RegisterenInloggen
SuperBitch
SuperBitch
26 dagen geleden

Kattenoverlast

26 dagen geleden

In de buurt worden de katten met de regelmaat van de klok naar buiten gekieperd.
Wij hebben enorm veel last van loslopende katten in de tuin (voor en achter), de katten proberen op diverse manieren ons huis binnen te komen en een deur of een raam wijd open zetten kan echt niet.
Het kakt, het sprayt, het krabt en graaft dat het een lieve lust is; niet bij het baasje maar in onze tuin (en zo mogelijk, ook heel graag in ons huis).
Wij hebben contact gezocht met katteneigenaren en gevraagd of zij hun katten binnen willen houden; het antwoord is NEEN.
Zelfs nu de kat van de (nieuwe) buren krols is wordt het beest gewoon naar buiten gekieperd en gilt-ie de heleboel bij elkaar (bij voorkeur ’s nachts).
Wij hebben contact gezocht met de Gemeente; die doen he-le-maal NIETS.
De anti-klimstrips die we in het verleden al hebben geplaatst (wettelijk toegestaan) bieden geen oplossing meer; de katten zijn er aan gewend.
Nu hebben we een kattenverjager met ultrasoon geluid (>20 kHz) en flitslicht geplaatst; dat mág van de Gemeente, is niet verboden in de geldende APV en is wettelijk toegestaan.
De kattenverjager wordt alleen gebruikt zoals in de voorschriften staat.
In het verleden heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wel onderzoek gedaan, maar geen gevaar voor mensen gevonden bij correct gebruik.
Maar opeens zijn er jonge (

  • Gerard67
   26 dagen geleden

   Tja zo gaat het met katten die maken jongkies . Katten en honden zijn toegestaan en een hond en kat moeten zo nu en dan naar buiten. Ultrasoon geluid en flitslicht gaat niet helpen de dieren raken er aan gewend . Leven en laten leven zeg ik altijd maar , honden en katten zijn voor veel mensen erg dierbaar en beleven er veel plezier aan , en anders moet je onder een glazen stolp gaan leven this is earth deal with it .

   26 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    26 dagen geleden

    Slaat natuurlijk kant noch wal, uw reactie.
    Wij doen die beesten geen kwaad, wij proberen samen met de eigenaren tot een oplossing te komen.
    Ja die eigenaren reageren net egocentrisch als u: deal with it (=the shit of my cat).
    Dus zijn er bij ons antiklimstrips en staan er kattenverjagers.
    Ik zou zeggen: deal with it……. enneh NIET JANKEN kattenbezitters!!

    N.b. een hond ben je verplicht aan de lijn te houden en de stront op te ruimen en je betaalt er hondenbelasting voor: dus uw vergelijk gaat in het opzicht van overlast mank.

    26 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   24 dagen geleden

   Katten kunnen voor wat overlast zorgen ja maar kleinzeerrigheid is tegenwordig een mode geloof ik en een veel voorkomend verschijnsel . Dieren leven al sinds mensen heugnis op aarde en doen de mensheid geen kwaad trouwens het zijn nuttige beesten of u moet liever last hebben van muizen en ratten of ander kruipend ongedierte brrrr . Ik zie veel liever poezen en katten die op een natuurlijke manier ongedierte bestrijden . Uiteraard wil ik ook geen katten binnen in huis maar er zijn zat manieren om dat te voorkomen .

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    24 dagen geleden

    Gerard67,

    Kleinzerigheid zijn eigenschappen die u mensen die samen met de katteneigenaren tot een oplossing willen komen niet kunt verwijten.
    Katteneigenaren die niet mee willen werken aan oplossingen om de overlast van hun HUISdieren te beperken mag u dat wel verwijten.
    Egoïsme (=zelfzucht, is een menselijke eigenschap waarbij iemand streeft naar eigen voordeel en geluk met verwaarlozing van de belangen en het geluk van anderen) c.q. egocentrisme (=een verminderd vermogen om zich in een ander of diens standpunten of gevoel te verplaatsen) is bij veel kattenbezitters een eigenschap die de boventoon voert en momenteel een trend bij veel kattenbezitters (zeker die in de drukke Randstad).

    U schrijft: “Uiteraard wil ik ook geen katten binnen in huis maar er zijn zat manieren om dat te voorkomen”.
    De VIJF katten van mijn nieuwe buren hebben de horren in zowel mijn tuindeuren als ramen hebben vernield; ik heb dus kosten moeten maken voor nieuwe horren.
    De buren weigeren de kosten te vergoeden.
    En u heeft hiervoor dé oplossing?
    Mijn ramen en deuren 24/7 gesloten houden?
    Heeft u dan ook een oplossing voor mijn vijver incl. de oeverbeplanting?
    Mijn vissen heb ik al uit mijn vijver gehaald en (de nog levende populatie) weggegeven.
    Moet ik dan mijn vijver dichtstorten?
    En wat is uw oplossing voor dagen achtereen door de 5 krolse/geslachtsrijpe lievelingen (blijken dus > 1 jaar oud te zijn) van mijn buren uit mijn slaap gehouden te worden?
    Het algemene advies is te wachten met sterilisatie en castratie tot na 6 maanden.
    I.i.g. is het advies NIET om de katten m.n. ’s avonds en ’s nachts naar buiten te kieperen om als katteneigenaren wel een rustige nacht te hebben en de buurt niet.

    Ik ben die kattenbezitters en -liefhebbers (bijv. U) beu die weigeren tot een oplossing te komen!

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   23 dagen geleden

   U heeft een wel enorme kattenangst . . Misschien werk voor een therapeut

   23 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    23 dagen geleden

    Gerard67,
    Het is genoeg met uw insinuerende reactie(s) gericht op mijn persoon, die bovendien grotendeels off topic zijn.
    Ik gun u van harte een stel agressieve buurtkatten die uw eigendommen vernielen, u uit uw slaap houden en een eigenaren die op geen enkele manier tot een oplossing willen komen.

    Fijn weekend …..

    23 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Debree
   23 dagen geleden

   Heel herkenbaar, die kattenoverlast. Ik heb ook katten uit mijn huis moeten jagen en mijn tuin regelmatig moeten ontsmetten terwijl ik zelf geen huisdieren heb. En ik ken veel meer mensen die daar last van hebben. Ook wij hebben van alles geprobeerd om die beesten tegen te houden. Dierenbezitters dienen hun verantwoordelijkheid te nemen en hun rotzooi in eigen tuin en huis te houden. Het is gewoon huisvredebreuk. Misschien kunt u samen met buren afspreken om de asociale bezitter gezamenlijk te benaderen? In geval van een huurwoning van de corporatie kunt u daar nog langs. Tot slot kunt u buurtbemiddeling inschakelen in een laatste poging de onderlinge verhoudingen werkbaar te houden.

   23 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    23 dagen geleden

    De buren zíjn de grootste kattenbezitters (5!!!) met de katten die de meeste overlast veroorzaken.
    En zij willen NIETS oplossen.
    By the way: dank u voor uw positieve reactie met begrip.

    23 dagen geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    23 dagen geleden

    Aanvulling:
    Het zijn koopwoningen.
    Buurtbemiddeling heeft het erg druk, we staan wel op de wachtlijst.
    Kijk af en toe een kat in de tuin is geen halszaak maar vernielingen in mijn tuin en mijn woning, vechtpartijen tussen katten (bij voorkeur ’s nachts) en meerdere keren door allergie met een aangezichts-angio-oedeem naar de dokter en ziekenhuis gaat echt te ver.
    En dan heb ik het maar niet over alle kosten die ik extra heb door deze HUISdieren van een ander (die ze voor een rustige nachtrust naar buiten kiepert, alle 5).

    23 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Debree
   22 dagen geleden

   Misschien het juridisch loket eens proberen? U heeft ook materiële schade. Ik vind wel in juridische stukken dat de katteneigenaar daarvoor aansprakelijk is, maar het echt regelen is natuurlijk het probleem. Ik kan nergens vinden helaas of een aangifte bij de politie zin heeft. Die burenverhouding gaat op deze manier niet meer goed komen lijkt me. U kan eens bij de politie langs gaan of ze bellen en vragen of uw klachten voldoende zijn voor een aangifte – of als laatste middel een bezoekje van de wijkagent aan uw buren. Dossiermateriaal heeft u inmiddels genoeg. Succes.

   22 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Femmeke
   20 dagen geleden

   Wat ik me altijd afvraag: werkt een supersoaker niet heel goed tegen katten in je tuin? Ten eerste is beleef je er dan nog wat plezier aan om met een waterpistool een kat nat te spuiten, en ten tweede leren ze snel genoeg dat ze beter niet bij jou in de tuin kunnen komen.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    20 dagen geleden

    Supersoaker helpt wel maar je moet zo’n ding wel altijd paraat hebben en bijv. ’s nachts heb je niet altijd voldoende zicht.
    Ik heb sinds dit weekend daarom in mijn tuin nu 2 ultrasone kattenverjagers (voortuin) en 3 kattenverjagers met water (achtertuin) staan.
    Op solarenergie, 24/7 aan.
    En een supersoaker in de aanslag.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie

  • ABP pensioen
   20 dagen geleden

   Hallo, heeft u de uitzending weleens gezien hoeveel schade loslopende katten s nachts de natuur aanrichten. Heel veel jonge vogels en andere jonge dieren worden door de katten opgejaagd en vervolgens gebeten tot de dood daarop volgt. Katten zijn toch HUISdieren, dus laat ze binnen of in uw eigen tuin. Koffieprut strooien helpt ook om ze weg te houden. Hond aan de lijn en de katten worden weer HUISdieren.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    20 dagen geleden

    Ja hoor heb ik gezien op tv: ik werd er verdrietig van en pislink om.
    Ik heb geen HUISdieren.
    Ik had vijvervissen tot een week nadat ik nieuwe buren met 5(!!!) katten kreeg.

    20 dagen geleden

    Geef een reactie