RegisterenInloggen
Amfred
Amfred
26 dagen geleden

Ik wil geen AstraZeneca

26 dagen geleden

AstraZeneca is ongevaarlijk voor 60+; slechts enkele gevallen van (sinus)trombose zijn bekend. Te verwaarlozen. Vanaf 65+ is dit vaccin volgens de gezondheidsraad nog minder gevaarlijk; hoe ouder, hoe minder het risico en daarom gaan we deze groep prikken met Pfizer. Deze logica volg ik niet. Dit is niet uit te leggen.
Alleen 60-t/64 jarigen zijn veroordeeld tot AstraZeneca en worden met de rug tegen de muur gezet; het is slikken of stikken, het is AstraZeneca en anders niet.
Het risico is klein, maar wanneer ik een (sinus)trombose zou oplopen, verandert alles voor de rest van mijn leven op een afschuwelijke manier. En dat terwijl er alternatieven zijn die deze nare bijwerking niet geven.
Ik hoop oprecht dat Hugo de Jonge mij, door de keuze die ik maak om geen AstraZeneca vaccin te nemen, NIET laat stikken door geen ander middel beschikbaar te stellen.
Ik wil graag weten wat de mogelijkheden zijn, nu ik (en vele anderen met mij) geen AstraZeneca wil nemen. Waar kunnen ik aankloppen? Kan ik ergens op een wachtlijst komen te staan voor Pfizer of Moderna?

  • Debree
   25 dagen geleden

   Als ik voor de keus zou staan zou ik het nemen. Zoals een viroloog zei; Het virus is duizend maal erger dan het vaccin. In het geval van AZ is er een kans van een op 100 duizend dat u iets krijgt. Een meestal treden de bijwerkingen op bij vrouwen. Aan De Jonge heeft u helemaal niets. Maar waar ik wel veel aan heb gehad is aan de website van bijwerkingen lareb.nl. Daar kunt precies zien en tot op detail welke bijwerkingen optreden bij wie en hoe hoog die kans is in uw geval. Helaas slaagt niemand er tot nu toe in om die bijwerkingenkans in perspectief te zetten…

   25 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Poedeltje
   25 dagen geleden

   Ik ben een vrouw van 63 en zou ook moeten worden gevaccineerd met AstraZeneca maar in verband met mijn vreselijke angsten waar ik al maandenlang ’s nachts van wakker lig in verband met het piekeren heb ik de afspraak bij de huisarts afgezegd. Ik heb een verhoogd risico op trombose en embolie omdat ik vernauwde bloedvaten heb (zit in mijn familie) en ook heb ik in het verleden een ziekte gehad waarbij ik spontaan een ernstige vermindering van de bloedplaatjes had. De specialisten zijn er nooit achter gekomen wat hiervan precies de oorzaak was. Omdat ook mijn oom een embolie kreeg en de artsen er te laat bij waren is hij eraan overleden. Het gaat heel snel als je een embolie ontwikkelt, de artsen kunnen er nooit op tijd bij zijn. Verder moet ik binnenkort worden geopereerd aan een kapotte meniscus. Er zit erg veel vocht in mijn knie en dat bemoeilijk het bewegen. Omdat ik in verband met deze klachten en mijn medische verleden al maandenlang zeer angstig ben om de AstraZeneca prik te moeten krijgen en dan vooral door mijn vernauwde bloedvaten ben ik erg bang om trombose en een embolie te ontwikkelen, ik zou dan in 1x eraan kunnen bezwijken en ik wil nu nog niet dood. Daarom heb ik al begin maart 2021 gebeld met mijn huisarts. Zij raadde mij aan om geen AstraZeneca te nemen en te wachten totdat er (hopelijk) een ander vaccin voor onze groep beschikbaar komt. Het liefst zou ik Pfizer willen, dit zou onze leeftijdsgroep eerst ook krijgen volgens de Rijksoverheid, maar later hebben ze het aangepast naar AstraZeneca. Ik heb het vermoeden dat de overheid de AstraZeneca vaccins zoveel mogelijk wil prikken omdat er veel geld mee gemoeid is. Een paar meer of minder mensen tussen de 60 en 65 jaar komt de overheid wel goed uit, dan hoeven ze minder AOW te betalen. Men maakt mij niet wijs dat AstraZeneca voor 60 plussers veiliger is dan voor 60 minners!

   25 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Poedeltje
    25 dagen geleden

    Ik bedoel natuurlijk minder mensen tussen 60 en 65 jaar.

    25 dagen geleden

    Geef een reactie

  • dragon
   25 dagen geleden

   Hoe weet dat vaccin je leeftijd??
   Het slaat toch nergens op?

   25 dagen geleden

   Geef een reactie

  • MarieJocee
   24 dagen geleden

   Mag de overheid een grote – en nog steeds groeiende – groep 60 plussers achteraan in de rij plaatsen om gevaccineerd te worden, omdat zij het omstreden Astra Zenica vaccin (in mijn, en vele andere ogen, terecht) geweigerd hebben? Daarmee verbreken zij hun belofte, dat eerst alle 60 plussers die dat willen, gevaccineerd zullen worden. Daarna kon er pas versoepeld worden.
   Ik krijg niet de indruk, dat ze met versoepelen en alles stap voor stap weer opengooien gaan wachten tot minstens half juli.
   Beseft de overheid, dat zij (en dus niet wij) daarmee een heel groot risico neemt, doordat de besmettingen flink zullen stijgen in die periode totdat iedereen gevaccineerd is, en dus de dan nog onbeschermde groep 60-plussers onnodig ernstig ziek kunnen/zullen worden en een aantal ook komt te overlijden?
   Wil de overheid dit op haar geweten hebben?
   De weigeraars van het Astra Zenica vaccin zijn géén virusontkenners, maar normale weldenkende mensen, die voor zichzelf alles goed overwogen hebben, voordat zij deze beslissing namen. Dat is in een vrij land je goed recht lijkt mij.
   Ook wij willen gevaccineerd worden met Pfizer of Moderna voordat de 59-jarigen aan de beurt zijn.
   Wij willen met respect behandeld worden, en niet als een stel schoolkinderen, dat niet goed geluisterd heeft, maar achterin de rij gezet worden.

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • M van K
   20 dagen geleden

   Ik heb in het verleden. (1983) een zwaar tekort gehad aan bloedplaatjes. Tijdens mijn zwangerschap had ik vele blauwe plekken en rode puntjes op mijn benen. En vele bloedneuzen. Niemand wist toedertijd wat het was…Ook de vroedvrouw niet .
   De oorzaak was waarschijnlijk een virus! of een zwangerschapsreactie hoorde ik DAGEN na de keizersnede…Tijdens de keizersnede verloor ik liters bloed. Het was een zware operatie van uren geworden omdat mijn bloed niet stolde. Na de operatie : 1 jaar aan de Prednison. Toen is de milt verwijderd,want die vernietigde de bloedplaatjes.. Na onderzoek en beenmerg punctie.(trombocyten)achtergekomen. (ik had 50 % kans op genezing. )Na een half jaar wachten bleven de bloedplaatjes stabiel.
   Als ik dus nu door die Astra Zenica prik weer een (virus)reactie krijg ..dan kan er bij mij niet veel meer gebeuren om te herstellen. De milt is er immers al uit .
   De huisarts is nu bezig om bij het RIVM een manier te vinden om de phizer vaccinatie bij mij te laten zetten ipv Astra.. Maar ik hoop dat dat gaat lukken. De specialist van Radboud ziekenhuis Nijmegen en de huisarts zijn het er over eens, dat ik beter geen Astra kan laten zetten. Maar nu moet er nog een manier gevonden HOE HET RIVM HIERMEE MEEWERKT!
   Toch niet normaal, dat het zo slecht geregeld is bij de GGD ’s en RIVM dat er geen maatwerk kan plaatsvinden bij sommige uitzonderingen. Ik laat dus echt geen Astra vaccinatie zetten, maar kijk zeker uit naar Phizer !! Normaal had ik gewoon Phizer gekregen !; ik ben 66. Maar alles is weer veranderd.!! Ik hoop dat er een manier gevonden gaat worden door mijn lieve huisarts.Ook voor “mede-expatienten.”

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • I.Schouten
   20 dagen geleden

   Kan iemand mij uitleggen waarom de 60 tot 65 jarigen de AstraZeneca vaccinatie krijgen? Volgens Hugo de Jonge zijn wij een kwetsbare groep en dan krijgen wij het minst beschermende vaccin ( AZ slechts 60 % en Pfizer 95 % ). Deze logica begrijp ik niet. Ik heb net mijn 1e vaccinatie gekregen en pas op 24 juni krijg ik mijn 2e. Dat betekent dat ik pas begin juli “beschermd” ben, die logica ontgaat mij dus ook. Bij Pfizer zitten er maar enkel weken tussen , dus eerdere en hogere bescherming. Je zou toch zeggen dat een kwetsbare groep juist een beter en sneller werkend vaccin zou moeten krijgen. Ik begrijp er werkelijk niets meer van.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Emma Zandbergen
   18 dagen geleden

   Het is echt heel zuur en ook onbegrijpelijk dat de groep 60-64 jaar gedwongen wordt om geënt te worden met AstraZeneca . Deze groep wordt aangemerkt als kwetsbare groep en moet met voorrang worden geënt . Maar dan wel met een middel die maar 65% beschermd, ook pas 12 weken later een tweede prik krijgt.
   Het middel is zeer omstreden door de hogere risico’s op trombose en ook is bekend dat er twee keer zoveel bijwerkingen zijn als bij bv Pfizer .
   Het vertrouwen in het middel is door de overheid om zeep geholpen .
   Er wordt feitelijk gevraagd of deze groep bereid is om een hersenbloeding te krijgen, om de rest te beschermen. Nou nee, niet bereid daarvoor. Waarom is het geschikt voor iemand die 60 is en uit de markt gehaald voor iemand die 59 is?
   Waarom wordt deze groep zo behandeld ? Waarom wordt er met twee maten gemeten ?
   Waarom wordt er gezegd dat je maar 1 kans krijgt en geen andere uitnodiging? Het is stikken of slikken .
   En dan nog weiger ik AstraZeneca.
   Al mijn hele leven gezond geleefd en nu ook al 13 maanden in isolatie .
   Mijn leven verandert niet met dit vaccin , ook omdat ik nog steeds 40% kans zou hebben om alsnog Corona te krijgen.
   Het Rivm moet helemaal stoppen met deze vaccins , zo ook de Janssen.
   Als iemand overlijd aan een ziekte is verschrikkelijk , maar als iemand overlijd aan een medicijn is volstrekt onaanvaardbaar.

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Dat Astra Zenica moet gewoon gestopt worden simpel zat , gooi het weg of vernietig dat .
   zonde van het geld dan maar dat maakt niets uit . Je gaat het volk toch niet vaccineren met
   een vaccin waarbij de bevolking enorme risico`s oploopt en daarbij ook maar voor een schamele 60%
   beschermd word . Dat is mijn mening .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   9 dagen geleden

   https://m.gva.be/cnt/dmf20210416_93290708

   Het Ema onderzoekt een tweede ernstige bijwerking van AstraZeneca.
   Het gaat om lekkende vaten.
   Belgische site, in Nederland nauwelijks iets over te vinden.

   9 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Ivon9
   9 dagen geleden

   https://www.ad.nl/binnenland/plek-over-in-ggd-prikhallen-steeds-meer-60-minners-kunnen-uitnodiging-verwachten~a99d7b10/#comments-anchor

   Er staat letterlijk: mensen tussen de 60 en 64 jaar kunnen geen afspraak maken bij de GGD. Zij worden gevaccineerd door de huisarts met Astrazeneca.

   Dus mensen onder de 60 kunnen zich melden én mensen vanaf 65.. Omdat ze nog plek hebben.
   Niet te geloven.. 😡

   9 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Ansroos
   4 dagen geleden

   Ik ben vandaag door de huisarts gebeld om een AstraZeneca vaccin te nemen..

   Ik heb een auto immuun ziekte, ziekte van Hashimoto (schildklierziekte) en ben vanaf het begin af aan oprecht bang om AstraZeneca te krijgen. Dit vaccin geeft vnl bij vrouwen problemen en in de officiële bijsluiter van AstraZeneca staat dat ER BEPERKTE GEGEVENS ZIJN OVER DE WERKZAAMHEID VAN ASTRAZENECA vaccin BIJ PERSONEN VAN 55 JAAR EN OUDER.

   Ik kreeg van de huisarts te horen dat ik misschien pas in september een vaccin krijg, onderaan de lijst kom, en zelfs dan niet zeker is welk vaccin het wordt.

   Ik wil het liefst vandaag nog gevaccineerd worden maar dan met moderna of pfizer.
   Maar dat schijnt niet te kunnen.

   Ik vind het SCHANDALIG dat ik geen pfizer of moderna kan krijgen.

   Straks zijn alle mensen jonger dan 60 en ouder dan 65 gevaccineerd en ben ik vogel vrij om corona te krijgen of ik moet me AstraZeneca door de strot laten duwen.
   WIE IS TROUWENS VERANTWOORDELIJK VOOR EVENTUELE SCHADE OF OVERLIJDEN DOOR ASTRAZENECA. ?
   OF KIJKT IEDEREWN DAN WEG EN MELDT NIEMAND ZICH DAN?

   Mensen die covid 19 krijgen hebben vaak naderhand last van een schildklier ontsteking en houden er soms een traag werkende schildklier aan over.
   Ik tob al 30 jaar met een schildklier auto immuun ziekte. Ik ben bang dat ik door het vaccineren met AstraZeneca of Janssen nog meer last van mijn schildklier/ auto immuun systeem ga krijgen.

   Waar is onze vrije rechtstaat trouwens? Er is geen vrije keuze. Dit lijkt op dictatuur.

   WILT U ZICH AUB INSPANNEN VOOR MIJ EN ANDEREN DIE MET DIT PROBLEEM ZITTEN.?

   4 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    1 dagen geleden

    Helemaal mee eens
    Daarom belangrijk onze stem te katen horen naar de poltiek, dmv mails naar politieke partijen , kamerleden , minister de jonge en van Arc , petitie tekenen

    1 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Vincent1704
   vandaag

   Ik ben 62 jaar en kreeg pas de uitnodiging van de huisarts voor een Astrazeneca vaccinatie. Ik wil geen enkel onnodig risico lopen op bijwerkingen die deze vaccinatie kan geven. Daarom heb ik bedankt voor de uitnodiging. Ik wacht liever op Pfizer of Moderna, en als deze niet beschikbaar komt voor mijn leeftijdsgroep, dan niet.
   Ik roep de regering op om ieder in dit land gelijk te behandelen. We pretenderen om niet te discrimineren, maar dit is toch leeftijdsdiscriminatie. De regering houdt zich niet aan de Grondwet.

   vandaag

   Geef een reactie

   • Micky Mae
    vandaag

    Vincent1704 dais het zeker!
    Ik heb ook een mail gestuurd nasr meldpunt discriminatie hierover

    vandaag

    Geef een reactie

  • Carolien65
   vandaag

   De gezondheidsraad adviseerd:
   COVID-19-vaccinatie: BioNTech/Pfizer
   Mensen van 60 jaar en ouder hebben het grootste risico op ernstige ziekte en sterfte door COVID-19. De werkzaamheid van het vaccin van BioNTech/Pfizer is boven verwachting goed bij ouderen. Daarom adviseert de raad zo veel mogelijk van dit vaccin te reserveren voor deze groep en de vaccinatie te starten bij de oudsten. Dit sluit aan bij het eerdere strategie-advies van de raad.

   Hoe kan het dat toch anders besloten wordt en de groep die geboren is in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 AstraZeneca krijgt, met alle gevolgen van dien? Heeft Minister De Jonge ineens een medische achtergrond gekregen, dat hij tegen dit advies ingaat?
   Zelf ben ik van 1956 en wil heel graag gevaccineerd worden maar wel met Pfizer/Monerna een vaccin die een bescherming biedt van 95%.

   Het AstraZeneca heeft zoveel negatieve bijwerkingen, zie artikel welke d.d. 9 mei 2021 in het Algemeen Dagblad staat:
   “Hogere kans op bijwerkingen AstraZeneca: zorginstelling plant uit voorzorg vrije dagen in
   Vanwege de hogere kans op bijwerkingen met het AstraZeneca-vaccin, houdt de Gelderse zorginstelling Driestroom er in de roosters rekening mee als medewerkers geprikt worden. Waar te veel ziekmeldingen dreigen, worden vrije dagen ingepland. Ook andere zorginstellingen treffen maatregelen.
   AstraZeneca geeft gemiddeld meer bijwerkingen dan andere vaccins, terwijl landelijk is afgesproken dat juist zorgmedewerkers dit vaccin toegediend moet worden. Dat legt naast de drukte door coronazorg opnieuw een extra last op hun schouders.”

   Het is een schandaal dat dit hier in Nederland mogelijk is!

   vandaag

   Geef een reactie