RegisterenInloggen
hennie Meulensteen
hennie Meulensteen
meer dan een maand geleden

kosten voor het omzetten hypotheek

meer dan een maand geleden

Geachte lezer, Onze hypotheek loopt bij de Rabobank. Deze hypotheek loopt nog tot 2035 en de rente bedraagt 2,9%. Wij willen de looptijd graag verlengen en een nieuwe hypotheek van 30 jaar aangaan. Rabobank heeft hiervoor een berekening gemaakt en de bank stelt dat wij i.v.m. het rente verschil € 4.336,30, moeten betalen. De bank stelt zich op het standpunt dat ze 186 maanden een rente misloopt van 0,8%. (2,9 % is mijn huidige rente en de rente waarmee de bank rekent is 2,1% ) Terwijl ik mijn hypotheek omzet naar een rente van 2,55% In onze ogen komen ze dus niet 0,8% tekort maar 0,35%, waarbij ze ook nog eens een langere periode geld van ons ontvangen (ipv tot 2034 tot 2049).
Wat vindt u van deze berekeningssystematiek is dat correct of benadeelt de bank op deze manier de consument en kunnen wij hiertegen in verweer gaan. Telefonisch contact met de Rabobank heeft ons geleerd dat er niet valt te tornen aan de wijze waarop ze de boete hebben berekend.
Graag uw mening en eventueel advies in deze. Met vriendelijke groeten Hennie en Christ. ps indien gewenst kunnen wij k u de berekening toesturen.

  • Jan en Hetty
   meer dan een maand geleden

   Ja zo werken banken nu eenmaal. Omdat u uw contract openbreekt brengt de bank de gemiste rente-inkomsten bij u in rekening. Ik denk dat u niet nu moet besluiten om over te sluiten. U kunt beter de renteontwikkelingen goed in de gaten houden. De verwachting is dat de rente nog verder gaat zakken. Als er op den duur signalen komen dat de hypotheek rente gaat stijgen, dan kunt u alsnog besluiten om de hypotheek over te sluiten.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • antoniew
    meer dan een maand geleden

    Mijn inziens gaat elke bank bij een boete altijd uit van de laagste variabele rente. Het verschil tussen de variabele rente en je huidige rente wordt als uitgangspunt genomen voor de boete. Het argument is voor mij ook onduidelijk. Ik adviseer een mail of brief te schrijven waarin u uw verbazing uitlegt en de bank verzoekt een gespecificeerde uitleg te geven aan hun berekening.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie