Registeren Inloggen
Thae
Thae
meer dan een maand geleden

Kosten uitvaart

meer dan een maand geleden

na het overlijden van mijn moeder kreeg ik een rekening van Yarden, omdat zij een sobere uitvaart wilde waren er niet al te veel kosten. Toch moest er nog 100 euro betaald worden terwijl ze een pakketpolis had waarin bv ook een volgwagen vernoemd staat a 320 euro waar geen verbruik van gemaakt is. Is het reëel van mij om te vinden dat dat bedrag gemind zou moeten worden. Zodat de eindrekening in ieder geval 0 euro was geweest

  • blixem
   meer dan een maand geleden

   Ik heb ook te maken gehad met Yarden, helaas waren mijn beide ouders (door een overname) hier verzekerd. Wat een vreselijk bedrijf. Standaard ellende, wel altijd meteen klaar met excuses en smoesjes. In 2007 overleed mijn moeder. Zij was thuis opgehaald en maar liefs 2 dagen “kwijt”. Toen zij weer was “gevonden”, was de ellende helemaal niet meer te overzien. Ik heb toen een andere uitvaartverzorger gevraagd de opbaring te doen. Helaas moest de crematie wel door Yarden worden verzorgd. ………ik kan er een boek over schrijven. Ze weten overal extra geld voor te vragen, wat eigenlijk in het pakket zit.

   Afgelopen maart is mijn vader overleden en natuurlijk weer ellende. Door corona, was er een afscheid met slechts drie personen, niets extra uit de verzekering kunnen gebruiken, geen eten, koffie, ontvangst, geen auto’s, geen aula, niets van vrij te besteden bedrag van 675 euro, geen nazorg (wat in dit geval maar goed is) Kortom een samenzijn van 12 minuten, waar onze wensen, die eerder waren besproken en mochten, ook niet waren gedaan, natuurlijk weer excuses en geen enkele stuiver compensatie. Zeker 4000 euro hebben zij niet geleverd van het pakket (ook mede door corona). Ik begrijp oprecht niet dat zij er mee wegkomen. Alles onder de noemer……wij keren geen geld uit van een natura pakket. (wettelijk gezien juist) Maar ook geen enkele compensatie, en nog niet eens leveren wat wel is afgesproken. Er is in elk geval een bedrijf wat zwaar geld verdient aan corona.

   WAT EEN VRESELIJK BEDRIJF!

   meer dan een maand geleden
   • oudere gepensioneerd
    meer dan een maand geleden

    Blixem, wat een vreselijke ervaring, en alles al niet genoeg was, krijg je dat nog even extra
    ik heb net een reactie geplaatst voor Dagmar, zeer goed bedoeld, geen schoolmeester, maar wel iemand als oud uitvaartverzorger die al die meldingen gloeiend veel pijn doen. sterkte gemeend!

    meer dan een maand geleden
  • Mark Drabbe
   meer dan een maand geleden

   Beste Thae,
   Allereerst gecondoleerd met uw moeder. Op deze pagina https://www.yarden.nl/uitvaartverzekering/pakketpolis.htm#Kostenstijgingen_per_pakket onderaan kunt u in de tabel zien wat de verzekerde waarde is van de verschillende uitvaartpakketten. Die waarde ligt meestal rond de €3200. Als de kosten voor de uitvaart van uw moeder voor Yarden onder dit bedrag zijn gebleven, zou u niet hoeven bijbetalen. Yarden rekent sinds 1 januari 2020 wel de prijsstijgingen door van de pakketten. Die doorberekening vindt alleen plaats als het volledige pakket is afgenomen. Voor de meeste polissen gaat het dit jaar om een bijbetaling van ca. €65. Die bijbetaling van €100 lijkt mij op het eerste og dus niet terecht.

   meer dan een maand geleden
  • oudere gepensioneerd
   meer dan een maand geleden

   dag dagmar , ben ik weer, wat mensen niet in de gaten hebben dat dat bedrijf geld moet verdienen
   hoe dan ook.maar mensen hebben een verzekering afgesloten om, ook voor de nabestaanden, de kosten te kunnen beteugelen. maar bij Yarden, die in zwaar weer zit, gaat dat niet meer.een advies aan een ieder, ga voor een low budget uitvaart, heel sober, geen koffie en zo, dat doe je thuis maar, houd bij de regeling de kosten in de gaten, is soms heel erg moeilijk, maar als oud uitvaartverzorger heb ik veel mensen kunnen behoeden voor emotionele en grote uitgaven, en daar slaap ik nog steeds heel erg fijn om. de nabestaanden spreek ik nog, af en toe, en zijn nog steeds blij met mijn regeling en oplossingen, sterkte aan u allen!!!!!!!!

   meer dan een maand geleden