RegisterenInloggen
RosalieB
RosalieB
meer dan een maand geleden

Hoge zorgkosten

meer dan een maand geleden

Normaliter ga ik elk jaar naar mijn cardioloog in het UMCG. Ik heb een aangeboren hartafwijking die inmiddels is geopereerd en ik leef daar zonder medicatie mijn gewone werkende leven mee. Zo gezond verder als een vis. Omdat het een universitair ziekenhuis is én omdat ik in een groep zit van een generatie die deze hartafwijking overleefd heb doen ze jaarlijkse controles. Prima daar leren ze van. Dat het mij mijn eigen risico elk jaar kost nam ik elk jaar maar voor lief. Maar ik ben dat inmiddels wel een beetje beu. Rokers krijgen behandelingen vergoed om van het roken af te komen. Te dikke mensen krijgen en maagverkleining en ik maar betalen terwijl mij niets mankeert. Nu een rekening van een telefonisch consult. 2 minuten aan de telefoon ook te vragen hoe het gaat. Ivm corona mochten we niet in het ziekenhuis komen. (Ik had geen corona hoor) niks geen behandeling of wat dan ook. Hopla…168 euro, voor 2 minuten. Ik kan die beste man beter uit eten nemen. Vanaf nu ga ik niet meer naar de onderzoeken heb ik besloten. Best gevaarlijk want ze weten niet wat het hart op de lange termijn doet maar ik ben er klaar mee. Dit is de gezondheidszorg in Nederland.

  • Cornelie Meij
   meer dan een maand geleden

   Ook ik heb me deze week ontzettend geergerd aan het opschroeven van onnodige handelingen en kosten in de gezondheidszorg.
   Ik heb een chronische pericarditis, ontsteking hartzakje, die alleen kan worden geconstateerd door de artsen met behulp van een echo.
   Behandeling: rust, paracetamol en ontstekingsremmers.
   Zelf voel ik duidelijk als het weer zo ver is…. Ga dan naar de huisarts en vraag om ontstekingsremmers. Maar nee, dat doet hij niet, want hij kan de pericarditis niet diagnosticeren: ik moet naar een cardiologiecentrum op 30 km. afstand voor intake, bloeddrukmeting, ecg, echo, gesprek met specialist.
   En dan krijg ik alsnog die ontstekingsremmers voorgeschreven!
   Dat onderzoek kost 1500,00, ik ben mijn eigen risico kwijt, vervoerskosten etc.
   Waar zijn we toch mee bezig?
   Ook ik ga de volgende keer gewoon naar Kruidvat, koop daar voor een paar euro ontstekingsremmers. Daar zit natuurlijk een risico aan…..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie