RegisterenInloggen
Fehe
Fehe
19 dagen geleden

Kosten bank

19 dagen geleden

Mag ASN mijn gratis spaarrekening omzetten naar ASN Betalen & Sparen? Hiervoor wordt per 1 oktober 2022 maandelijks €2,20 van mijn rekening afgeschreven. Ik kan een betaalrekening erbij openen, het zo laten of vertrekken. Ik heb hierover op 10-08-2022 een brief ontvangen.

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   19 dagen geleden

   Is de “oude” spaarmogelijkgeid vervallen?
   Dan kan de bank u een aanbod doen voor een alternatief: aan u de keuze of u het aanbod accepteert.
   Het staat u vrij uw geld elders te parkeren.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Fehe
    16 dagen geleden

    De “oude” spaarmogelijkheid blijft gewoon doorgaan, alleen betaal ik nu ineens €2,20 per maand. De spaarrekening wordt onderdeel van 1 pakket nml. betaal- en spaarrekening. Ook zonder betaalrekening moet het bedrag voor de pakketrekening worden betaald. Dit was voorheen gratis.

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    16 dagen geleden

    Fehe,

    Ik heb voor u gekeken.
    Alleen een spaarrekening is op dit moment NIET (meer) mogelijk.

    Een ‘gewone’ spaarrekening (=ASN Ideaalsparen) is standaard gekoppeld aan een ASN-betaalrekening en kost € 2,20 p.m. (vind ik duur, dat kan elders echt goedkoper).

    ASN Depositosparen kunt u alleen te openen als u al ASN klant (=een rekening bij ASN) bent.

    Ik zie voor u een oplossing: opstappen Nijmegen ASN en elders, goedkoper, gaan bankieren.

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

   • GerritJansma
    16 dagen geleden

    U geeft een advies die niet bij de vraag cq opmerking hoort. Het bericht gaat over dat met alleen een spaarrekening de bank je nu verplicht om een betaalrekening te openen, althans de prijs hiervoor te berekenen ook als je alleen een spaarrekening bij hen hebt. Ook de SNS bank is over gegaan op dit verdienmodel. Er was een tijd dat de banken graag je geld wilde hebben maar nu ze het voor niets kunnen lenen van de Europese Centrale Bank hebben ze je niet meer nodig. Tot in de toekomst dit weer wel nodig is en ze met hangende pootjes bij de spaarders terug komen. En dat de vraagsteller naar een andere bank kan weet hij denk ik ook wel te bedenken.

    16 dagen geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    15 dagen geleden

    Meneer Jansma,
    Ik geef aan wat ASN vemeld: een spaarrekening met een betaalrekening.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

   • GerritJansma
    15 dagen geleden

    Alleen een spaarrekening openen bij een bank was altijd mogelijk. Het verdienmodel was dat de bank met jouw geld de markt opging en bij bijvoorbeeld een hypotheek hiervoor een aardige rente te rekenen. Nu ze (tijdelijk) ons spaargeld niet nodig hebben gaan ze over tot er een spaar/betaalrekening van te maken waarvoor betaald moet worden. Ik ben benieuwd wat de banken gaaan doen als ze ons spaargeld weer nodig heeft. Maar eigenlijk weet ik het antwoord al.

    15 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Bessel Dekker
   15 dagen geleden

   De ASN-Bank heeft in haar Algemene Voorwaarden een laatste clausule staan. Die kan volgens mij als wijzigingsclausule worden opgevat, zeker wat de tarieven betreft. Dus ja, volgens mij mag dit.

   Inderdaad levert spaargeld een bank niets meer op. Dat betekent dat zij door u een spaarrekening aan te bieden, eigenlijk een gratis dienst verleent. Dat doen bedrijven nu eenmaal niet, en bij de meeste bedrijven verwachten we ook te moeten betalen voor diensten. Bij de ASN-Bank gaat dat middels de koppeling aan een (betaalde) betaalrekening. Die laatste krijgt u er overigens wel bij voor dat geld.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Wil59
   15 dagen geleden

   Geachte ‘Fewe’,
   Mijn ouders hebben inderdaad ook een brief gehad van de ASN waarin vermeld stond dat zij een keuze moeten maken omdat de gratis spaarrekening komt te vervallen en omgezet gaat worden naar een ‘betaalpakket’ bestaande uit een spaarrekening en een betaalrekening.

   Ik weet (nog) niet welk besluit mijn moeder gaat nemen of genomen heeft, maar telebankieren met computer en/of smartphone doet zij niet, en dat zal ze naar stellige waarschijnlijkheid ook niet gaan doen. Ik heb daar veel begrip voor, als je 84 jaar bent, kan ik mij goed voorstellen dat de opgedrongen digitalisering je vreemd en onmogelijk lijkt…

   Als betaalrekening heeft zij al vele jaren een rekening bij de ING, waarmee zij met haar beschikbare middelen nog die rekening kan ‘beheren’.
   Zoals zoveel banken ‘vroeger’ gratis diensten als spaarrekeningen konden aanbieden was inderdaad gericht op het verdienmodel over het gestalde spaargelden. Andere reageerders op uw vraag noemen dat al correct in hun reactie.

   Mijn moeder heeft toen een keuze gemaakt om een spaarrekening bij de ASN aan te houden vanwege het beleggingsbeleid van de ASN, zij investeren tenslotte NIET in wapenindustrie en kinderarbeid.
   (Dat mag je niet zomaar uitdragen, zij worden daar op gecontroleerd.)
   Alle andere banken blijven altijd heel vaag over de wijze waarop zij hun beleggingsresultaten behalen…

   Ikzelf heb al vele jaren geleden daarom onze betaal en spaarrekeningen ondergebracht bij de ASN, juist vanwege hun gevoerde beleid… ik heb daar een goed gevoel bij…
   Op deze wijze draag ik met ons betaal en spaargeld niets bij aan zaken als beleggen in wapenindustrie, kinderarbeid en andere behaalde beleggingsresultaten die mij niet aanstaan.

   Destijds was de ASN ook een van de goedkopere banken, misschien wel de goedkoopste…
   Zoals ‘SuperBitch – Scherp & Hulpvaardig-‘ in haar reactie aangeeft dat zij de ASN ‘duur’ vind en dat het elders echt goedkoper kan, weet ik niet, ik betwijfel die stelling…. soms vergelijk ik wel eens de kosten van andere banken, ook ik kan mijn Euro maar 1 keer uitgeven, maar ik heb -of wilde- nog geen goedkopere bank kunnen vinden.
   Waarschijnlijk omdat ik nog stevig achter het gevoerde beleid van de ASN blijf staan.

   Zonder ‘telebankieren’ is het niet mogelijk om een rekening bij de ASN ‘aan te houden’ en dat vind ik spijtig voor mijn ouders en teleurstellend van de banken. Ook van de ASN!
   Tenslotte vertrouw ik geen enkele bank (meer)… ‘De enige bank die ik nog vertrouw is de vensterbank’

   Met zoveel juridische kennis bij de banken, ga ik er van uit dat de handelswijze van ASN toegestaan is, ik betreur dat wel en deel uw gedachte, ook vanwege de situatie van mijn ouders.
   De dienstverlening van de banken verschilt heel erg van vroeger, uiteraard bent u vrij om bij elke bank ‘klant’ te worden of blijven. En of iets duur is, is altijd relatief…

   Succes met uw afweging(en) en een vriendelijke groet.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie