Registeren Inloggen
Glenda N
Glenda N
meer dan een maand geleden

hypotheek oversluiten

meer dan een maand geleden

Ik ben verkeerd voorgelicht door de hypotheekadviseur bij het oversluiten van mijn hypotheek voor mijn woning. Is het mogelijk om via een juridische procedure
dit bedrijf aan te pakken. Ik voor me opgelicht.
De looptijd van mijn hypotheek liep af en had ik de mogelijkheid om het spaardeel af te kopen of in te zetten op het restdeel van mijn hypotheek. Nadat alles getekend was en ik de eindafrekening zag, bleek dat mijn hypotheek verhoogd was. Ik heb er vragen over gesteld. Ik zou het spaardeel in handen krijgen om zelf mijn hypotheek te verlagen. Ik kreeg het spaardeel wel terug. Achteraf bleek dat ik een nieuwe hypotheekvorm aangeboden kreeg, inclusief de uitkering van mijn spaardeel. Hierdoor is het saldo van mijn nieuwe hypotheek veel hoger dan dan mijn vorige hypotheek.

  • denktenk
   meer dan een maand geleden

   Dag Glenda,
   Hou ’t in eerste instantie simpel. Op basis van jouw beschrijving is het lastig je zaak goed te beoordelen. Heb je misschien in je familie- of kennissenkring iemand die financieel goed onderlegd is waarmee je dit kan bespreken? (Een ‘ervaren’ huizenkoper :-). Of neem contact op met een financieel adviseur in de buurt. Een andere mogelijkheid is je probleem -gratis- voor te leggen aan de experts van http://www.kandoor.nl. Omschrijf een en ander zo duidelijk mogelijk. Op basis van hun bevindingen kun je in eerste instantie de hypotheekverstrekker aanspreken en zonodig aanpassing van je hypotheek verlangen. Je probleem voorleggen bij het Kifid kan, maar het duurt vrij lang voor je zaak wordt behandeld en heb je ook wel een expert/adviseur nodig om je daarbij te begeleiden.

   Wijsheid en succes gewenst,
   ‘Denktenk’

   meer dan een maand geleden
  • Glenda N
   meer dan een maand geleden

   Bedankt voor de tip.
   Ik ga meteen aan de slag.

   meer dan een maand geleden
  • Glenda N
   meer dan een maand geleden

   Dank voor de reactie.
   Ik ga ermee aan de slag.
   Andere tips zijn van harte welkom.
   Zou ik hiervoor ook de ombudsman kunnen benaderen?

   meer dan een maand geleden