Registeren Inloggen
Johannad
Johannad
meer dan een maand geleden

kosten zorg

meer dan een maand geleden

Wie kan/moet eens kritisch kijken naar het onnodig maken van zorgkosten binnen ziekenhuizen/specialismen e.d.? Ik was doorverwezen naar chirurg (OLVG Oost, Amsterdam) voor klachten arm/hand. Hij constateerde al snel een CTS, carpaal tunnel syndroom. Hij wilde EMG aanvragen om te verifiëren. Dat kon niet niet, want dat mocht alleen via een neuroloog. Nu moest ik eerst afspraak bij neuroloog maken, bij wie ik dan zelfde consult zal hebben als bij chirurg, om vervolgens de EMG te krijgen… Chirurg adviseerde tevens voorlopig ’s nachts een spalk te dragen. Maar om die vergoed te krijgen moet ik eerst naar een handtherapeut! Ik kan met advies op papier niet naar een gecontracteerde ‘medische winkel’ om daar spalk te kopen en vergoed te krijgen. Op deze manier worden veel en overbodige kosten gemaakt. En wij maar hogere premies betalen… Dank voor uw aandacht. Mevr, Johanna de Jong

  • J S Koolschijn
   meer dan een maand geleden

   De enige die aan dit soort onzin een eind zou kunnen maken is de overheid. Maar de overheid doet dit niet, want zorgpremies leveren belastginggeld op, en dat is vééél belangrijker dan de portemonnee van wie ook.

   meer dan een maand geleden
  • Anemoontje1
   meer dan een maand geleden

   In overleg met huisarts wilde ik naar een ander ziekenhuis om dat ik daar sneller voor een vervolg behandeling in aanmerking zou komen i.p.v. 2 mnd. werd het 5 dagen. Meteen toestemming gegeven om de gegevens te mogen delen, zowel bij huisarts en Ziekenhuis. Kom in het ziekenhuis blijkt de uitslag van de scan en het bloedonderzoek niet ter inzage te zijn. Dus scan en bloedonderzoeken moesten weer opnieuw gedaan worden. Geen steek verder maar wel dubbele kosten. Nog wel gevraagd waarom dit zo was, kreeg ik als antwoord het Gelre ziekenhuis doet wel vaker moeilijk.
   Hoezo dure gezondheidszorg, ben ik een nieuwe betalende klant?? hoe zit het.

   meer dan een maand geleden