RegisterenInloggen
geertprob
geertprob
13 dagen geleden

Kaartverkoop aan huis

13 dagen geleden

In omgeving Rotterdam waren deze mensen van Stichting 1 Wens actief: https://stichting1wens.nl/

Ze proberen kaarten te verkopen aan de deur. De website van de stichting is erg vaag, er staan verder geen namen van contactpersonen. Ze hebben wel maar liefst 5 dozen met fruit naar zorginstelling Midin gebracht, maar dat lijken me restpartijen van de Jumbo (volgens de foto’s). Kortom, vermoedelijk zijn dit oplichters.

  • Dagmar27
   13 dagen geleden

   Doet mij een beetje denken aan Stichting Dans met een Kind en Stichting Lach met een Kind (beeiden belicht door MAX).
   Dit ‘soort’ organisaties richten zich altijd op kinderen, ziekte en armoede.
   Persoonlijk raad ik af om kaarten, stroopwafels en dergelijke aan de deur te kopen, omdat deze goede doelen schimmig zijn.
   De stichting heeft vaak maar 1 bestuurder waardoor er maar 1 persoon beschikt over het geld. Daarnaast verantwoordt de stichting zich op geen enkele manier.

   U kunt dit soort ‘verkopers’ en ‘collectanten’ wellicht herkennen a.d.h.v. het stappenplan van MAX .
   “Zo weet u of een goed doel betrouwbaar is”;

   Zo weet u of een goed doel betrouwbaar is 

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Beste Geertprop
   Dat zou zomaar kunnen . Een stichting , zoals 1 van de velen een totale ongecontroleerde dingen . Meestal word er een beroep gedaan op uw sympathie gevoel met allerlei argumenten . Zielige kinderen enz enz dat is 1 van de favorieten . In principe kan iedere idioot een stichting starten en of dit echt is , is altijd maar de vraag . Ook bij deze is het onduidelijk , we hebben uiteraard allemaal het beste voor met kinderen en dat weten oplichters al helemaal .Daar integen willen we uiteraard niet dat onze gift in handen wordt gegeven aan een oplichter . Dus als de achtergrond totaal onduidelijk is en er geen contact gegevens beschikbaar zijn . Tja ik kan alleen voor mezelf spreken maar dan vertrouw ik er ook niks van .

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   12 dagen geleden

   Toch staan onderin wel de contact gegevens op de site met een kamer van koophandel nummer en adres in Capelle aan de ijsel . Maar dat zegt me nog niet genoeg .

   12 dagen geleden

   Geef een reactie