Registeren Inloggen
Bezorgde Nederlander
Bezorgde Nederlander
9 dagen geleden

Jongeren gaan straks voor op IC tijdens tweede coronagolf

9 dagen geleden

Artsen en andere deskundigen hebben nu een zogenaamd Triage-plan in elkaar geflanst voor het geval er een tweede uitbraak komt in Nederland.
Daarbij speelt o.a. leeftijd een belangrijk uitgangspunt: jongeren gaan dan voor op ouderen om op de IC terecht te komen als er onvoldoende plek is.
Wie bepaalt wie wel naar IC mag en niet. Belachelijk plan. Een onverantwoordelijk jonge gast van zeg maar 34 jaar met bijvoorbeeld strafblad, daarnaast mishandeld hij zijn vrouw, verwaarloosd zijn kids en leeft er ook nog eens op los , door drugs, alcohol et cetera te gebruiken. Zag u ze ook in de Algarve gisteren? Die zouden dus voorgaan op een ouder persoon van bijvoorbeeld 64 jaar die 4 maanden in lockdown is geweest en al die dagen in voorzichtig in quarantaine is geweest.
Dit is niet eerlijk, ook je eigen verantwoordelijkheid speelt hierin mee vind ik.
Op deze manier worden de ouderen louter op leeftijd gediscrimineerd. Maatschappelijk gezien heeft de oudere persoon meer betekent voor de BV nederland. Oke die jonge gast heeft nog een heel leven te gaan, maar dan had hij daar eerder aan moeten denken en zijn verantwoording toen moeten nemen.
Ik ben als bezorgde OUDERE Nederlander toch echt niet van plan en met mij nog vele anderen om mijn plek op de IC af te staan aan een jonger figuur die zelf zijn leven in de weegschaal stelt.

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Beste Bezorgde Nederlander , zoals u al zegt veel te snel in elkaar geflanst en voorbarig zonder er goed en duidelijk over te hebben nagedacht alsook de voors en tegens af te wegen . Buitendat het is ook nog een vorm van discriminatie op leeftijd . Wat is een deskundige eigenlijk , bestaat daarvoor een speciaale studie , of is dit maar een lukraak gekozen uitdrukking , ik denk die laatste feitenlijk . Artsen moeten gewoon mensen beter maken en niet op de plaats van God gaan zitten om te bepalen wie wel en wie niet . Wie bepaalt dus de waarde van de mensen . Is de ene meer van waarde als de andere , NEEN ik vind van niet . Ook artsen of deskundigen kunnen hier never nooit over oordelen .
   Dit prullaria handvest is van geennerlei waarde oftewel gewoon rommel .

   meer dan een maand geleden
   • Michaeliet
    meer dan een maand geleden

    Lieve mensen, kijk aub uit voor reacties die (te)kort door de bocht en emotioneel gestuurd zijn .De Bezorgde nederlander haalt er één extreem voorbeeld uit van jeugd.U veroordeelt een hele groep door uw eigen angst voor ……..De meerderheid van de jongeren zijn fijne mensen en oké. En er zijn ook vele andere plekken dan de Algarve waar wij en dus ook zij corona kunnen oplopenEn ook dit is niet de meerderheid van onze jeugd.En heeft u niet gefeest in uw jeugd tegen de zin en evt verboden van uw ouders in?En in oorlogstijden, en corona veroorzaakt een soort oorlogstoestand bij velen, geldt ook dat bij een triage gekeken wordt wie de beste kansen heeft om te overleven en daarna nog levenskwaliteit te hebben!Het is logistiek gezien onmogelijk om voor elke Nederlander een IC bed bereid te hebben staanWees redelijk en zo min mogelijk egoIstisch en narrow minded.Kijk met een open blik en met mededogen naar anderen.

    meer dan een maand geleden
  • Rabbit
   meer dan een maand geleden

   V.w.b. niet emotioneel reageren. Kijk naar het nieuws jongeren hebben echt momenteel lak aan de 1,5 meter. Wel voor eigen familie maar niet voor de onbekende oudere op straat. Dus met andere woorden ikke, ikke en de ouderen en mensen die wel rekening houden met corona en de daarbij behorende regels.Spreek ook uit eigen ervaring. Vind het dus een slechte ontwikkeling om ouderen te laten dood gaan want daar praten wij over toch. Leven of dood.
   Als je dan een eerlijk beleid wil voeren dan lijkt me fifty-fifty verdeling een stuk eerlijker als er dan roch gekozen moet worden. En ja ik ben ook jong geweest maar dit heeft niets te maken met jong zijn maar met het egoisme en discipline wat bij de huidige jonge generatie ontbreekt. En ja uitzonderingen bevestigen in deze de regel.
   Als dit onze toekomst is dan idd wil je niet oud worden met deze generatie.

   meer dan een maand geleden
  • Rabbit
   meer dan een maand geleden

   Beste Dagmar,

   een draaiboek wat waarschijnlijk indien het door de doktoren nodig geacht wordt werkelijkheid wordt.
   En ja bij mij ook ergernis over de zgn. discussie inzake racisme en discriminatie.
   Dit noem ik geen discussie meer het is eerder een opgedrongen mening naar wat genoemd wordt de blanke overheerser.
   Hier weiger ik aan mee te doen of te werken dus wat mij betreft ook geen discussie over wie dood gaat en blijft leven.
   Een ieder in Nederland heeft recht op de juiste behandeling die nodig is om te herstellen van wat dan ook. Hier betalen wij dikke maandelijkse premie voor.
   En ja dit blijkt dus de toekomst c.q. uitkomst van ons in het verleden mooie Nederland.

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Wat geeft die artsen het recht om te bepalen wie recht van leven heeft ?
   Gaan donker getinte personen voor op blanke , rode , gele of blauwe .
   Mannen voor op vrouwen of vrouwen voor op mannen . Als ik een teen mis gaat iemand met wel tien tenen dan voor , gaan hetero’s voor op homo’s of lesbo’s . Als je de middelbare school hebt door lopen ga je dan voor op iemand die dat niet heeft . Artsen moeten geen eigen criteria erop nahouden ze moeten alleen zieke mensen beter maken en wie dan ook . Een arts zit nu eenmaal niet op de plek van de Schepper .

   meer dan een maand geleden
  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Beste topic reactionarissen,

   Ik heb in deze onzekere tijden geprobeerd om niet te emotioneel te reageren toen ik deze topic startte 5 dagen geleden. Ik heb gewoon wat feiten in mijn topic meegenomen en zeg maar, wat verder uitvergroot. Niet echt extreem uitvergroot zoals je zelf aangaf Michaeliet. Kijk om je heen, sta niet buiten de maatschappij , wees open minded. Tuurlijk zijn jongeren niet allemaal hetzelfde, integendeel je hebt ook oudere zogenaamde ´ coronablokkers´ ,die overal maling hebben aan de coronamaatregelen.
   Ik wilde niet te alarmistisch overkomen, maar het hele CODE Zwart draaiboek is een farce, zoals de hele aanpak van het coronavirus dat ook was. Er zijn in de begintijd van de corona essentiele en zelfs verwijdbare fouten gemaakt door het RIVM, Outbreak Team en ons kabinet. Onnodig hebben duizenden landgenoten liggen worstelen op de IC´s en dit heeft tot duizenden onnodige doden geleid.
   Onacceptabel in een welvarend land als Nederland hoe er gereageerd is op het zeer gevaarlijke virus. Minister Bruins heeft al vroegtijdig het schip verlaten en Rutte zit zich nu al in te dekken(Op 1) voor het geval als straks het Parlementaire onderzoek naar de maatregelen gaat plaats vinden.
   Goed meer landen hebben de uitbraak onderschat, maar je moet je burgers niet voor de gek houden. Rutte: ´´ dat de mondkapjes geen meerwaarde zouden hebben , hebben we wat te stellig gezegd. Dit hadden we niet moeten zeggen, want zij beschermen wel degelijk ´´´.
   Nederland gaat kapot door dit soort liegende premiers en kabinet.
   Zijn partij neemt ook nog eens de schuld op zich met die hele linkse kliek (CDA)door te zeggen dat discriminatie in nederland bestaat. Er is helemaal geen instituonele discriminatie, dit is ons allemaal opgelegd. Het is nu zo in nederland dat er een hele klaag en claim industrie is. Vlaggetjes niet meer op haring, Holle Bolle Gijs weg uit Efteling, het is notabene een verdienmodel geworden. de overheid betaald miljarden om discriminatie aan te pakken terwijl die er niet is. Blanken hebben niet het patent op slavernij , kijk eens naar de Arabieren vroeger en in Ghana hebben vroeger de licht gekleurde Ghanezen zelfs hun eigen wat donkerder gekleurde landgenoten uitgebuit.
   Dus hou a.u.b met die onzin en onthou dit in maart 2021 als u voor het stemhokje staat.
   mvg Bezorgde Nederlander

   meer dan een maand geleden