RegisterenInloggen
Glenda N
Glenda N
15 dagen geleden

hypotheek oversluiten

15 dagen geleden

Ik ben verkeerd voorgelicht door de hypotheekadviseur bij het oversluiten van mijn hypotheek voor mijn woning. Is het mogelijk om via een juridische procedure
dit bedrijf aan te pakken. Ik voor me opgelicht.
De looptijd van mijn hypotheek liep af en had ik de mogelijkheid om het spaardeel af te kopen of in te zetten op het restdeel van mijn hypotheek. Nadat alles getekend was en ik de eindafrekening zag, bleek dat mijn hypotheek verhoogd was. Ik heb er vragen over gesteld. Ik zou het spaardeel in handen krijgen om zelf mijn hypotheek te verlagen. Ik kreeg het spaardeel wel terug. Achteraf bleek dat ik een nieuwe hypotheekvorm aangeboden kreeg, inclusief de uitkering van mijn spaardeel. Hierdoor is het saldo van mijn nieuwe hypotheek veel hoger dan dan mijn vorige hypotheek.

  • Dagmar27
   15 dagen geleden

   Beste Glenda,

   Tjemig, je denkt dat je iets ten gunste van je hypotheek(som) doet maar blijkt het ten nadele van je (hypotheek)som te zijn.

   Meld je klacht schriftelijk. Vaak kan dat via de website van de onderneming. Stuur anders een e-mail of brief en vraag om een schriftelijke reactie. Binnen zes weken mag je een inhoudelijke reactie verwachten*. 

   Krijg je binnen zes weken geen inhoudelijke reactie of krijg je een reactie waar je niet tevreden mee bent? Dan kan het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid) je misschien helpen. Het Kifid bemiddelt bij klachten. Check in het register van het Kifid of de onderneming is aangesloten bij het Kifid. Als je jouw klacht niet door het Kifid wilt of kunt laten behandelen, kun je ervoor kiezen om zelf een juridische procedure te starten*.

   *=Heb je een rechtsbijstandverzekering? Vraag de rechtsbijstandverzekeraar of jouw geschil onder de dekking valt. De rechtsbijstandverzekeraar kan je dan helpen.

   Voor de AFM zijn klachten en tips belangrijke signalen.
   Een melding bij de AFM doe je in het algemeen belang.
   De AFM kan je niet persoonlijk helpen.

   Informeer het AFM-Meldpunt als:
   je denkt dat een persoon of bedrijf op de financiële markt de regels overtreedt 
   je denkt dat een financiële onderneming actief is zonder AFM-vergunning 
   (bekijk het AFM-register en waarschuwingslijsten bij check je aanbieder)
   er sprake lijkt van fraude, vervalsing, misleiding of oplichting je een financieel advies hebt gekregen dat volgens jou niet goed is
   een onderneming falliet lijkt te zijn.
   In het geval van een faillissement kan jij zelf contact opnemen met de faillissementscurator. Wie de faillissementscurator is, kan je vinden in het zogenaamde ‘Insolventieregister’.

   Ik wenst u sterkte en wijsheid toe,
   Dagmar

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Glenda N
    14 dagen geleden

    Dank voor de reactie.
    Ik ga ermee aan de slag.
    Andere tips zijn van harte welkom.
    Zou ik hiervoor ook de ombudsman kunnen benaderen?

    14 dagen geleden

    Geef een reactie

  • denktenk
   11 dagen geleden

   Dag Glenda,
   Hou ’t in eerste instantie simpel. Op basis van jouw beschrijving is het lastig je zaak goed te beoordelen. Heb je misschien in je familie- of kennissenkring iemand die financieel goed onderlegd is waarmee je dit kan bespreken? (Een ‘ervaren’ huizenkoper :-). Of neem contact op met een financieel adviseur in de buurt. Een andere mogelijkheid is je probleem -gratis- voor te leggen aan de experts van http://www.kandoor.nl. Omschrijf een en ander zo duidelijk mogelijk. Op basis van hun bevindingen kun je in eerste instantie de hypotheekverstrekker aanspreken en zonodig aanpassing van je hypotheek verlangen. Je probleem voorleggen bij het Kifid kan, maar het duurt vrij lang voor je zaak wordt behandeld en heb je ook wel een expert/adviseur nodig om je daarbij te begeleiden.

   Wijsheid en succes gewenst,
   ‘Denktenk’

   11 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Glenda N
   10 dagen geleden

   Bedankt voor de tip.
   Ik ga meteen aan de slag.

   10 dagen geleden

   Geef een reactie