RegisterenInloggen
wimarts
wimarts
meer dan een maand geleden

kosten apotheek

meer dan een maand geleden

bij de apotheek gebruik ik al 17 jaar dezelfde 6 medicijnen en iedere keer moet er per medicijn 7,43 betaald worden voor afgifte of afhandeling dit is een gewone verkapte prijsverhoging en zeker voor de oudere onder ons met weinig inkomen komt dat iedere keer hard aan zeker omdat dit niet meetelt bij het eigen risico ,kan dit zomaar bij komen de kosten uit op 18x 7,43 ,bestaat de mogelijkheid de medicijnen 1x per jaar op te halen scheelt 12x 7,43

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Beste Wimarts,
   Het klopt dat de Apotheek deze kosten aan u iedere keer in rekening mag brengen.
   Dit zijn de zgn.terhandstellingskosten.
   Deze kosten vallen onder uw eigen risico.
   Terhandstellingskosten zijn bijvoorbeeld voor het controleren of u de juiste medicijnen krijgt en of het medicijn geschikt is voor u. Daarnaast waakt de apotheker ervoor dat u geen verkeerde combinatie van medicijnen gebruikt. U betaalt deze kosten elke keer dat u een medicijn haalt.
   Nu mag de apotheker de medicijnen voor een beperkt tijdvak verstrekken, een herhaalrecept geven en opnieuw de ter handstellingskosten berekenen als u uw herhaalrecept komt ophalen.
   Als u een nieuw medicijn krijgt, dan vertelt de apotheker of apothekersassistent hoe u dit het beste kunt gebruiken. En waar u op moet letten als u het medicijn gebruikt. Dit is een begeleidingsgesprek. U betaalt deze kosten als u een nieuw medicijn krijgt. Of als het meer dan een jaar geleden is dat u het medicijn heeft gebruikt; deze kosten worden Kosten begeleidingsgesprek genoemd.
   En zelfs als u dan een A4-tje krijgt i.p.v. een gesprek mogen deze kosten in rekening gebracht worden.
   Vergoeden uw verzekering de medicijnen niet? Dan betaalt u ook de terhandstellingskosten zelf.
   N.b. er worden verschillende tarieven gebruikt voor deze kosten per apotheek, per medicijn en per tijdstip.
   Maar i.i.g. mijn verzekering stopt hiermee zodra de Eigen Bijdrage is bereikt.

   meer dan een maand geleden
  • Debree
   meer dan een maand geleden

   De vaststellingskosten zijn het enige verdienmodel van de apotheek. Mijn apotheek heeft net besloten om over te gaan op de verstrekking van eens per half jaar (in overleg met de zorgverlener). Kaart het eens aan.

   meer dan een maand geleden
   • MathildeD
    meer dan een maand geleden

    Die €7,43 zijn inderdaad normale kosten: zonder die €7,43 zou de apotheek €0 verdienen, aangezien de prijs van het medicijn die aan u berekend wordt even hoog is als de inkoop kosten. In het verleden legden de zorgverzekeringen beperkende regels op over de maximale hoeveelheid per keer. Die regels zijn grotendeels verdwenen. Dus nu is het een kwestie van onderhandelen met de apotheek: of zij bereid zijn meer medicijnen in één keer af te leveren. De ree zegt hetzelfde. Ik raad wel aan om eerst in de polisvoorwaarden van de zorgverzekering te kijken, zodat u daarvan op de hoogte bent.

    meer dan een maand geleden