RegisterenInloggen
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
meer dan een maand geleden

Kuikens in het land, poes in de mand.

meer dan een maand geleden

Van harte ondersteun ik de oproep van Vogelbescherming Nederland:
Kuikens in het land, poes in de mand.
Het is de slogan van de campagne die ervoor moet zorgen dat er minder vogeltjes worden opgegeten.
De ongeveer 4 miljoen katten in ons land grijpen om en nabij de 18 miljoen vogels per jaar.
Zeker in deze broedperiode, van half april tot half juni, komt het veel voor.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5302083/katten-binnen-snachts-vogels-weidevogels-vogelbescherming

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo Superbitch, uiteraard een mooie oproep maar ik vraag me wel af waar die 18 miljoen vogeltjes op gebasseerd is. Los daarvan lijkt het natuurbeheer in Nederland vooral buro-politiek. We gaan ooievaars beschermen, mooie vogel. Mooi gemaakte paal-nesten zie je overal in de weilanden opduiken en daar…. broeden de weidevogels. En jonge weidevogels… die lust een ooievaar graag en is een gemakkelijke prooi. Er mogen geen kiviet-eieren geraapt worden. De eerste leg is eind februari / begin maart. Dan is er voor de jonge kivieten niet genoeg voedsel en van de 3 eieren overleeft er misschien 1. Rapen we ze wel dan komt de 2e leg in april/mei en dan is er veel voedsel en overleven wellicht alle 3 eieren dus meer weidevogels? De vos is beschermd en gisteren lees ik dat de konijnen en hazen beschermd moeten worden omdat ze anders uitsterven. Zou er een verband zijn? Ook lusten vossen graag een (weidevogel) eitje. Dan heb ik het nog niet over onze nationale “trots” genaamd Oostvaardersplassen of “proviciale slager teams” die massaal zwangere hinde’s afknallen omdat echte jagers (natuurbeheerders) dat om ethische redenen niet willen doen. Om kort te blijven, ik ben het, als kattenbezitter, met de stelling eens (kleine moeite) maar mijn vraag is wel of de vogelbescherming zich niet om andere dingen druk zou moet maken dan om katten?

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Ik zal u wellicht tegen de schenen schoppen maar ik ben van mening dat bewust gekozen huisdieren nimmer overlast mogen veroorzaken bij mens of (andere) dieren.
   Laten we wel zijn; de in het “wild” levende dieren hoeven niet extra te lijden onder het gedrag van de mens en/of hun huisdieren.
   De in het “wild” levende dieren hebben immers genoeg te stellen met de gevaren van andere in het “wild” levende dieren.

   meer dan een maand geleden
   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Hallo SuperBitch, bedankt voor jouw reactie en…..helemaal mee eens dus… niet tegen de schenen geschopt. Mijn kritiek was niet zozeer op de stelling. Zoals ik al aangaf is het weinig moeite de kat tijdens het broedseizoen binnen te houden. Mijn kritiek was meer richting vogelbescherming, natuurbescherming enzovoort. Waar komen die cijfers als 18 miljoen vandaan? Hoe kan ik dat controleren? En, er gaat al zoveel mis als het gaat om natuur- wild- en vogelbeheer. In hoeverre zijn de paarden- en koeien in de Oostvaardersplassen wild? Ik snap best dat ze dat “wild” noemen om te ontkomen aan nitraat-boekhouding, natuur- en uitstoot compensatie en alle andere regels die voor vee gelden. Maar… ik draaf door en raak nu echt off-topic (maak me daar kwaad om…). Mijn steun voor de stelling heb je in ieder geval!

    meer dan een maand geleden