Registeren Inloggen
Kletskoek
Kletskoek
meer dan een maand geleden

kerstgourmet en corona

meer dan een maand geleden

Mijn gezin bestaat uit mijzelf en twee volwassen zonen. Mijn exgenoot woont in dezelfde plaats, mijn dochter woont sinds een jaar in de grote stad. Wij zien elkaar regelmatig, zéker eens keer per week. Zo vieren wij ook ieder jaar kerst met elkaar.
Nu vraag ik mij af: als ik mijn exgenoot en mijn dochter uitnodig om hier thuis te komen kerstgourmetten dan voldoe ik aan de corona-regels (maximaal 3 personen per dag). Echter, als wij (hetzelfde gezelschap dus) besluiten =om wélke reden dan ook maar= om met z’n vijven het kerstgourmetten bij mijn exgenoot óf bij mijn dochter te gaan houden, dan zijn wij officieel in overtreding. Er zijn dan namelijk VIER mensen die ergens op bezoek gaan. Hoe raar is dit?
Riskeren wij dan ook een boete?

  • FRATER
   meer dan een maand geleden

   ach zo zijn er heel veel méér tegenstrijdigheden in de regeltjes.
   Dat geeft alleen maar aan dat het kabinet eigenlijk helemaal NIET weet wat het zelf aan het doen is en wáár nu eigenlijk écht de gevaren liggen.

   Stijgende ‘besmettingsaantallen’ ????
   Sja, niet zo gek als je 3500 mensen per dag test heb je uiteráárd méér ‘positieve uitslagen’ dan de weken ervóór waarin er maar ca 2000 mensen werden getest .

   En vandaag lagen de cijfers al weer honderden lager als van het weekend.

   Bovendien hebben, Diederik Gommers, Marion Koopmans en van Dissel (allen OMT) allen uitgelegd dat een positieve test NIET per definitie betekent dat je ook dáádwerkelijk met corona besmet bent en dus besmettelijk bent……..

   Dus klopt het eigenlijk al níét dat een positieve test een ‘besmetting’ genoemd wordt en als ‘besmetting’ wordt geteld, terwijl het dus NIET bewezen is dat het een dáádwérkelijke besmetting IS.

   Met zo’n vreemde wijze van registreren lopen de cijfers dan onterecht hoog op.
   En er mogen GEEN 30 mensen op anderhalve meter afstand van elkaar in een enorme theater zaal, maar wél een paar honderd zij aan zij in een vliegtuig …..

   Gewone burger sporters mogen NIET meer in teamverband sporten maar de PROFsporters mogen het wél.

   Zou het virus zo intelligent zijn dat het weet of je in een vrijwel leeg theather zit of in en vol vliegtuig of dat je een amateur sporter bent of een Prof sporter ?

   Zou het virus kunnen tellen ? Zodat het wéét dat het bij max 3 mensen NIET toe kan slaan maar bij 4 wél ?

   En zou het weten of de reis die je maakt wel of juist níét noodzakelijk is ?
   Zou het virus weten of je in de supermarkt bent of in een NIET essentiele winkel ?

   RIVM vertelt al máánden dat de mééste besmettingen in huiselijke kring plaatsvinden, maar tóch worden we allemaal gedwongen om THUIS te blijven…….. dus juist dáár waar de meeste besmettingen plaatsvinden……
   En daar waar je het meest veilig bent , BUITEN waar de kans op besmetting zo goed als nihil is, daar mag je maar met twee mensen tegelijk zijn. Hoe krom wil je het allemaal hebben.

   meer dan een maand geleden
  • FRATER
   meer dan een maand geleden

   U hoort mij niet zeggen dat ik de regels niet na leef.
   Ook ik heb corona van zeer nabij meegemaakt, eigen echtgenote is 6 weken doodziek geweest en ook dochter en schoonzoon kampen al geruime tijd met aanhoudende klachten nadat zij in April al getroffen werden.
   Ik ken ook zo’n 15 mensen die zich al vanaf dag 1 echt heel strikt aan alle regels hebben gehouden maar tóch door corona getroffen werden, en ken ook zeer velen die zich helemaal nergens aan hebben gehouden en NIET getroffen zijn , dus in mijn ogen is er nog altijd geen enkel bewijs dat de maatregelen daadwerkelijk helpen tégen dit virus.

   Een virus gaat gewoon volledig haar eigen gang., net zoals een griepvirus dat óók doet en waar tegen we ook géén maatregelen of zelfs lockdowns inzetten.
   Net zo min als tegen welk andere besmettelijke ziekte dan ook…..

   Misschien moeten we met z’n allen eens leren accepteren dat virussen en ziekte en doodgaan gewoon bij het leven horen.

   meer dan een maand geleden