Registeren Inloggen
zorgelijk
zorgelijk
meer dan een maand geleden

huidige situatie in verpleeghuizen

meer dan een maand geleden

In het verpleeghuis waar mijn moeder binnenkort wordt opgenomen, is iedereen 2x ingeent. Toch hanteert het huis (onderdeel van WZU) nog steeds extreem strenge regels: mijn moeder (ook ingeent) moet 2 weken in quarantaine, er mag dan max. 3x pw 1 vaste persoon op bezoek komen. Als 1 iemand + getest wordt, gaat het hele huis weer dicht en moeten de bewoners op de kamer blijven. De + geteste gaat in isolatie en mag geen bezoek ontvangen(!). Wij vinden deze regels wel erg extreem, ze zijn ook strenger dan het RIVM adviseert. De menselijke maat is ver te zoeken. Wij vrezen dat het voor onze moeder een soort eenzame opsluiting wordt. Mag een organisatie dit allemaal doen? En komt dit vaker voor?

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik zou echt naar een andere zorginstelling gaan kijken. Dit is echt niet normaal en niet wenselijk. Of het mag weet ik niet maar ik weet wel dat ik dat mijn familie nooit zou aandoen.
   Bewoners opsluiten op hun kamer is onmenselijk. En als de bewoners allemaal al twee keer gevaccineerd zijn dan snap ik deze maatregelen niet.
   Als het echt is zoals u schrijft dan hoop ik dat u dit uw moeder niet aan gaat doen en tijdelijk een andere oplossing zoeken tot u een zorginstelling vindt waar ze menselijk zijn. Ik wens u veel sterkte met uw besluit.

   meer dan een maand geleden
   • zorgelijk
    meer dan een maand geleden

    Mijn zus en ik vonden inderdaad dat moeder beter niet naar dit huis kon gaan. Echter, mijn beide broers hebben dit toch doorgedrukt. Onze mening deed er kennelijk niet toe, overleg was niet mogelijk. Alfamannetjes gedrag van de bovenste plank. Ze is afgelopen vrijdag door hen weggebracht. Ik heb de locatie manager er op aangesproken dat zij wilsbekwaam is, en dat ik een geluidsopname heb waarin zij zegt ‘ik wacht liever nog even’ nadat ik haar verteld heb hoe de corona regels in het huis zijn. De manager was niet onder de indruk. Moeder is dementerend en dat is voldoende reden om over haar hoofd heen te beslissen. Ze is gewoon afgevoerd door de broers.

    meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Als u moeder wilsbekwaam is, dan moet ze zelf een tekenen dat ze akkoord gaat met opname. Vaak worden mensen min of meer voor de gek gehouden en laten ze ouderen tekenen terwijl ze niet beseffen dat ze daarmee akkoord gaan dat ze opgenomen worden. Ik heb dit meegemaakt in det ijd dat ik als verzorgende in een verpleeghuis werkte, ze vertelden iemand dat het tijdelijk was en de persoon in kwestie tekende toen. Toen hij al snel besefte dat het niet tijdelijk was probeerde hij steeds te ontsnappen, ik vond het vreselijk voor deze man al was zijn thuissituatie (hij was alleenstaand) ook niet goed vanwege verwaarlozing van zichzelf en zijn huis.
   Er moet ook een contactpersoon zijn die de belangen van uw moeder gaat behartigen, zoals het in samenwerking met het verpleeghuis, opstellen van een zorgplan, en als ik lees wat u zo schrijft dan denk ik dat dit ook uw broers zijn.
   Als u stappen wilt ondernemen tegen de opname dan moet u zeker die geluidsopname goed bewaren. Maar als u uw moeder weer uit het tehuis wil halen dan moet u wel een alternatief hebben zodat ze wel de zorg krijgt die ze eventueel nodig heeft.
   Het is een trieste situatie en ik zou zeker dagelijks uw moeder bezoeken als ik u was. Om te kijken hoe het met haar gaat. Film eventueel haar reacties op vragen. Wel open vragen stellen, zoals bijvoorbeeld ‘hoe voelt u zich hier” en niet ‘voelt u zich ongelukkig”
   Ik wens u heel veel sterkte.

   meer dan een maand geleden