Registeren Inloggen';
Js93
Js93
meer dan een maand geleden

Malafide ontstopper

meer dan een maand geleden

Hallo allemaal,

Helaas zijn wij in de trucjes van een malafide loodgieter getrapt en hebben een heuse rekening van over de 800 euro ontvangen. Het gaat om het bedrijf I.L. Sanitair en Installatie. Bij de pin transactie staat: ZTL I.L. Sanitair & In. Het is gevestigd in Breukelen en zijn kvknummer is: 80382274. Ik hoop hier meerdere gedupeerden te kunnen vinden zodat we samen sterker staan en eventueel een rechtzaak tegen deze malafide ontstopper kunnen spannen. Ook raadt ik een ieder aan die gedupeerd is door deze, of een andere malafide loodgieter (er schijnen er een hoop in omloop te zijn) om dit te melden op de website: https://www.eerlijkrioolontstoppen.nl/

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Kijk (ook) hier voor wat extra info:

   Woekerprijzen van rioolontstoppers

   Kleine tip:
   Noteer alle ondernemers met wie u goede ervaringen heeft in uw telefoon of adresboekje.
   Ga nooit ‘blind’ met de eerste de beste in zee die bovenaan de googlepagina naar boven komt.

   meer dan een maand geleden
  • Trum
   meer dan een maand geleden

   Lastig te beoordelen of het een woekerrekening is. Als het bedrijf 4 dagen met 2 man aan het hakken geweest is en meters leiding vervangen heeft valt het bedrag alleszins mee.

   De grote vraag: WAT was verstopt en WAAROM?

   meer dan een maand geleden
   • Js93
    meer dan een maand geleden

    Oh, mijn vraag is niet OF het een woekerrekening is. Dat is het namelijk sowieso. Als je zoekt op Google naar de kenmerken van een malafide ontstopper kunnen we alle punten aanvinken. 085-nummer, betalen per meter spiraal, bedrijfsbus zonder reclame, geen direct contact met de loodgieter maar via een telefoniste. Toen ik hem aansprak op de prijs beweerde hij dat hij de prijzen niet maakt maar het bedrijf terwijl het via zijn kvknummer een zzp’er blijkt te zijn. Hij is nog geen uur binnen geweest, heeft niks van de muur af moeten halen of iets dergelijks. Dus het is zeker een oplichter. Toen ik zijn gegevens googlede kwam ik uit bij dit forum waar iemand ook naar deze zelfde oplichter vroeg. Echter is dit een ouder topic en reageert er niemand meer op mijn bericht. Vandaar dat ik nu een oproep doe om in contact te komen met andere gedupeerden zodat er misschien gezamenlijk stappen ondernomen kunnen worden.

    meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Info afkomstig van Collectief Eerlijk Riool Ontstoppen (CERO);

   Quote 1:
   Hoe herkend u de eerlijke rioolontstopper?
   Begin met een telefoontje en vraag naar de tarieven. Een eerlijke ontstopper heeft een vast tarief voor het eerste half uur inclusief voorrijkosten. Een eerlijke rioolontstopper heeft al het noodzakelijke materieel (verenmachine, hogedrukmachine en klein gereedschap) bij zich en rekent geen tarieven per meter of voor het gebruik van deze machines.
   Wanneer u belt voor werkzaamheden buiten normale werktijden, krijgt u deze tarieven ook vooraf te horen. Wanneer er na het eerste halfuur nog werkzaamheden noodzakelijk, zijn wordt u hierover tijdig geïnformeerd. De extra tijd wordt in delen van 15 minuten of minder verrekend. Eigenlijk weet u vooraf exact waar u aan toe bent!

   Een eerlijke riool ontstopper lost uw probleem op. Snel, simpel en helder! En… tegen een schappelijke prijs die u altijd vooraf kunt opvragen met één enkele handtekening van u, achteraf!

   Quote 2:
   Wat is dan een goed en eerlijk tarief voor het laten ontstoppen van uw riool? Om te beginnen is het tarief opgebouwd uit een vast starttarief inclusief voorrijkosten, het eerste half uur arbeidsloon, gebruik van al het noodzakelijke materieel (verenmachine met spiralen, een hogedrukmachine en klein gereedschap) en BTW. Een reëel bedrag hiervoor is € 115,00 tot € 135,00 tijdens reguliere werktijden van maandag tot en met vrijdag. Buiten deze tijden moet u rekening houden met een toeslag van 50% tot 100% voor het deel arbeidsloon.
   In 95% van de gevallen kan de verstopping worden opgelost in het eerste half uur. Dus zonder extra kosten! Wanneer de monteur meer tijd nodig heeft, dan wordt dit eerst met u besproken. Pas daarna zal hij verder gaan met zijn werkzaamheden. Deze extra tijd wordt verrekend in delen van 15 minuten of in veel gevallen zelfs in kleinere tijdseenheden.

   Eventuele vervolgwerkzaamheden als een camera-inspectie of reparatie van uw riool worden altijd vooraf besproken of door middel van een offerte inzichtelijke gemaakt.

   meer dan een maand geleden
  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hoi SuperBitch, bedankt voor het zoekwerk, nuttig om te weten!! Was deze zwendel in Nederland inmiddels min-of-meer bekend, lees ik nu dat er in Duitsland- en Oostenrijk gewaarschuwd wordt voor deze (voor hun) nieuwe manier van oplichting. Ze lopen daar ietsjes achter…. Nogmaals dank

   meer dan een maand geleden
  • Js93
   meer dan een maand geleden

   Helaas waren wij dus helemaal niet op de hoogte van deze zwendel. Achteraf nu ik op Google info zoek zie ik inderdaad pas dat de lijst met gedupeerden extreem lang is.

   meer dan een maand geleden
   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Was niet kwaad bedoeld! Ik besteed hobbymatig veel tijd aan het zoeken naar dit soort oplichtingen en de bedrijven er achter. Het beste advies is altijd om “lokaal” te gaan kijken en niet op het internet. Dus in uw geval een ontstopper in uw eigen dorp/stad. Deze staan vaak niet op Google omdat ze als (veelal) eenmanszaak geen tijd hebben om zich met internet bezig te houden en vaak niet om (meer) werk verlegen zitten. Omdat ze in uw dorp/stad zitten zijn ze vaak wel betrouwbaar(der). De oplichters maken gebruik van het feit dat mensen alles gaan “Googlen” en vaak komt u dan uit op een “platform” die de “ticket” / klus tegen vergoeding doorstuurt naar een van de aangesloten bedrijven. Deze platformen houden zich niet bezig met controleren van die aangesloten bedrijven en het zijn ideale startpunten voor oplichting. Veelal zijn dit diensten die u denkt NU nodig te hebben zoals een slotenmaker, een ontstopper, een loodgieter, een dakdekker enzovoort. Ten slotte, we hebben denk ik allemaal op enig moment “leergeld” betaald…..

    meer dan een maand geleden
  • Js93
   meer dan een maand geleden

   Hallo superbitch. Dit is inderdaad hetzelfde collectief als van de link in mijn start bericht. Fijn dat je de belangrijkste punten hier plaatst! Helaas was het voor ons te laat.

   meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Js93,
    Deze keer is het te laat en dat is str*ntvervelend.
    Ik heb al jaren een “goede ervaringenlijstje” met o.m. installateurs en andere vaklieden; wellicht niet de goedkoopste naar wel betrouwbaar en bij een spoedklus (bijv.lekkage) verdraaid snel.
    Een aanradertje wellicht zodat het bij 1x sh*t bij u blijft.

    meer dan een maand geleden
  • Redactie Meldpunt
   meer dan een maand geleden

   – Offtopic reacties verwijderd door de redactie. Beperk het onderwerp tot oplichting door ontstoppingsbedrijven –

   meer dan een maand geleden
  • Simonetor
   meer dan een maand geleden

   Ook ik ben opgelicht door deze loodgieter. Hij was binnen een uur klaar, en moest 1237 euro pinnen. 30 dagen garantie kreeg ik. Toen ik de volgende dag belde dat het niet was opgelost, waren beide telefoonnummers ‘verkeerd verbonden’ en niet meer te bereiken. Hij zou niet verder dan 5 meter gaan omdat het daarna van de gemeente is maar hij heeft 15 meter afgerekend.

   meer dan een maand geleden
   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Hallo Simonetor. Het is godgeklaagd en gaat gewoon door tenzij iedereen begint met aangifte doen wegens oplichting of “flessentrekkerij”. Ondanks het idee achter zou ik zelf een 085 nummer nooit vertrouwen.
    [QUOTE]
    085 nummers zijn niet-geografische nummers die per stuk of in kleinere blokken geregistreerd worden. Doordat deze nummers niet regio-gebonden zijn, zijn ze ideaal voor kleinere ondernemers of zelfstandigen. Dit telefoonnummer spreekt klanten aan over heel Nederland door de nationale uitstraling. Een 085 telefoonnummer is een nationaal nummer dat gebeld kan worden tegen lokaal tarief. Het zit dus bij de meeste bellers in de belbundel inbegrepen. Een 085 nummer is voordelig voor zowel de nummer eigenaar als de beller.
    [UNQUOTE]
    En er staat niet bij dat het een ideaal startpunt is voor oplichters. Heerlijk anoniem want de eigenaren kun je niet opvragen (wet op privacy). Misschien dat een ander soort regering dit aan kan pakken. Nu moet alles (echt ALLES) wijken voor het geld.

    Maar… ik raak off-topic. Lees alle tips hierboven voor een volgende verstopping, lek dak, lekkende kraan enzovoort.

    meer dan een maand geleden