RegisterenInloggen
RvGl
RvGl
22 dagen geleden

leeftijdsdiscriminatie bij banken

22 dagen geleden

Ik krijg van de ˜ÃBNAMRO een brief dat mijn standaard kredietlimiet op mijn betaalrekening verminderd wordt omdat ik in oktober 65 wordt. Er wordt op geen enkele moment gekeken naar mijn financiële positie (inkomen, vermogen, pensioen) maar alleen een droog briefje waar verwezen wordt naar leeftijd. Dit vind ik een schandalige vorm van leeftijddiscriminatie.

  • Gerard67
   20 dagen geleden

   Tja dat is inderdaad belachelijk pure leeftijds discriminatie . Zoals al vaker vermeld is dit hokjes stopperij , ik wist niet ABN AMRO zich ook hiermee ook bezig hield . We willen juist van die discriminatie af en ook dat mensen niet in hokjes worden gezet , en dan gaat dit bedrijf er gewoon mee door , schande .

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   20 dagen geleden

   Beste RvGI,
   Het is volledig ongehoord wat de ‘staatsbank’ hier nu weer ‘flikt’.
   Het wordt trouweens nog zuurder want in hun voorwaarden staat (quote);
   ‘Als u 80 jaar bent, kunt u maximaal € 1.000,- rood staan. Daarom verlagen we de kredietlimiet elke maand vanaf uw 70 jaar met gelijke stappen tot een bedrag van € 1.000,-. Dit geldt voor de rekeninghouder die het eerst 70 jaar wordt’.
   Veel weldenkende mensen van gevorderde leeftijd doeen er wellicht goed aan tijdig te wisselen van bank of andere stappen te ondernemen als zij trouw aan ‘hun’ ABNAMRO willen blijven.

   Enfin, ik vind het walgelijk (ze waren bij ABNAMRO ook niet vies van de door veel ouderen opgehoeste belastinggelden toen ze met staatssteun overeind moesten worden gehouden).

   Dagmar

   20 dagen geleden

   Geef een reactie