RegisterenInloggen
Tientje
Tientje
meer dan een maand geleden

Huurverhoging 2022 voor AOWers verandert.

meer dan een maand geleden

Ik heb er nog niemand over gehoord maar de huurverhoging in 2022 voor AOWers verandert dit jaar voor huurders met een “hoger” inkomen. Tot nu toe kregen mensen die in een sociale huurwoning wonen en waarvan er minstens 1 persoon AOW ontving altijd de laagste huurverhoging maar deze regeling vervalt per 1 juli 2022. Dit heeft tot gevolg dat betreffende huren met max. € 50 of max. € 100 per maand omhoog kunnen gaan, afhankelijk van het gezamenlijk inkomen, ipv. de laagste huurverhoging (welke dit jaar 2,3% is). Voor veel AOWers kan dit héél vervelend uitpakken als de partner overlijdt en het inkomen van de achterblijvende daardoor véél lager wordt.
Het is moeilijk zoeken op de site vd Rijksoverheid >>
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/02/15/huurverhoging-sociale-huurwoningen-2022-bekend
klik op “” verhoging huur voor zelfstandige woningen””
klik op “” portaal voor inkomensafhankelijke huurverhoging””
klik op “” inkomensafhankelijke huurverhoging””
scroll naar beneden en klik bij documenten op “” inkomensindicaties aanvragen voor de inkomensafhankelijke …enz
scroll naar art. 1.2

  • SuperBitch
   meer dan een maand geleden

   Ik weet het niet hoor maar een stel van middelbare leeftijd waarvan de een riant verdient en de ander een minimum loon heeft, heeft toch bij het wegvallen van het hoogste inkomen toch hetzelfde probleem (de nabestaandenuitkering compenseert geen riant loon)?
   Of een stel dat voor datum AOW riant verdiende maar geen (noemenswaardig) pensioen heeft opgebouwd en dan aangewezen is op sec AOW?

   Laat onverlet, dat ik deze manier van huurharmonisatie niet 100% jofel vind.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Jannieprofiel
   14 dagen geleden

   Geachte aanwezige
   Ook wij moeten €50 meer huurverhoging en zijn met pensioen maar wat wij niet snappen is dat het inkomen van 2020 wordt nagetrokken want het inkomen wat we nu hebben is veel lager als in 2020 en we moeten de €50 euro meer dit jaar betalen en niet met het inkomen van 2020 want we hadden toen nog een werkgever . Waar wij ons ook zorgen over maken dat in 2021 mijn veertig jarig jubileum en mijn vrije dagen , dertiende maand uitgekeerd heb gekregen waardoor mijn inkomen weer te hoog is en moeten wij dan weer €50 huurverhoging betalen. Dus €100 in twee jaar .
   Ook heeft ons huis een energie label E dus hoge stookkosten maar dat maakt de regering niks uit
   De huurverhoging heeft de woningbouwvereniging nodig voor onderhoud maar wij wonen al veertig jaar in hetzelfde huis en aan het onderhoud is heel weinig gedaan. Wij zijn niet tegen huurverhoging
   maar €50 . Waarom wordt naar het inkomen van 2020 nagetrokken terwijl we nu AOW hebben.

   Met vriendelijke groet
   J.van Dongen
   0651843662

   Wij zijn niet tegen huurverhoging maar waarom wordt het inkomen van 2020 berekend terwijl wij in 2022 allebei AOW ontvangen dat snappen wij dus niet.

   Graag verneem ik van u
   Met vriendelijke groet

   Fam. G.van Dongen
   Waddenweg 20
   1025 PV Amsterdam

   Mob: 06 518 436 62

   14 dagen geleden

   Geef een reactie