Registeren Inloggen
bobbelschildpad
bobbelschildpad
meer dan een maand geleden

liggingscorrectie

meer dan een maand geleden

Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende:
In het verleden had onze flats een liggingscorrectie. Dat houdt in dat verwarmingskosten voor top-etages en de woningen aan de buitenmuren lager zijn dan de tussenwoningen. Dit heet ligginscorrectie. Door deze regeling konden de voornoemde woningen het ook warm krijgen en houden in de wintermaanden.
In 2014 is er een nieuwe wet in werking getreden (de warmtewet) waarin werd aangegeven dat de liggingscorrectie werd afgeschaft. Maar door protesten werd dit onderdeel in 2019 weer uit de wet gehaald, waarbij de liggingscorrectie weer werd toegestaan.
Helaas wil De Goede Woning uit Zoetermeer hier niet aan meewerken en deze laat de bewoners letterlijk en figuurlijk in de kou staan. De woningen zijn zeer slecht geïsoleerd en tochtig. Daarnaast wordt de watertemperatuur in de verwarmingsketels bewust lager gehouden. Dus met de toenemende vergrijzing in onze flat (veel gepensioneerden) wordt het steeds moeilijker om de woning betaalbaar warm te krijgen en te houden ook door de slechte staat van onderhoud. De Goede Woning stelt dat je alle verwarmingen in huis moet aanzetten, dan is 21 graden haalbaar!!!!
Als je dat doet ben je financieel gezien het haasje, want dat is onbetaalbaar. De tussenwoningen kunnen met 1 kachel (in de lage stand) het huis warm houden, terwijl de topwoningen alle verwarmingen open moeten zetten. Vandaar de liggingscorrectie. Het kost de bewoners van de tussenwoningen dan enkele euro’s per maand meer om de bewoners van de ‘koude woningen’ te helpen. De Goede Woning kost het helemaal niets.
Omdat De Goede Woning niets wil doen voor deze bewoners wend ik mij tot u, om deze zaak in de openbaarheid te brengen. Bij deze gaat het niet alleen om onze flat, maar alle flats in de wijk Meerzicht van De Goede Woning.

Bewonerscommissie Jagersbos en Alferbos.

Bewonerscommissiejagersbos@gmail.com
bewonerscommissiealferbos@gmail.com

  • GeborenAmsterdammer
   meer dan een maand geleden

   Geachte Bobbelschildpad,

   Wat erg, dat deze oude flats nog steeds niet zijn gerenoveerd.

   Ik ken de flat Alferbos redelijk goed, vergelijkbaar met de oude jaren 70 flats uit de Amsterdamse Bijlmer….

   Ik raad u aan om contact te zoeken met de Woonbond of de plaatselijke afdeling van de SP.

   Google even voor contact informatie.

   meer dan een maand geleden