RegisterenInloggen
marjoen
marjoen
meer dan een maand geleden

interval verkorten van 2 prikken astrazeneca

meer dan een maand geleden

Ik hoorde dat men hier in Nederland de interval wil verkorten tussen de 2 injecties van Astrazeneca. In Belgie gaan ze dit doen naar 8 weken.
Wat men zorgen baart is dat heel internet , op sites van gezondheidsraad, Rivm , medische sites, staat hoe langer de interval , hoe beter de effectiviteit. 12 maanden is dus beter. Hoe gaat men dit weer brengen om het te verkorten met een maand. Wat moet je dan nog geloven met allerlei tegenstrijdige berichten, nu is het zeker weer opnieuw onderzocht . Ik geloof er niks meer van , het is gewoon dat de doelgroep 60 plus , het laatst klaar zijn met de twee prikken. Nu ik als kankerpatient , heel ziek wordt hier nog veel zieker van , wat een beleid, er wordt niet eens gekeken naar onze groep naar medische indicatie. Met chemo wordt de effectiviteit ook al minder , staat ook bij de gezondheidsraad. Nog meer reden om dit vaccin te weigeren.

  • Theri
   meer dan een maand geleden

   Marjoen
   Na alle comotie van az nu dit weer het was toch meer effectief als er 12 weken tussen zit.nu het de heren in den haag beter uitkomt is het ineens weer 8 weken.ik had en heb 0,0 vertrouwen in dit vaccin ik ben 65 jaar altijd hard gewerkt net met pensioen en dan zal ik me in laten spuiten met die rommel.nu niet en nooit niet.ik vertrouw niemand meer.ik ben woedend gefrustreerd en verdrietig.😡😢

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • marjoen
    meer dan een maand geleden

    Ja het is gewoon discriminatie, ik hoor vandaag dus 5 mensen , jongeren die vanwege medisch indicatie dus nu pfizer krijgen . Het ergste is nog dat er 2 van deze personen niks mankeren en toch door gestuurd zijn , zelfs 1 die 1 prik heeft gehad vanwege leeftijd. Ze had nog een oproep gehad maar ze heeft niks medisch pfffff ze is net 60 geworden. Dus twee oproepen en wij zitten met die astrazeneca , nee dank je wel ……. kan er wel om huilen, zo ziek net chemo weer en heel mijn omgeving is nu gevaccineerd in juni , ongelooflijk.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Hanna2977
   meer dan een maand geleden

   Inderdaad heeft Pfizer na 2e prik complicaties veroorzaakt. Mijn moeder 88 hopelijk deze maand nog 89, bekend met hartritme stoornis, had de 1e 2 weken diarree, nu te hoog kalium, traag hart, vocht. Heb een afspraak kunnen maken bij cardioloog.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • JaNi
   20 dagen geleden

   Even een reactie op de berichtgeving dat minister De Jonge de periode wil verkorten tussen de 2 prikken van Astrazeneca; Tenminste dat hoor ik hem elke keer ‘triomfantelijk’ vertellen voor de camera… Misschien moet hij eerst mijn berichtje maar eens lezen…

   Even voor de goede orde… Ik hou me niet met de discussie bezig waarom iemand het vaccin wel of niet zou willen, want dat is ieders eigen verantwoordelijkheid, maar alle berichtgeving daarover, ook in forums zoals dit, maakt de keuze er niet eenvoudiger op! Het lijkt af en toe wel alsof iedereen opeens huisarts, viroloog, immunoloog of wat voor ‘loog’ dan ook is geworden… Maar dit terzijde!

   OK, even over de ‘vervroeging’ van de 2e vaccinatie waar De Jonge zo mee loopt te pronken…
   Ik heb op 9 april mijn 1e Astrazeneca vaccinatie gehad en mijn volgende staat ingepland op 2 juli, dus 12 weken later, het maximum volgens de makers van het spul…
   Nu is binnen mijn kennissenkring (veel 65+), rond diezelfde tijd dat ik ben ingeënt, iedereen met Pfizer ingeënt en de meesten daarvan hebben inmiddels al de 2e vaccinatie gehad… Alleen ik moet nu dus (heb er al 7 weken op zitten) nog iets meer dan 5 weken wachten!!! Goh, hoor ik dan, ben jij nog steeds niet voor de 2e keer ingeënt… dat is raar! Nee, dat is helemaal niet raar, zeg ik dan… Vraag maar aan ‘onze’ minister hoe dat zo is gekomen… Is iets met te laat bestellen en ander ‘gepruts’ geloof ik…
   Inmiddels zijn ook reeds velen beneden de 60 ingeënt en als die binnen 5 weken de 2e vaccinatie krijgen dan zijn ook zij nog eerder 2 keer ingeënt dan ik.
   Ik geloof ook helemaal niets van dat naar voren halen van die periode van 12 weken omdat ik al begrepen heb dat huisartsen (die geven voor 60-65 de vaccinatie), vanwege alle administratieve rompslomp daar ook niet op zitten te wachten; Begrijpelijk uiteraard!
   M.a.w.
   – Ik ben ingeënt met een vaccin met een “slechte” reputatie, of dat nu terecht of onterecht is!
   – De bescherming van het vaccin is minder dan Pfizer!
   – Met Pfizer ben je gemiddeld na 5 weken al 2 keer ingeënt… Ik moet tot 12 weken wachten.
   Tja, zo begrijp ik best dat iedereen dat Astrazeneca vaccin als een “waardeloos product” ziet waar je niet mee wil worden ingeënt; En dan nog niet eens vanwege eventuele bijwerkingen, want daar ben ik niet zo bang voor… Alle medicijnen hebben tenslotte bijwerkingen… Als je een paracetamolletje neemt, dan zou ik ook maar niet de bijsluiter gaan lezen (wat volgens mij ook niemand doet).

   Dat er dus zoveel weerstand is tegen dat Astrazeneca vaccin, is mij volkomen duidelijk, maar ik heb het idee dat ze dit in Den Haag nog niet helemaal begrijpen!!! Waarvan acte…

   20 dagen geleden

   Geef een reactie