RegisterenInloggen
bobswift
bobswift
meer dan een maand geleden

Hoog energy prijzem

meer dan een maand geleden

De energy prijzen zijn nu compleet belachelijk. Nederland heeft de hoogst energy prijzen in heel Europa door alle de stom accijns en BTW. Er zijn landen in Europa dat heeft de btw verlaagd tot zero procent. Waarom moet Nederlanders de hoogst prijzen in misschien de hele wereld betalen voor energy. Ons energy wordt gecalculeerd met 21% as een luxe artikel. Het is niet een luxe het is basis recht voor de burgers en is het basis voor alle producten op alle markten. Ons overheid verdiend te veel belasting van de burgers. Schrap de belasting kwartje van Kok, geluid belasting, milieu belasting en BTW . Wakker worden 2de kamer

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken, VVD) stelt dat het kabinet voor dit jaar al maatregelen heeft genomen.
   Zo is onder meer de belasting op energie verlaagd.

   Haar vakzuster Kaag (minister van Financiën, D66) kwam aan het woord in WNL op Zondag.

   Minister Kaag van Financiën wil kijken naar “alle opties” voor extra compensatie vanwege de snel stijgende energieprijzen in Nederland door de oorlog in Oekraïne.
   Het gaat dan om dit jaar en 2023.

   Maar voor een tijdelijke verlaging van accijns op brandstof voelt minister Kaag niets.
   Op benzine en diesel heft de overheid 21 procent btw.
   Met zo’n maatregel is een autorijder wel extra geholpen, maar hij zorgt voor een tekort in de schatkist waardoor er op andere terreinen, zoals bijvoorbeeld onderwijs of hulp aan sociale minima, bezuinigd zou moeten worden, aldus minister Kaag.

   Kaag denkt dat het kabinet “deze weken” met concrete plannen kan komen, maar noemt geen datum.

   Kortom, en dat is mijn inschatting: verwacht niets tot bar weinig van onze dames in heren in Den Haag.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • bobswift
    meer dan een maand geleden

    Iedere keer de energie prijzen gaan omhoog verdiend de Overheid meer geld van de Burgers en alle kosten van producten en services omhoog samen met inflatie.
    De energie prijzen zijn nu compleet uit de handen. €2,50 voor een liter benzine niet acceptabel.
    De enige oplossing is NU DE BTW te verlagen tot Nul procent om iedereen te helpen.
    Belgie kan het wel. Nederland kan het ook.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Bobswift,
    De dames en heren in Den Haag moeten het ook willen.
    De dames en heren in Den Haag hebben een giga afstand tot de burger.
    De dames en heren in Den Haag hebben enorm verlangen om in de media zichtbaar te zijn (i.p.v. te regeren -en vooruit tezien-).
    De dames en heren in Den Haag hebben een hele hoop blabla maar vooralsnog bar weinig daadkracht.
    En zeker geen daadkracht waar de burger enigszins baat bij zou hebben in deze tijden.

    Want laten we eerlijk zijn: hoge energieprijzen bij transport en producent wordt uiteindelijk (dik) betaald door de consument.

    Maar zolang de dames en heren in Den Haag niet ingrijpen, zijn u, ik en de burgerij de pineut.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Dwarsligger
   meer dan een maand geleden

   Voor de klagers: Neem een enkele reis Bananenrepubliek. Maar ga dan niet klagen als daar geen onderwijs, riolering of afvalinzameling e.d. is of als de wegen slecht zijn!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Wellicht dat de energieprijzen deels door speculaties opgedreven worden maar…. daar kan “Den Haag” ook weinig aan doen. Vanochtend ben ik in Duitsland naar de benzinepomp geweest (voordeeltje als je aan de grens woont), dat scheelt slechts “het kwartje van Kok” (nu 2,12 euro p/l) dus ook daar gaan de prijzen even hard omhoog. Nu lijkt het mij stug dat de Duitse- en de Nederlandse belastingen al “geharmoniseerd” zijn? Neemt niet weg dat er belastingtechnisch nog veel te verdienen is in dit land. Denk aan winsten op aandelen, de lage winstbelastingen voor buitenlandse bedrijven enzovoort. In Europa wordt Nederland terecht als een belastingparadijs gezien (niet voor de burger maar voor multinationals). Maar…die kun je het ook niet kwalijk nemen, onze regering(en) maakte de wetgeving en zij (de bedrijven) worden uitgenodigd daar gebruik van te maken. Vooralsnog zie ik weinig wil om daar iets aan te doen. Dan zullen we met zijn allen toch eindelijk een andere regering moeten zien te kiezen. Meer mensen als Pieter Omzicht?

   Ten slotte: Al die belastingen zorgen er wel voor dat een groot aantal zaken in Nederland goed zijn geregeld. Denk aan ouderschapsverlof, WW, infrastructuur, goede dijken en gemalen enzovoort. Wil je weten waar echt veel geld te halen is? Luister dan eens naar de wekelijkse podcast “Wegegooid geld”. Even googlen, je kunt die on-line gratis beluisteren. Je wordt er haast vrolijk van. Veel luisterplezier alvast.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie