , ietsjes hoger opgeleid misschien , en er meer over gaan nadenken ? Het fileren van dit onderzoek prima hoor , maar dat betekent nog niet dat FvD’ers genuanceerder over corona denken .

   meer dan een maand geleden