Registeren Inloggen
mother of 2
mother of 2
meer dan een maand geleden

Kinderalimentatie LBIO/regering

meer dan een maand geleden

Geen idee of mijn probleem bij jullie thuishoort, maar zoals u misschien ook wel weet, gaat dit heel veel ouders aan.

Al vanaf 2012 krijg ik niet meer vrijwillig kinderalimentatie. Via het LBIO heb ik in het verleden (omdat mijn ex zijn ouders hun huis verkocht en ik dit door bekenden kreeg toegespeeld) een bedrag kunnen ontvangen, maar intussen staat er weer een bedrag open van bijna 10.000. Regelmatig pleeg ik telefoontjes naar het LBIO, of zij nog iets kunnen betekenen. Ondertussen ligt het al een jaar bij de deurwaarder. Via zijn bankrekeningen kunnen zij niets en bij de belastingdienst zou er geen inkomen zijn. Echter op Facebook is mijnheer aardig actief met allerlei baantjes zoals bijenproducten verkoop, LOTUS-activiteiten en een borduurbedrijf. Het LBIO geeft aan daar niets aan te kunnen doen, want dat is bedrijfsmatig. Zij zouden alleen iets kunnen met wat bij de belastingdienst bekend is, dus een loonlijst oid. Dus op het moment dat alle inkomsten bij de vrouw op de naam komt (waar hij bij in woont op wat voor manier dan ook), kan hij er dus heerlijk op los leven zonder aan zijn verplichtingen te voldoen. Hij reageert nergens op, niet van het LBIO en niet van de deurwaarder.

En dat laatste dat is nu het probleem, want in Nederland MOET er alimentatie betaald worden (indien overeengekomen) en heb je als moeder (in dit geval) RECHT op kinderalimentatie. Maar er is geen enkele manier om het te krijgen.

Het LBIO heeft mij aangegeven dat het niets anders MAG dan bij gemeente, bank en belastingdienst informatie krijgen. Halen ze daar niets weg, dan kun je het uitzoeken.

Natuurlijk ben ik hier niet de enige ouder in. Hier zouden toch meer mogelijkheden in moeten zijn?

Kunt u mij (en anderen) hiermee helpen? Of in ieder geval onder de aandacht brengen? Dit laatste wel op de juiste manier, zodat er niet meer alimentatieplichtigen op het idee komen om maar niet meer te betalen, aangezien je er toch wel mee weg komt.