Registeren Inloggen
hermes
hermes
meer dan een maand geleden

ik ben 67 jaar en heb indicatie voor Thuiszorg van CIZ Niemand wil me, alles vol!

meer dan een maand geleden

Ik heb al jarenlang een indicatie voor thuiszorg en begeleiding.In Groningen neemt geen enkele thuiszorginstelling mensen aan met een pgb. Ik heb daarom in feb 2018 verzocht aan Zorgkantoor Menzis om zorg in natura, Menzis medewerkers willen dit niet doen, ze zitten sinds maart 2020 wegens corona thuis. Geen leidinggevende mag ik telefonisch spreken. Het pgb van 50.000 blijft lekker bij Menzis, wat doen ze ermee? Maar ik zit zonder verzorgenden en begeleiders. Huisarts vind het niet haar taak om te bellen met Menzis, ze is eigenaar van een grote praktijk,Wijkteam verwijst naar zorgkantoor , ik word gek dat steeds mensen van de gemeente, opbouwerkers, maatschappelijk werkers me verwijzen naar vrijwilligersorganisaties als Humanitas, maar die hebben geen verzorgenden en begeleiders en verpleegkundigen, Ik zit in een crisis en kan al niet slapen door APNEU. Wil de Ombudsman van Max me bellen ? Ik ben radeloos, huisarts zie ik kon voor een euthenasie verklaring wel naar de Levenseinde kliniek in Den HAAG, woon in Groningen….. Wie helpt me ? Wie komt bij me thuis de situatie bespreken ? Groningen Johan J. 67 jr

  • hermes
   meer dan een maand geleden

   Meldpunt MAX, neem svp kontakt met me op graag s middags, want s morgens lig ik nog aan CPAP apparaat wegen Apneu en sta laat op in de middag, ik heb geen leven, kwaliteit van mijn leven is een 1, wie weet of je in Groningen ook een euthenasie kliniek hebt en een verklaring kan halen ?

   meer dan een maand geleden
  • Adam Hendricksen
   meer dan een maand geleden

   dat is toch te erg voor woorden !!!!en dat in nederland !!!!!is er dan helemaal niemand die u kan helpen ????

   meer dan een maand geleden
  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   – Moet het zorg kantoor je PGB omzetten in zorg naar natura? Is dat niet gewoon een administratieve handeling?
   – en zodra dit geregeld is , kun je zorg krijgen van een wijk zorg/ thuiszorg instelling naar eigen keuze neem ik aan ( mits er een contract is met je zorgverzekeraar).
   Ik raad om om iemand ( van de gemeente?) te vragen die je helpt om dit gedaan te krijgen.

   meer dan een maand geleden
  • M_hhw
   meer dan een maand geleden

   Ik heb helaas geen kennis over uw vraag over CIZ, PGB en thuishulp. Ik hoop van harte dat iemand u hierbij kan helpen en u weer iets meer kwaliteit van leven zult krijgen !
   Ik wil reageren op uw vraag omtrent euthanasie; U hoeft echt niet naar Den Haag naar de Levenseinde Kliniek. Deze ‘kliniek’ heeft in elke regio -dus ook in Groningen – deskundigen die u kunnen helpen. Uiteindelijk ook artsen, die bij u thuis komen. Gratis.
   De Levenseindekliniek heet tegenwoordig Expertisecentrum Euthanasie. U kunt ze bellen op telefoonnummer 070 352 41 41.
   U moet voor hulp echter rekening houden met een flinke wachtlijst, die door de corona nog verlengd is. En het is een flinke procedure. Euthanasie krijgt u niet zomaar.
   U kunt beter eerst bellen met de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig levenseinde). De mensen daar kunnen u helpen bij het opstellen van een Verklaring of het invullen van de formulieren voor een euthanasieverzoek. Zij kunnen ook bij u thuis komen voor een gesprek en hulp.
   Maar ook hier bemoeilijkt corona een en ander. Bel voor contact met de NVVE 020 620 0690.
   Ik wens u heel veel sterkte.

   meer dan een maand geleden