RegisterenInloggen
Bezorgde Nederlander
Bezorgde Nederlander
meer dan een maand geleden

Kabinet durft eindelijk een nieuwe lockdown in te stellen, maar moeten we hier wel blij mee zijn

meer dan een maand geleden

Constant loopt het kabinet Rutte 3 achter de feiten aan. De ene na de andere blunder wordt gemaakt.
Nu vandaag dan eindelijk de niet meer ontkombare strenge maatregelen.
Vanaf het begin heeft dit kabinet verwijdbare fouten gemaakt. De communicatie was zeer slecht en je kan toch moeilijk zeggen dat dit kabinet daadkrachtig is opgetreden.
Al die maanden heeft dit afbraakkabinet( 1 miljoen huishoudens onder armoedegrens, meer dan 4 miljoen mantelzorgers en enorme toename voedselbanken) de economie belangrijker gevonden dan onze gezondheid.
Nu moeten ze wel met die schrikbarende cijfers van 10.000 besmettingen per dag en toename RO getallen de andere Europese landen volgen.
Vast staat dat als er niet gehandhaafd gaat worden, deze maatregelen niet gaan helpen. 10 procent houdt zich nu al niet aan deze maatregelen in het OV, omdat er niet streng genoeg gehandhaafd. 95 euro is voor sommige corona blockers en complotdenkers geen moeite en lappen bijvoorbeeld die mondkapjesplicht aan hun laars.
Moeten we blij zijn met deze nieuwe lockdown? Of moeten we ons nu ernstig zorgen gaan maken om onze al flink ingestorte economie.?

Met strijdbare groet,
Bezorgde Nederlander

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   De lockdown had veel eerder ingesteld moeten worden.
   Nu is de klap dubbel: méns en economie krijgen een enorme dreun.
   We kunnen geinen over de Belgen maar die gingen veel eerder in lockdown (eind oktober) en kunnen in december beginnen met hun herstart.
   Lockdown: te laat maar gezien de besmettingscijfers hoognodig.
   We hebben het ermee te doen en ons er aan te houden (al zal menigeen de regels overtreden).

   Stay safe, keep your distance and use your mind; let’s beat Covid-19 together!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Ik ben er blij mee. Gezondheid gaat voor vind ik. Heel jammer van de rest maar we moeten het ermee doen. En ik vond de toespraak van Rutte beheerst en helder. Fijn dat die lolbroek van VWS er niet bij was. De man die het de afgelopen tien maanden had moeten regelen. Toen begin juni de besmettingen op 2 (..) per 100 duizend stonden. Maar toen was tie blijkbaar op vakantie. Inmiddels ben ik ook aan het gedraai en geklets gewend. Ik zeg: blijf rustig en gezond, beweeg regelmatig en zorg dat je je niet laat gek maken door negatieve energie. De zon schijnt hier nog elke dag..:)

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • FRATER
   meer dan een maand geleden

   Spanje heeft al geruime tijd zeer strenge lockdown en zowel binnen als buiten mondkapplicht waar ook zeer streng op gecontroleerd en gehandhaafd wordt maar TOCH blijven de besmettingsaantallen stijgen, dus lockdown is duidelijk NIET de oplossing.

   Belgie heeft ook strenge lockdown gehad en ook al veel langer een mondkapplicht maar ook dáár daalden de cijfers NIET noemenswaardig.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Louw
   meer dan een maand geleden

   Corona is echt en complotten niet wordt mij steeds verteld. Maar waarom worden wetenschappers en huisartsen compleet genegeerd die bewijzen hebben dat ze Corona op tijd kunnen behandelen en dat het helemaal niet zo dodelijk hoeft te zijn? Waarom springt de media hier niet bovenop? Of het nu waar is of niet wat ze stellen het is nieuws? De bewijzen stapelen zich op dat Corona met bestaande medicijnen heel goed al door de huisarts te bestrijden is. Een Lockdown zou helemaal niet nodig hoeven te zijn stellen zij. Lees wat de echte vooruitstrevende dokters en wetenschappers ons te vertellen hebben en bekijk de filmpjes. dhttps://zelfzorgcovid19.nl/wil-dit-kabinet-geen-geneesmiddel-tegen-covid-19/ Bepaal zelf of deze overheid wel zo goed bezig is. En waarom horen we niets over het initiatief van de economen en wetenschappers die schreeuwen dat deze generieke aanpak de nekslag is voor de gezondheidszorg en economie? Houd afstand en wees bewust van het gevaar van Corona maar staar je er niet blind op zoals de overheid en haar bende egotrippers wel doen. Angst is een zeer slechte raadgever zoals nu al maanden blijkt.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   De maatregelen die gisteren genomen zijn hebben impact voor ons allemaal.
   Deze harde maatregelen zijn echt noodzakelijk, maar zorgen ook voor onmacht, verdriet en eenzaamheid. Het is moeilijk om in deze tijd wat lichtpuntjes te zien of om met premier Rutte te spreken over het feit dat er licht is aan het einde van de tunnel.
   Elk land heeft het op zijn eigen RIVM-manier gedaan zeg maar. Er ligt jammer genoeg geen handleiding klaar voor COVID 19 bestrijding waar je je het beste aan kan houden tijdens zo’n uitbraak. Wij weten nog simpelweg niet genoeg over dit zeer gevaarlijke virus.
   Feit is wel dat Nederland momenteel het slechtste jongetje uit de klas van de school van Europa is.
   Deze maatregelen hadden eerder al bijvoorbeeld in November genomen moeten worden en niet nu pas. Dit is een zeer verwijdbare fout van dit kabinet en andere verantwoordelijken, zoals het RIVM en het OMT.
   De slechte en onduidelijke en tevens onregelmatige communicatie van dit kabinet hebben er onder anderen voor gezorgd dat er groepen in de samenleving zijn gekomen die het makkelijker vinden om aan een complot te denken dan zich te gaan moeten verdiepen in de feiten. Deze bierviltjes – complotdenkers zien de overheid als de grote boosdoener. Een mooi voorbeeld hiervan is natuurlijk de heer Engel, met de paplepel opgevoed in een gezin dat altijd al opstandig was tegen de overheid.
   Vader Engel bijvoorbeeld belazerde duizenden Rotterdammers vroeger al als ” Krottenkoning van Rotterdam” door geen onderhoud te plegen maar wel zijn hand maandelijks op te houden.
   Wat dat betreft valt de appel niet ver van de boom.
   Deze complotdenker pur sang was gisteren ook weer verantwoordelijk voor de herrie bij het torentje.
   Feit blijft dat met de nu inmiddels 1,8 miljoen geregistreerde Coronadoden wereldwijd dit zeker geen gewoon griepvirusje is.

   Met bezorgde groet,
   BN-er

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Janbrink
    meer dan een maand geleden

    Beste BN-er, tot op heden zijn er (over de hele wereld) niet meer doden gevallen, dan in andere jaren. Degenen die corona benoemd hebben, hebben de griep gekaapt, want die bestaat nu niet meer. Elk jaar gingen er mensen dood aan de griep, vorige winter nog maar 404, de rest waren “corona” doden. Ik zou zelf uw advies maar eens opvolgen, nl verdiepen in de feiten. En over complotten gesproken, heeft u er nog een paar voor me wan de complotten die ik eerst had, zijn allemaal al werkelijkheid geworden. Kijk eens op jensen.nl, leert u wat van.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Anoniem
    meer dan een maand geleden

    U uw visie, een ander zijn/haar visie en ik de mijne.

    Complotdenkers (ze noemen zichzelf liever ‘compleetdenkers’) hebben de wind in de zeilen. Presentator Robert Jensen, rapper Lange Frans, acteur George van Houts, model Doutzen Kroes, Famke Louise:allen houden er een eigen versie van de feiten achter het virus op na. 

    Willem Engel, voorman van actiegroep VirusWaarheid, vermoedt dat achter de coronamaatregelen een ‘cultuuroorlog’ schuilgaat, waarbij het volk wordt ‘gekneed en geher­programmeerd’ zodat er een Europese superstaat, ‘een soort nieuw China’ kan ontstaan. Ook beweert hij dat het coronavirus lang niet zo gevaarlijk is als de autoriteiten willen doen geloven. Het RIVM zou de kluit bedonderen en de overheid zou systematisch de risico’s van het ­virus overdrijven.

    Pepijn van Erp, bestuurslid van stichting Skepsis, schreef op zijn site kloptdatwel.nl uitgebreide artikelen waarin hij de beweringen van Engel aan een factcheck onderwierp. Journalist en public speaker Harry Hol begon vijf maanden geleden met het plaatsen van YouTubevideo’s waar hij menig complotdenker aan een factcheck onderwerpt (hetgeen hem niet in dank wordt afgenomen, gezien de toon van de mails die hij ontvangt).

    Maar nogmaals: U uw visie, een ander zijn/haar visie en ik de mijne.

    Feit is (simpelweg); Nederland is in lockdown, u en ik hebben ons aan de hiermee samenhangende regels te houden.
    Of we het nu leuk of niet leuk of lariekoek vinden.

    Fijne feestdagen ………

    🎄Stay safe, keep your distance, obey the rules of the lockdown and use your mind; let’s beat Covid-19 (or whatever name you put on it) together!!😉

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Louw
   meer dan een maand geleden

   Jammer dat het alleen over complotdenkers gaat. Kijk eens op deze site https://zelfzorgcovid19.nl/wil-dit-kabinet-geen-geneesmiddel-tegen-covid-19/ waar nuchtere artsen en wetenschappers over de hele wereld oplossingen bieden en niemand ook maar even zijn ogen en oren open voor wilt doen. Vinden we de Corona soms zo leuk? Zwelgen we in zelfmedelijden en bied de Corona de kans om onszelf heel erg zielig te vinden? Het lijkt wel een aflevering uit Monty Phytons life of Brian waar een blinde dacht dat hij genezen werd door Brian (een nep Jesus van een straat verder) en zo een gat in flikkerde dat hij niet gezien had. Coronablindheid wordt het nieuwe woord van 2021, na VacciNazi denk ik.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   Louw,
   Rob Elens, één van de initiatiefnemers van de door u gepromote site, plaatst(e) meerdere video’s op YouTube, compleet met aanwijzingen hoe je de medicijncocktail zelfs zonder doktersrecept bij elkaar kan scharrelen. Dat ging YouTube te ver. Over de effectiviteit van het middel tegen corona zijn de meningen verdeeld, sterker: eigenlijk is het oude malariamiddel al afschreven als anticoronawapen. Hydroxychloroquine kan bij verkeerd gebruik zelfs gevaarlijk zijn. YouTube verwijderde de video’s op basis van de huisregels. De verwijderde video komt niet terug op Youtube. Dat heeft de rechter in Amsterdam 09.09.2020 besloten. Volgens de rechter mochten de interviews als ‘desinformatie’ worden aangemerkt en mochten dus door YouTube verwijderd worden.
   Volgens de rechter mag de arts namelijk best in zijn middel geloven, mag hij zelfs op YouTube beweren dat hij tien mensen heeft genezen en mag hij daar zéker over debatteren. Maar hij moet volgens de rechter ook enige nuance aanbrengen. En dat doet hij niet, oordeelt de rechter. ,,Zijn uitlatingen bevatten onjuiste informatie die mogelijk schadelijk en gevaarlijk is,” staat in de uitspraak.

   Oftewel: U uw visie, Rob Elens de zijne, een ander zijn/haar visie en ik de mijne.

   Feit is (simpelweg); Nederland is in lockdown, u en ik hebben ons aan de hiermee samenhangende regels te houden.
   Of we het nu leuk of niet leuk of lariekoek vinden.

   Fijne feestdagen ………

   🎄Stay safe, keep your distance, obey the rules of the lockdown and use your mind; let’s beat Covid-19 (or whatever name you put on it) together!!😉

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Louw
   meer dan een maand geleden

   Dagmar,
   Je reageert net als de meeste ambtenaren zie ik, je doet alsof je mijn mening respecteert en vervolgens boor je die de grond in met een incident (het was eigenlijk een wanhoopsdaad omdat hij geen gehoor kreeg en mensen wilde redden). Je kijkt als een ambtenaar naar informatie waar je geen verstand van hebt en denkt iets te ontdekken dat jouw mening of stelling bewijst, of erger nog die van je adviseurs met tunnelvisie, vervolgens negeer ja alle feiten die over de hele wereld worden aangetoond en gebruik je bewijzen die niet kloppen en trekt ze uit verband net als RIVM doet. 10 mensen genezen, het zijn er al duizenden, zelfs Trump had er baat bij! Mijn punt is dat ik het vreemd vind, nee echt ronduit stom vind, dat de overheid niet vol inzet op alternatieven voor Vaccins. Het punt is dat Vaccins niet slecht hoeven te zijn maar ze zijn zeer specifiek voor 1 ziekte of een stam ziekten. Wanneer Corona muteert zit je weer meer Lockdowns. Wat als Corona zich ontwikkeld tot een SARS die echt ontembaar is, Corona ligt niet zo ver van SARS af. Dus, Vaccin of niet, je moet juist vol inzetten op alternatieven zoals medicijnen en vitaminen die heel veel of zelfs alle stammen kunnen blokkeren. Alle Lockdowns en economische en vooral schade aan de gezondheid van de bevolking door misgelopen Kanker uitzaaiingen en vereenzaming in 2020 zijn tevergeefs geweest zodra Corona muteert. Je toevoeging aan het eind van of we het leuk of lariekoek vinden slaat nergens op en is respectloos naar mijn wel degelijk legitieme punt. Tunnelvisie en oplossingen gebaseerd op angst zoals nu lossen niets op maar veroorzaken hele grote schade. Dat is geen mening maar een feit. Ik hou me overigens gewoon aan de regels en ondermijn het gezag niet, dat ik het er niet mee eens ben is voor mij geen reden te rebelleren.

   Oh ja natuurlijk zetten we vol in op vaccins en onderdrukken we zelfs alternatieven want dat is beter voor het verdien model van sommigen mensen die ontzettend profiteren van de Corona. Maar dat is natuurlijk een complot en daar doen we niet aan

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   Louw,

   U mag denken dat ik ambtenaar ben, u mag denken ik geen verstand heb omtrent hetgeen in de wereld gebeurt, u mag denken dat COVID-19 een complot is etc.: ga uw gang, als u daar happy van wordt.

   Wat ik niet accepteer is dat u mij úw visie op wilt dringen.
   Ik schreef het in mijn voorgaande reactie ook al: u uw visie, Rob Elens de zijne, een ander zijn/haar visie en ik de mijne.

   Natuurlijk is een adequaat medicijn het ideaal, maar zelfs tegen de griep bestaat naar die jaren nog geen enkel adequaat medicijn. Er zijn geen medicijnen die de griep kunnen genezen. Antibiotica helpen niet tegen de griep. Antibiotica werken alleen tegen bacteriën, niet tegen virussen zoals het griepvirus. Als u weinig weerstand heeft, kan de patiënt soms virusremmers krijgen.

   We zitten in een lockdown; live with it and accept it.

   🎄Stay safe, keep your distance, obey the rules of the lockdown and use your mind; let’s beat Covid-19 (or whatever name you put on it) together!!👍

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   N.a.v. de reacties van degenen die tegen het beleid van de regering zijn:
   Bron: AT5 15 december 2020, 17.59 uur · Aangepast 15 december 2020, 19.29 uur 
   Quote:
   Plan voor wekelijkse protestmars tegen kabinetsbeleid
   Uit peilingen blijkt dat de meeste Nederlanders achter de nieuwe harde lockdown staan, maar er zijn ook tegenstanders die hun stem willen laten horen. M****l R*****ga uit Amstelveen is een van hen. Hij is van plan een wekelijks protest te organiseren.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie