RegisterenInloggen
creatief neeltje
creatief neeltje
17 dagen geleden

LHV raadt huisartsen af 60- ers te vaccineren met AZ

17 dagen geleden

De overheid wil dat 60-64 jarigen worden inge-ent met het AZ vaccin door de huisarts. Huisartsen gebruiken dit vaccin, maar houden vaak over dat ze dan aan mensen uit andere leeftijdscategorie-en geven die dat geen bezwaar vinden. Vorige week stond in een buurtkrant in Amsterdam Oost, die 1 x per maand uitkomt een artikel van een huisarts, en daarin staat dat de Landelijke vereniging van huisartsen afraadt om mensen onder de 60 te vaccineren ook als die zelf toestemming geeft, omdat de huisarts dan juridisch aansprakelijk is.
Letterlijke tekst: H (huisarts) kon een jongeman met meerdere aandoeningen niet vaccineren omdat de LHV dat afraadde: als huisarts bent u juridisch kwetsbaar als u iemand van onder de 60 jaar (ook als deze zelf toestemming geeft) zou vaccineren, zo stond op 19 april te lezen op hun website.

Naar mijn idee wordt het steeds gekker, de 60-64 jarigen lijken wel het afvalputje van de maatschappij.

  • Justme58
   17 dagen geleden

   Ja, wij mogen het risico wel lopen op een ernstige bijwerking.
   Maar het zou zomaar kunnen dat, als het straks een aantal keer mis gaat, of als blijkt dat mensen die met AZ gevaccineerd zijn toch ernstig ziek worden van corona, Hugo de Jonge en alle ‘experts’ een heel groot juridisch probleem hebben als slachtoffers, of erger nog, nabestaanden aangifte gaan doen. Want het is natuurlijk onzin dat wat gevaarlijk is voor 60 minners, niet gevaarlijk zou zijn voor 60 plussers tot 65 jaar. Ik adviseer iedereen die dit vaccin toch accepteert omdat er geen alternatief vaccin aangeboden wordt en daar ernstige gevolgen van ondervindt dus aangifte te doen, een rechtszaak te beginnen. Want er zijn teveel berichten dat dit vaccin niet deugt. Landen die besloten hebben het niet te gebruiken nemen zo’n beslissing niet zomaar, dan is daar een zeer zwaarwegende reden voor. Er komen ook steeds meer meldingen van de trombose bij mensen die 60 plus zijn, onlangs in Frankrijk 3 vrouwen tussen de 60 en 80 die tussen 23 april en 6 mei gevaccineerd zijn. Dan is het niet zo’n zeldzame bijwerking als men doet geloven.
   In Nederland is de zwaarwegende reden om het ons wel te geven dat ze de vaccins die ze in grote getale hebben besteld omdat het zo lekker goedkoop was, toch willen gebruiken, dus hebben ze daar een groep voor geselecteerd die niets anders krijgt dan dat vaccin. dat is wat ik denk.
   Of we zijn een soort onvrijwillige testgroep, dat ze in het najaar gaan kijken hoeveel mensen tussen de 60 en 65 en de gevaccineerd zijn met AZ, toch erg ziek worden. Dat ze ons willen vergelijken met de ‘betere vaccins die sneller een hogere bescherming bieden’ want dat zijn de woorden van Hugo de Jonge toen in een debat er gevraag werd waarom 60 minners die dat wilden niet konden kiezen voor AZ. Hij zei dat niet te begrijpen omdat er betere vaccins zijn.
   Ik denk trouwens dat er niet zoveel 60 minners zijn die dit vaccin graag willen na alle commotie.

   17 dagen geleden

   Geef een reactie