Registeren Inloggen
Raphaela
Raphaela
meer dan een maand geleden

Kadaster

meer dan een maand geleden

We hebben in 1983 een huis gekocht. Mijn man is overleden in 2017 en het blijkt nu dat het huis alleen op naam van mijn man staat bij het Kadaster. We waren in gemeenschap van goederen getrouwd. Ik heb nu en Verklaring van erfrecht nodig
(ongeveer 250, euro) en dat geldt niet voor de man, als de vrouw eerder overlijdt. Ik vind dit rechtsongelijkheid ten opzichte van de vrouw. Dit zou eigenlijk recht getrokken moeten worden zonder kosten. Dus kosteloos de naam van mijn (overleden)man bij het Kadaster veranderen in mijn naam, uiteraard na opsturen van akte van overlijden.

  • keesje39
   meer dan een maand geleden

   @ Raphaela:
   U kunt een klacht indienen bij het College voor de Rechten van de Mens met een beroep op de Grondwet en de Algemene Wet Gelijke Behandeling, alsmede bij de Nationale Ombudsman (als het Kadaster hieronder valt). Houd er rekening mee dat dergelijke procedures tijd in beslag nemen. Sterkte en succes gewenst.

   meer dan een maand geleden
   • Raphaela
    meer dan een maand geleden

    Dank je wel voor je reactie. Het College voor de rechten van de mens had ik al benaderd en kreeg als antwoord dat zij niets voor mij kunnen doen. Wel schreven zij dat het een interessant verhaal is en dat zij het zullen meenemen in hun contact met de overheidsorganisaties en daarin bepalen ze welke onderwerpen extra aandacht moet worden besteed.
    Verder raden ze mij aan om eventueel contact op te nemen met het Juridisch loket, om eventueel bezwaar aan te kunnen kaarten. Maar het Kadaster is zo’n grote instantie, ga ik er van uit dat het zinloos is. Natuurlijk had ik het Kadaster zelf al benaderd, met nul resultaat.
    Het voelt niet goed dat ik in het huis woon dat niet op mijn naam staat, maar wel de hypotheek op mijn naam heb.

    meer dan een maand geleden