Registeren Inloggen
mreuser
mreuser
meer dan een maand geleden

levenstestament

meer dan een maand geleden

Ik hoorde onlangs dat er heel veel mensen niet weten wat ze moeten regelen met de verkoop van hun huis wanneer één van de partners dement wordt/is en ook wat dat betekend voor kinderen van de laatst levende demente ouder. Zij kunnen nu vaak het huis niet verkopen omdat door de eigenaar geen toestemming meer kan worden gegeven. Een huis kan daardoor jaren lang leeg staan. Het blijkt dat dat te ondervangen zou zijn met een levens testament. Zou daar graag informatie over hebben omdat ik mijn kinderen niet wil opzadelen met een probleem als de situatie zich hier voor zou doen
Bi voorbaat dank

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Beste Mreuser.
   Dat klopt om alle problemen na overlijden voor te zijn kunt u naar de dichts bijzijnde officiele notaris gaan bij u in de buurt . U kunt bij de notaris een levens testament of gewoon een testament genaamd laten maken . Laat u goed voorlichten door de betreffende notaris man of vrouw , en vertel uw wensen na dat u komt te overlijden , vwb uw huis en geld kortom alle zaken van waarde en uw bezit .
   Zitten wel eenmalig wat kosten en voor opmaken en vervaardigen van een testament aan , maar dan hebt uw wel een rechtsgeldig document waar niemand meer omheen kan . Succes.

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ook als je langzaam wils-onbekwaam word door dementie en dergelijke , dan heeft u dit testament laten maken toen u nog volledig wils-bekwaam was en volledig bij u positieven , en het komt genoteerd in het notaris-register . Dat geeft zekerheid en is een rechts geldig document . Ik hoop dat ik u hiermee hebt geholpen .

   meer dan een maand geleden