Registeren Inloggen
Jes90
Jes90
meer dan een maand geleden

Mag Fletcher zich uitzonderen van herroepingsrecht door “geen retour clausule”?

meer dan een maand geleden

14 september kocht ik online via een aanbiedingsvoucher van Fletcher een hotelbon. Nachtje weg voor 2 personen + ontbijt, €56,90. Toen ik wilde reserveren zag ik dat er nergens plek is en dat er ook minimaal een toeslag van 15 euro bijkomt, en van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag zelfs 25 euro bij komt. Om deze redenen wilde ik van de aankoop afzien, zodat ik gewoon rechtstreeks bij een hotel kon boeken zonder deze beperkingen. Toen ik contact op nam met Fletcher en mij wilde beroepen op het herroepingsrecht verwezen zij naar een opgenomen clausule in de algemene voorwaarden welke ik heb geaccepteerd door de aankoop af te ronden namelijk: “gekochte vouchers worden onder geen enkele voorwaarde retour genomen.”

Mag Fletcher mijn aanspraak op herroepingsrecht weigeren op grond van deze clausule?

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo Jes90. Even een “gut feeling”. Vrijwel altijd ga je, met een vinkje, akkoord met de voorwaarden. Als Fletcher zich op die voorwaarden benoemd mag ik er vanuit gaan dat dit juist is immers, U ging er mee akkoord maar… ik zal het vast fout hebben, ik reageer vanuit gevoel….

   meer dan een maand geleden
  • FRATER
   meer dan een maand geleden

   In principe is het zo dat als u met een vinkje akkoord gaat met de voorwaarden dat u er dan niet meer onderuit kunt, echter moeten de door Fletcher gestelde voorwaarden of clausule dan wel wettelijk toegestaan zijn.
   Dat is in dit geval nog maar zeer de vraag.

   Los daarvan ; de aanbiedingsvouchers van Fletcher zijn al heel vaak ter sprake geweest in diverse consumentenprogramma’s .
   Het is al jaren bekend dat zij maar zeer weinig plekken hebben voor mensen die met een voucher willen boeken en extra toeslagen vragen wanneer je op vrijdag of in het weekend wilt komen.

   Kijk je vervolgens gewoon rechtstreeks op de site van het gewenste Fletcher hotel, dan is de gewenste datum vaak WEL beschikbaar en kun je zeer dikwijls voordeliger boeken dan met je zogenaamde aanbiedingsvoucher.

   Mijn advies is dan ook om nooit met dat soort vouchers een hotel te boeken, maar gewoon rechtstreeks op de website van het hotel (geldt overigens ook voor andere dan uitsluitend Fletcher)

   meer dan een maand geleden
  • FRATER
   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Jes90,

   Op 20 december 2022 stond dit in de Telegraaf.

   Kopers van misleidende Fletcher-vouchers krijgen geld terug
   Lekker met zijn tweetjes een heerlijk nachtje weg in een luxueus hotel voor een klein prijsje: wie wil dat niet? Heel wat Nederlanders kochten daarom vouchers voor een overnachting in een Fletcher-hotel. Maar deze vouchers waren misleidend, zo vindt de Consumentenbond die de verkopende bedrijven daarop aansprak. Verschillende verkopers geven daarom nu geld terug.
   https://www.telegraaf.nl/e/905686016/

   Wellicht een oplossing voor u?

   meer dan een maand geleden